دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1400 - 15:03
بهمنی:

مکانیسم مقاومت علف‌کش‌ها با «خردل» و «یولاف» وحشی کاهش یافته است

مدیر کارگروه استانی مدیریت علف‌های هرز استان فارس گفت: مکانیسم مقاومت علف‌کش‌ها با چندهزار علف هرز از جمله «چچم»، «خردل وحشی» و «یولاف وحشی» کاملاً بی‌اثر شده است.
کد خبر : 644678
علف‌های هرز



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از فیروزآباد، کارگروه مشترک «نگاهی به پدیده مقاومت علف‌های هرز به علف‌کش‌ها در استان فارس» به‌منظور مدیریت علف‌های هرز مزارع گندم، افزایش تولید و جلوگیری از خریداری علفکش‌های با کارایی کم و غیرمؤثر توسط کشاورزان با حضور حسن سلطانی رئیس دبیرخانه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مدیر حفظ نباتات استان فارس، نمایندگان سپاه ناحیه فیروزآباد و فرمانداری این شهرستان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


سایت تولید ورمی‌ کمپوست کلنگ‌زنی شد




مدیر کارگروه استانی مدیریت علف‌های هرز استان فارس در این نشست اظهار کرد: با توجه به نتایج آزمایش‌ها مقرر شد برخی از علف‌کش‌های غیرمؤثر در کنترل علف‌های هرز و پرخطر به‌دلیل بروز مقاومت مانند «تایپیک علف‌کش» مورد استفاده قرار نگیرند.


اشکان بهمنی اضافه کرد: مدیریت علف‌های هرز در گیاهان زراعی از جمله گندم یکی از راهکارهای مهم در راستای افزایش عملکرد دانه است.


مکانیسم مقاومت علف‌کش‌ها با «خردل» و «یولاف» وحشی کاهش یافته است


وی متذکر شد: نتیجه تحقیقات بلندمدت در گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد بیانگر آن است که در اثر مصرف متوالی و غیراصولی علف‌کش‌ها در مزارع گندم شهرستان فیروزآباد و سایر مناطق استان فارس، چندین هزار علف هرز از جمله «چچم»، «خردل وحشی» و «یولاف وحشی» به طیفی از علف‌کش‌ها مقاوم شده‌اند و با توجه به نوع علف هرز، مکانیسم مقاومت علف‌کش‌ها کاملاً بی‌اثر شده یا کارآیی آنها کاهش یافته است.


مدیر کارگروه استانی مدیریت علف‌های هرز استان فارس تبیین کرد: در ادامه روند تکامل مقاومت به علف‌کش‌ها به‌گونه‌ای است که اگر مدیریت صحیح و در زمان مناسب انجام نشود حتی علف‌کش‌های جدید با مکانیسم عمل متفاوت نیز قادر به کنترل علف‌های هرز نخواهد بود.


بهمنی عنوان کرد: با توجه به اهمیت دوره‌های آموزشی کوتاه و بلندمدت و گذراندن تحصیلات دانشگاهی مرتبط با مدیریت نوین علف‌های هرز، این دوره‌ها در راستای ارتقای دانش و آگاهی در مدیریت مزرعه بسیار مفید خواهد بود.


وی یادآور شد: گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد با توجه به امکانات گلخانه‌ای و آزمایشگاهی آمادگی دارد در راستای کمک به کشاورزان در شناسایی مقاومت علف‌های هرز مزارع و ارائه راهکار مناسب و تجویز علف‌کش مؤثر، تست سریع شناسایی مقاومت را انجام داده و نتیجه آزمایش را در اختیار بهره‌برداران قرار دهد.


در پایان این نشست مشترک، مسئولان از امکانات آزمایشگاهی و گلخانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد بازدید کردند.


آنتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب