تربیت دانشگاهی با دانشجویان امدادی/ وقتی کرونا اسیر تدبیر و همت هلالاحمریها میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ کانونهای دانشجویی یکی از قالبهای مهم و اثرگذار فعالیتهای دانشجویی هستند که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامههای دینی، انقلابی، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شدهاند و هرقدر زمینههای فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانونها بیشتر دیده شود، طبیعتاً میتواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.
یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، اهمیت به فعالیتهای فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانونهاست که این مهم با اصلاح آییننامه اجرایی کانونها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانونهای فرهنگی اجتماعی حمایت میکنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار میدهند.
بیشتر بخوانید:
پیشبرد اهداف فرهنگی با تمرکز و جدیت در حوزه «هنر»
از جدال شبانهروزی با کرونا تا تزریق روزانه ۳ هزار دُز واکسن
حمایت از کانونهای فرهنگی همهجانبه و واقعی باشد
اکنون هزار و ۴۱۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه، دبیر و اعضای مشخص هستند.
خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارشها و گفتوگوهایی با دبیران کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیتها و مأموریتهای این کانونها را در قالب پرونده خبری «کانونهای دانشجومحور» بررسی میکند که در این شماره گفتوگو با محمدحسن مظاهری دبیر کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد دانشجوی رشته مهندسی ایمنی، بهداشت، محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد را میخوانیم.
آنا: کانون فرهنگی اجتماعی هلال احمر واحد نجفآباد را با ذکر جزییات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن(زمینه های کاری) معرفی کنید.
مظاهری: تعدادی از اعضای فعال کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد ثابت بوده و آشنایی کاملی با جمعیت هلال احمر دارند بهگونهای که در خارج از دانشگاه نیز در این زمینه فعالیت داشته و جزء شورای مرکزی کانون محسوب میشوند.
کانون دانشجویی هلال احمر یک شورای مرکزی ۶ نفره شامل چهار عضو اصلی و دو عضو علیالبدل داشته و بقیه اعضای آن را دانشجویانی تشکیل میدهند که با آغاز هر ترم عضو این کانون شده و در راستای پیشبرد اهداف آن کمک میکنند. تقریباً نیمی از جمعیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در کانون دانشجویی جمعیت هلال احمر عضو هستند.
کانون دانشجویی جمعیت هلالاحمر در راستای جمعآوری کمکهای مردمی، برنامهریزی برای ارسال کمکهای مردمی به مناطق آسیبدیده و حادثهخیز، کمک به مردمی که از لحاظ معیشتی دچار آسیب شدهاند بهویژه در شرایط کرونا فعالیت چشمگیری داشته و توانسته به مردم شهرهای اطراف دانشگاه کمکرسانی کند.
جایگاه دانشجو با گسترش و فعالیت روزافزون کانونهای دانشجویی دانشگاهها اعم از دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه سراسری، ارتقا یافته است.
آنا: جایگاه و وظایف کانون های فرهنگی اجتماعی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می کنید؟
مظاهری: کانون فرهنگی دانشجویی جمعیت هلالاحمر به جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد وابسته است. از سال ۱۳۸۱ این کانون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس و با همکاری این دانشگاه و جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد اهداف جمعیت هلال احمر مشارکت و تلاش میکنند که بهعنوان نمونه میتوان مشارکت داوطلبانه در مسائل صلح را نام برد.
کانون دانشجویی جمعیت هلالاحمر طبق اصول هفتگانه جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران و جمعیت صلیب سرخ جهانی که شامل بیغرضی، بیطرفی، بشردوستی، یگانگی، استقلال و صلحطلبی میشود، همکاری میکند.
بعضی از کارها و فعالیتهای این کانون بهصورت فرهنگی و امدادی بوده و در راستای پیشبرد صلح جهانی خدماترسانی میکند. باید با کسب موفقیت روزافزون به کل جهان ثابت کنیم که در راستای صلح گام برمیداریم و دانشجویان در راستای صلح و کمک به مردم داوطلبانه خدمت میکنند. ایران کشوری حادثهخیز است که بلایای طبیعی متعددی در دهههای اخیر در آن رخ داده، جمعیت هلالاحمر همیشه نخستین ارگانی بوده که برای کمکرسانی وارد منطقه شده است.
آنا: کانونهای فرهنگی اجتماعی بهعنوان هستههای فعال تخصصی در دانشگاه چه نقشی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی و توسعه علم دارند؟
مظاهری: کانون دانشجویی جمعیت هلال احمر در مباحث فرهنگی دانشگاه به عنوان یک کانون پیشرو در راستای آموزش های متنوع در بستر امدادی دانشجویی فعالیت میکند و در تلاش است که بهصورت دائمی مباحث فرهنگی که جزئی از اصول کانون هلال احمر هستند را با جدیت تمام ادامه داده و قصد دارد یک دانشگاه با دانشجویان امدادی تربیت کند.
آنا: حمایت از کانونهای فرهنگی اجتماعی دانشجویان را چگونه ارزیابی میکنید و مشکلات و چالشهای مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی میدانید؟
مظاهری: با گسترش و فعالیت روزافزون کانونهای دانشجویی دانشگاهها اعم از دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه سراسری، جایگاه دانشجو ارتقا یافته و میتواند درک کند که در فعالیتهایی غیردرسی مانند فعالیت فرهنگی تأثیرگذار باشد و در حل مشکلات فرهنگی به کشور یاری رساند.
دانشجوی پویا در کنار سواد آموزشی باید سواد فرهنگی داشته باشد
آنا: کانونهای فرهنگی اجتماعی چگونه تقویت میشوند تا در پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه موفق باشند.
مظاهری: کانونهای فرهنگی دانشگاه به دانشجو آموزش میدهند تا بتواند جایگاه فرهنگی کشور خود را پیدا کند و در راستای اهداف فرهنگی-آموزشی کشور گام بردارد. علاوه بر سواد آموزشی باید سواد فرهنگی بسیار بالایی در کشور داشته باشیم و اگر سواد فرهنگی در کنار سواد آموزشی نباشد، دانشجوی پویا و فعال اصلاً وجود نخواهد داشت.
آنا: چنانچه فعالیتهای اجتماعی، علمی، فرهنگی، افتخارات، موفقیتها و دستاوردهایی داشتهاید، تشریح کنید.
مظاهری: یکی از فعالیتهای کانون دانشجویی جمعیت هلالاحمر به دلیل اینکه در زمینه امداد و نجات فعالیت داشته، دورههای عمومی کمکهای اولیه امداد و نجات در دانشگاه بوده است که حدود ۱۲۰ دانشجو در سال گذشته بهعنوان دانشجوی امدادگر در این دورهها شرکت کردند. شعار این دوره «هر دانشجو یک امدادگر» بود و با حضور مربی حاذق از هلالاحمر در دانشگاه بهصورت عملی برگزار شد. امسال توفیق برگزاری این کلاسها را داشته و کلاسهای مجازی آنها تقریباً در حال پایان است و کلاسهای عملی آنها آغاز خواهد شد.
یکی از برنامهها و فعالیتهایی که کانون فرهنگی دانشجویی هلالاحمر دانشگاه آزاد نجفآباد انجام داد و در رسانههای ملی منعکس شد، اعزام کاروانهای سلامت به مناطق محروم بود که فروردین ۱۴۰۰ اتفاق افتاد و متشکل از گروههای پزشکی-درمانی و آموزشی با همکاری بسیج دانشجویی این اتفاق رقم خورد.
پزشکان حاذقی اعم از پزشک عمومی، جراح، دندانپزشک، روانشناس و دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی در رشتههای مامایی، کمکجراح، پرستار، مشاور تحصیلی را به مناطق محروم اعزام کردیم و فردی که در مباحث دارویی مهارت داشت برای بخش داروخانه به همراه داروهایی به ارزش ۵ میلیون تومان به منطقه بردیم. تجهیزات جراحی کاملاً بهروز ارسال شد و متوجه شدیم که بانوان آن منطقه از بیماری شایع زنان بهصورت همهگیر رنج میبردند، پیگیر این بیماری شدیم و توانستیم سرمنشأ این بیماری را پیدا کنیم.
مقرر شده بعد از عید نوروز هم، دورههای امداد و نجات برای استادان و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد برگزار شود؛ چراکه در هر منزل حداقل یک نفر باید به فعالیت امدادی مسلط باشد.
بیشتر بخوانید:
بزرگترین جشنواره گویندگی و اجرای صحنه در انتظار دانشجویان
تبلور فعالیت دانشجویان در جدال ۲ساله با کرونا
نهادینهسازی فرهنگ کارآفرینی بین دانشجویان
آنا: آیا در کانون خود موفق به تولید محصول و یا موفقیت های دیگری شده اید؟(بهویژه فعالیتهای کرونایی)
مظاهری: زمان شیوع کرونا به علت اینکه بعضی از محلههای محروم نجفآباد از لحاظ بهداشتی-معیشتی کاملاً دچار مشکل و آسیب شدند در شب یلدا بستههای بهداشتی و معیشتی را آماده و با شعار همدلی و مهربانی بین آنها پخش کردیم. واژه «کمکهای معیشتی» را حذف و شعار کمک به سبک همدلی و مهربانی را جایگزین کردیم و حدود ۱۶۰ بسته معیشتی-بهداشتی؛ بستههای بهداشتی شامل ماسک و الکلهای ضدعفونیکننده دست و سطوح و بستههای معیشتی شامل آجیل، غذا و میوه شب یلدا بین فقرا و محرومان توزیع شد.
به گزارش آنا، سلسله گزارشها و گفتوگوهای خبرگزاری آنا درباره فعالیتها، عملکرد و چالشهای کانونهای فرهنگی دانشجویی واحدهایی دانشگاهی با عنوان «کانونهای دانشجومحور» در اختیار اداره کانونهای فرهنگی-دانشجویی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز قرار میگیرد. با توجه به بیان برخی از مشکلات از سوی دبیران کانونها در مسیر فعالیت دانشجویان - که معمولاً موردی است- دانشجویان و فعالان فرهنگی میتوانند در تماس با شماره ۴۷۳۵۱۴۲۴ (خانم رازقی) پیگیر رفع و حل مشکلات خود در کانونهای فرهنگی دانشجویی باشند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/