دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر سینما هویزه در گفت‌وگو با آنا:

در دو سال گذشته تهیه‌کنندگان پشت سینماداران را خالی کردند/ ترکیب نوروزی خوب است، اما بعد از آن چه!؟

گران شدن بلیت سینماها خوب است!احمدرضا بهبهانی مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی و مدیر سینما هویزه مشهد معتقد است در دو سال کرونایی تهیه‌کنندگان با عدم اجازه اکران فیلم‌هایشان پشت سینماداران را خالی کردند.
کد خبر : 644652
سینما هویزه

به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، پس از اعلام فهرست هفت فیلمی که قرار است در ایام نوروز ۱۴۰۱ به روی پرده سینماها بروند، حرف و حدیث‌های مختلفی به وجود آمد. ابتدا که شورای صنفی نمایش اعلام کرد این فهرست قطعی نیست و باید همه این آثار ابتدا پروانه نمایش را بگیرند، و بعد هم اعلام شد این فیلم‌ها با آثار دیگری جایگزین نمی‌شوند و تمام این هفت فیلم از ۱۸ اسفند اکران خود را آغاز می‌کنند.


اما نقد دیگری که به این فهرست مطرح شد، انتخاب این فیلم‌ها بود. معمولا در طول سال‌های گذشته پرچمدار اصلی اکران نوروز فیلم‌های ژانر کمدی بودند و حداقل یکی دو فیلم از این ژانر، به همراه چند اثر سرگرم‌کننده دیگر در ژآنرهای مختلف، به همراه یکی دو فیلم اجتماعی و... در سبد اکران نوروزی قرار می‌گرفتند. فیلم‌های کمدی انتخاب شده برای پخش در این ایام نیز معمولا کمدی‌های شسته و رفته‌ای بودند که حداقل حرفی برای گفتن داشتند و در کنار فضای شادی که داشتند، مواردی مثل بازی‌های خوب، داستان جذاب، کارگردانی ویژه و... نیز در آنها وجود داشت.


فیلم‌های منتخب برای اکران نوروز ۱۴۰۱ اما چنین شرایطی ندارند، تنها فیلم کمدی این فهرست، «قدغن» به کارگردانی مجید مافی است، فیلمی که بهترین بازیگر آن سام درخشانی است که قطعا نمی‌توان به استقبال ویژه از آن در طول اکران نوروز امید بست. بالاخره مسائلی مثل اسم و رسم کارگردان یا بازیگران فیلم‌های کمدی نکاتی است که می‌تواند مخاطبان زیادی را به سالن‌ها بکشاند اما این فیلم از این منظر حرف زیادی برای گفتن ندارد و به همین دلیل هم گزینه مناسبی برای اکران نوروزی نبود و مشخص نیست چرا به عنوان تنها اثر کمدی برای این ایام انتخاب شد.


در دو سال گذشته تهیه‌کنندگان پشت سینماداران را خالی کردند/ ترکیب نوروزی خوب است، اما بعد از آن چه!؟


اکران نوروزی بدون کمدی خوب


فیلم دیگر سرگرم‌کننده این فهرست (که به زعم سازنده‌اش کمدی نیست)، فیلم «شادروان» ساخته حسین نمازی است. اثری که در چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد در میان فیلم‌های قابل قبول سالی که گذشت بود. این فیلم داستان خانواده‌ای حاشیه‌نشین را روایت می‌کند که به دلیل مشکلات مالی با چالش‌های ریز و درشتی مواجه می‌شوند. بهترین ویژگی این اثر بازی‌های خوب بازیگران آن به ویژه سینا مهراد و بهرنگ علوی است، دو بازیگری که بار عمده فیلم بر دوش آنهاست و واقعا هم بازی خوبی از خود به نمایش گذاشتند.


به جز این دو اثر، پنج فیلم دیگری که در این فهرست قرار گرفتند، با وجود اینکه آثار هنری و استانداردی هستند و همگی گروه تولید پرقدرتی دارند، فضای شاد و سرگرم کننده ندارند و بیشتر برای دوستداران فیلم‌های هنری و اجتماعی مناسب هستند. این ترکیب موافقان و مخالفان زیادی داشته و تا چند هفته دیگر می‌توان فهمید که انتخاب‌های شورای صنفی نمایش برای ایام نوروز تا چه میزان درست بوده است.


در رابطه با اکران همواره نقش سینماداران نقش مهمی بوده است، صنفی که بخش بزرگی از پروسه اکران آثار برعهده آن‌هاست و در طول دو سال گذشته به دلیل همه‌گیری کرونا مشکلات متعددی را پشت سر گذاشته‌اند. یکی از سینماهای قدیمی و موفق کشورمان سینما «هویزه» مشهد است، پردیسی که به گواه گزارش‌های «خاطرات گیشه» از چند دهه پیش در دسته پرتماشاگرترین سینماهای کشور قرار داشته و هر ساله تعداد زیادی مخاطب را به سمت خود می‌کشاند. به بهانه مشخص شدن فهرست فیلم‌های اکران نوروزی با احمدرضا بهبهانی مدیر پردیس هویزه که البته مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی هم هست، گفت‌وگو کردیم.


بهبهانی با اشاره به فیلم‌هایی که برای پخش در ایام نوروز انتخاب شده‌اند، اظهار کرد: به نظرم آثار انتخاب شده، ترکیب خوبی است، چون هم فیلم‌های کمدی در آن وجود دارد، هم فیلم‌های درام و اجتماعی. اگرچه این اکران با ماه مبارک رمضان نیز همزمان خواهد شد اما یقیناً این فیلم‌ها در گیشه موفق خواهند بود.


وی افزود: تنها ایرادی که می‌توان به این فهرست وارد کرد این است که اکثر فیلم‌هایی که فروش خوبی دارند در این بازه زمانی با هم اکران می‌شوند و سینماها برای ادامه سال و مخصوصا ماه‌های پایانی ۱۴۰۱، فیلم خوبی برای اکران ندارند، چون احتمالا باز هم برخی از تهیه‌کنندگان فیلم‌هایشان را برای اکران عرضه نمی‌کنند. اگر دوتا از این فیلم‌ها را برای ایام بعد از عید فطر اکران می‌کردند، اتفاق بهتری می‌افتاد.


وی ادامه داد: من حس می‌کنم این فیلم‌ها خوراک سینما تا چند ماه آینده را جواب بدهد و انشالله که باز هم شرایط کرونایی برنگردد تا سینماها با ظرفیت کامل میزبان مخاطبان باشند، ولی تصور می‌کنم اگر مانند سال‌های قبل در کنار چند فیلم قوی، یک یا دو فیلم ضعیف برای اکران نوروز قرار می‌دادند، هم باعث بیشتر دیده شدن آن آثار می‌شد، هم در ادامه روند اکران خالی نمی‌ماند. طبق این ترکیب اولیه به نظر می‌رسد چند فیلم قوی برای ابتدای سال قرار گرفته و پس از اتمام اکران آنها، فیلم خوبی برای نمایش در ماه‌های آینده نداریم.


حرکت ناجوانمردانه تهیه‌کنندگان


مدیر سینما هویزه با اعلام این موضوع که بسیاری از تهیه‌کنندگان در دو سال گذشته پشت سینماداران را خالی کردند و فیلم‌هایشان را اکران نکردند، عنوان کرد: نمی‌دانم این دوستان چرا در این مدت صبر کردند و فیلم‌هایشان را به نمایش نگذاشتند. خیلی از این آثار اگر همان سالی که شاخته شد اکران می‌شدند، آورده مالی بیشتری برای تولیدکننده داشتند و باتوجه به تورم فروش در آن دوران بهتر از فروش در این سال بود، اما خیلی از تهیه‌کنندگان این کار را انجام ندادند. مگر وقتی تهیه‌کننده «دینامیت» در آن شرایط فیلم را به سینما داد ضرر کرد؟ در حال حاضر هشت ماه است که این فیلم در سینما هویزه اکران می‌شود و هنوز هم مخاطب دارد و پرفروش‌ترین فیلم تاریخ هم شد. همان موقع من به برخی تهیه‌کنندگان زنگ زدم و گفتم این روزها زمان خوبی برای اکران است، اما آن‌ها این کار را نکردند.


بهبهانی با گلایه از رفتار برخی تهیه‌کنندگان برای نگه داشتن آثارشان پشت سد اکران گفت: در سال‌های نه چندان دور، زمانی بود که سینمادارها به تهیه‌کنندگان کمک می‌کردند و مثلا خیلی پیش می‌آمد که فیلم‌های زیادی را در ساعات نیمه شب اکران می‌کردند، خود ما در سینما هویزه برای بسیاری از فیلم‌ها تا ساعت ۲ شب هم اکران داشتیم، اما وقتی همه‌گیری کرونا شد و ما دست کمک به سمت آنها دراز کردیم، تهیه‌کنندگان، سینماداران را یاری نکردند و فیلم‌هایشان را ندادند. فقط تعداد کمی از تهیه‌کنندگان فیلم‌هایشان را دادند و این مسئله سینماداران را بسیار ناراحت کرد.


در دو سال گذشته تهیه‌کنندگان پشت سینماداران را خالی کردند/ ترکیب نوروزی خوب است، اما بعد از آن چه!؟


گران شدن بلیت‌ها خوب است!


مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان در خصوص احتمال افزایش قیمت بلیت سینماها ۵۰ هزار تومان نیز گفت: من موافق این طرح هستم. قبول دارم که مخاطب کم می‌شود، اما فقط افرادی که عاشق سینما هستند به سالن‌ها می‌آیند. این قیمت‌های پایین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومانی مشکلات زیادی را در سینماها به وجود آورد و باعث می‌شد افرادی پایشان به سالن‌های سینما باز شود که سینمایی نبودند و توجهی به حضور خانواده‌ها در سالن‌های سینما نمی‌کردند. جوان‌های مجردی که چند نفره وارد سالن‌ها می‌شدند و حضورشان در کنار خانواده‌ها و انجام شوخی‌های زننده بعضا باعث درگیری و مشکلات مختلف می‌شد. به نظرم وقتی قیمت بلیت بالا برود، سینما فروش خود را خواهد داشت و افرادی که واقعا فیلم‌بین و فیلم‌دوست هستند به تماشای آثار سینمایی می‌نشینند.


وی در پاسخ به این مسئله که بلیت ۵۰ هزارتومانی می‌تواند سینما رفتن را از سبد فرهنگی خانواده‌های کم بضاعت خارج کند، اظهار کرد: طرحی که حوزه هنری و بهمن سبز در این خصوص دارد، مشکل مربوط به این خانواده‌ها را حل می‌کند. طبق این طرح افزایش قیمت بلیت صرفا برای روزهای آخر هفته است و در روزهای ابتدایی هفته مثل شنبه، یکشنبه و دوشنبه برای خانواده‌های کارمندانی که در ادارات هستند بلیت نیم بها صادر می‌شود تا به این ترتیب هم در روزهای ابتدایی هفته سینماها فروش بهتری داشته باشد هم این خانواده‌ها بتوانند فیلم‌های مورد علاقه‌شان را در سینماها تماشا کنند.


بهبهانی در انتهای صحبت‌هایش در پیش‌بینی وضعیت اکران و گیشه سینما در سال آینده گفت: من تصور می‌کنم در سال بعد شرایط اکران خیلی بهتر می‌شود. ما به دلیل کرونا و تعطیلی سینماها و کم شدن ظرفیت سالن‌ها دو سال بد را تجربه کردیم و حتی چند سالن تعطیل شدند، اما در حال حاضر باتوجه به اینکه درصد قابل توجهی از مردم واکسینه شدند و همه دیگر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و به این روند عادت کردند، حس می‌کنم شرایط بهتر از قبل می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۷۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب