باید با خرد جمعی تکواندو به روزهای خوب خود برگردد/نباید به دنبال مقصر برای نتایج ضعیف باشیم
غلامحسن ذوالقدری در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره حضور ساعی در فدراسیون تکواندو و اقداماتی که باید برای تکواندوی ایران انجام دهد، گفت: خوشبختانه حکم ریاست ساعی اگرچه با تأخیر اما تنفیذ شد و تکواندو از بلاتکلیفی خارج شد. بدون شک ساعی روزهای سختی پیشرو دارد. تکواندوی ایران در دهههای ۷۰ ، ۸۰ و نیمه اول ۹۰ روزهای پرافتخاری پشت سر گذاشت که نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد، امیدوارم پس از فراز و نشیبی که این رشته داشت، دوباره روزهای خوب برای تکواندو تکرار شود. ما افتخارات گذشته را به هر دلیلی از دست دادهایم و الان تکواندو سکوی جهانی و مدال المپیک ندارد. به هر حال رأس هر رشته ورزشی افتخارآفرینی در المپیک است که متأسفانه تکواندوی ایران در چند سال اخیر آن را از دست داده است. البته این مسائل در ورزش طبیعی است؛ همانطور که یک ورزشکار روزهای خوب و بد دارد، یک رشته ورزشی هم چنین شرایطی دارد. امیدوارم که با وفاق و همدلی خانواده تکواندو و استفاده از پتانسیل موجود تکواندوی ایران به روزهای خوب گذشته برگردد.
تکواندو به حمایت بیشتر کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش نیاز دارد
وی تأکید کرد: قطعاً در این شرایط مسئولیت سنگینی به هادی ساعی واگذار شده است. او باید با کمک خرد جمعی همه اهالی تکواندو شرایط را تغییر دهد. ساعی از بدنه تکواندوی ایران است و در شعار انتخاباتیاش هم به این موضوع اشاره کرد که از پتانسیلها استفاده میکند. شایستهسالاری در فدراسیون تکواندو باید در رأس امور قرار بگیرد و برنامهها باید به صورت کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت باشد تا اقتدار دوباره به تکواندوی ایران برگردد. در گذشته شرایط تکواندو به گونهای بود که برای مسابقات جهانی یک تیم ارنج میشد؛ برای آسیایی تیم مجزا داشتیم و حتی دو تیم در داخل ایران برای مسابقات داشتیم. این رویه باعث میشد که تمامی تکواندوکاران در مسابقات بینالمللی حضور پیدا کنند. قطعاً تکواندو برای اینکه به روزهای اوج خود برگردد نیاز به درایت و زمان دارد، حمایتهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم باید بیشتر از گذشته شود. خوشبختانه ساعی فردی باتجربه است، او بهخوبی درد تکواندو را میشناسد و با کمک پیشکسوتان میتواند تکواندوی ایران را احیا کند. در حال حاضر تنها وفاق و همدلی به آنها کمک میکند و نباید از این موضوع غافل شوند.
ساعی روزهای سختی در تکواندو پیشرو دارد
دبیر پیشین فدراسیون تکواندو در پاسخ به این سوال که مهمترین اقدامی که ساعی در دوران ریاستش باید انجام دهد چیست، گفت: اصلاً نمیتوان از زحمات افراد در گذشته و از پشتوانهسازی و موفقیتهای رده نونهالان و نوجوانان چشمپوشی کرد. اما این واقعیت را نباید نادیده بگیریم که تکواندوی ایران در سالهای اخیر افت کرد، ما در مسابقات قهرمانی جهان عنوان قهرمانی و سکوی جهانی را از دست دادیم و متأسفانه آخرین سکوی ما در قهرمانی آسیا بیشتر از سکوی سومی نبود، البته با کسب نایب قهرمانی بانوان نمیخواهم زحمات و تلاشهای آنها را نادیده بگیرم، اما باید دوباره به این موضوع تأکید کنم که ساعی روزهای سختی پیشرو دارد. به نظرم مهمترین اقدام فراهم کردن بستر مناسب برای استعدادیابی است. البته به طور کلی در ورزش ایران به شکل واقعی استعدادیابی نداریم و در خیلی مواقع فقط اسم استعدادیابی را یدک کشیدهایم، اما باید این موضوع در دستور کار قرار بگیرد. یکی از بسترهای مناسب برای استعدادیابی مسابقات لیگ است. در این رقابتها چهرههای جدید در کوران مسابقات قرار میگیرند تا تواناییهای خود را نشان دهند و مورد توجه قرار بگیرند. من فکر میکنم در سالهای اخیر، لیگ، پویایی لازم را نداشت و بخش خصوصی هم خوب جذب نشد. به هر حال همه ما میدانیم بودجه فدراسیونهای ورزشی محدود است و نمیتوان تنها به همان بسنده کرد، ما با غولهای بزرگ در تکواندو روبهرو هستیم که سرمایهگذاریهای کلانی روی این رشته ورزشی انجام میدهند.
بیشتر بخوانید؛
ساعی کار سختی در فدراسیون دارد/ برای هدایت تیم ملی به من پیشنهادی ندادند
کل دنیا ریاست من را پذیرفتهاند اما حکمم صادر نمیشود
برای اولین بار تکواندوی ایران اقتدار کرهجنوبی را در هم شکست
ذوالقدری عنوان کرد: در حال حاضر کشورها برای مسابقات بینالمللی تعداد زیادی از تکواندوکاران خود را اعزام میکنند. تیمهایی مثل روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و... در مسابقات مختلف قدرت خود را به رخ میکشند، اما در بین همه، ایران توانست قدرت کرهجنوبی را که مهد تکواندوست در هم بشکند. تکواندوکاران ایرانی در مسابقات ۱۹۹۹ جهانی کانادا، اولین مدالهای طلای جهان را به دست آوردند و به دنبال آن در مسابقات قهرمانی جهان به صورت متعدد عنوان قهرمانی جهان را از دست کرهایها ربودند. الان تکواندوی ایران باید به همان روزهای اوج خود برگردد و این اتفاق در شرایطی محقق میشود که در کنار پتانسیل انسانی برنامههای تکواندو در سه مقطع کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تدوین شود. تیمهای ملی امید را باید تشکیل داد و شکاف بین ردههای سنی را از بین برد. تیمهای بزرگسالان را مانند سایر کشورها به مسابقات بینالمللی اعزام کنند تا بتوانند امتیازهای لازم را برای المپیک پاریس جمعآوری کنند. به طور کلی معتقدم فدراسیون تکواندو به حمایت درازمدت و صبر و حوصلهای هموطنان و مسئولان نیاز دارد تا بتوانیم به روزهای اقتدار گذشته و کسب قهرمانی جهان و مدال خوشرنگ المپیک برسیم. نباید عجول باشیم و باید بستر حمایت را فراهم کنیم تا تکواندو همراه با شایستگیهایش به روزهای اوج بازگردد.
برای افت تکواندو نباید به دنبال مقصر باشیم
سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو در واکنش به این موضوع که تکواندوی ایران در باد قهرمانیهای گذشته خوابید که افت کرد، عنوان کرد: هر رشته ورزشی در باد قهرمانیهای گذشته قرار بگیرد مطمئناً در همان مسابقه اول تلنگر لازم را میخورد. به نظر من ضعف اصلی تکواندو که باعث افت این رشته شد، نبود بستر مناسب برای استعدادیابی بود. در گذشته ما با بهرهبرداری از این بستر مناسب و در کنار تلاش مسئولان، افتخارات بیشماری را کسب کردیم. اما در این سالهای اخیر این بستر مناسب به هر دلیلی، شاید کمبود بودجه و نبود امکانات فراهم نشد. از طرف دیگر بیماری کرونا هم مشکلات زیادی را برای تکواندوی ایران فراهم کرد. شاید الان خیلیها بگویند این بیماری در اروپا هم بوده اما این یک واقعیت است که اروپاییها بهتر توانستهاند با این اپیدمی مقابله کنند. به طور کلی ما باید تلاش کنیم و چالشها را به فرصتها تبدیل کنیم. به هر حال ما نباید زحمات گذشتگان را فراموش کنیم، در این شرایط هم نباید به دنبال مقصر باشیم بلکه اصلیترین کمک به تکواندو این است که ضعفهای گذشته را واکاوی و علت آن را پیدا کنیم. باید مسائل مهندسی شود و افت تکواندو هم در سالهای اخیر مورد بررسی قرار گیرد. قطعاً خیلی از مشکلات فردی نبوده و نیست، چرا که هیچ کس دوست ندارد نتیجه نگیرد. من معتقدم مسائل اجتماعی و اقتصادی هم روی افت تکواندو تأثیر گذاشته است. در گذشته استعدادیابی در بستری مناسب قرار گرفته بود، اما الان این بستر وجود ندارد، باید دلیل آن را پیدا کنند.
ذوالقدری در پاسخ به این سوال در صورت پیشنهاد همکاری از سوی هادی ساعی آن را قبول میکنید، عنوان کرد: با پیشنهاد هادی ساعی در مجمع انتخاباتی بهعنوان کارشناس خبره فدراسیون تکواندو، خوشبختانه رأی اعتماد اعضای مجمع را دریافت کردم. من هم مثل دیگر اهالی تکواندو در صورت نیاز و پیشنهاد از سوی مسئولان، تمام توانم را در طبق اخلاص در اختیار جوانان خواهم گذاشت. در نهایت آرزوی موفقیت و افتخارآفرینی خانواده تکواندو را دارم.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/