فیلمسازان برای اقتباس، از مجموعه آبنباتها غافل نشوند/ نوشتن حتی یک جلد رمان رستم دستان میخواهد
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، جلد چهارم از مجموعه آبنباتهای مهرداد صدقی با عنوان «آبنبات نارگیلی» از نشر سوره مهر با حضور عباس حسیننژاد رئیس دفتر طنز، مهرداد صدقی، داوود امیریان و امیر اسماعیلی در کافه کتاب سوره مهر رونمایی شد.
مهرداد صدقی نویسنده «آبنبات نارگیلی» که پیش از این عنوانهای دیگر این مجموعه با نامهای آبنبات پستهای، آبنبات هلدار و آبنبات دارچینی از او منتشر شده است، با ابزار خوشحالی از چاپ جلد چهارم این مجموعه گفت: امیدوارم کام مخاطب با «آبنبات نارگیلی» شیرین شود و همچنان آبنباتها را دوست داشته باشند.
وی در پاسخ به اینکه داستان این آبنباتها تا کجا ادامه دارد، بیان کرد: یک جلد دیگر از آبنباتها باقیمانده است که جلد پایانی این مجموعه خواهد بود. امیدوارم کسانی که این مجموعه را میخوانند اشتیاق و علاقه داشته باشند که به سمت جلد پنجم برویم.
عباس حسیننژاد، رئیس دفتر طنز هم با ابزار خوشحالی از اینکه دفتر طنز بانی چاپ مجموعه آبنباتها شده است، گفت: ما در دفتر طنز آمادگی همکاری با نویسندگانی را داریم که طرحی برای رمان و داستان طنز دارند تا بتوانیم کتابهای خوبی را مانند «آبنبات نارگیلی» برای جامعه کتابخوان چاپ کنیم. بهنظرم مرحله بعد، تبدیل این کتابها به فیلم است. اقتباس در سینما و تلویزیون ما ضعیف است و امیدواریم از محتوای خوبی که ما در حوزه هنری و سوره مهر داریم برای ساخت فیلمهای طنز قوی استفاده شود.
داوود امیریان نیز چاپ جلد چهارم از مجموعه آبنباتها را در برهوت داستان طنز اتفاقی خوب و خجستهای دانست و افزود: متاسفانه در ادبیات، رمان و داستان طنز بسیار کم داریم. علیرغم اینکه ملت خندانی هستیم و حتی با سختیها هم شوخی و اتفاقهای شوم را تبدیل به طنز و خنده میکنیم، این روحیه در ادبیات ما تبلور ندارد و آقای صدقی پرچمدار هستند و یکتنه جلو میروند.
نویسنده گردان قاطرچیها ادامه داد: نوشتن مجموعه رمان ادامهدار بسیار کار سختی است و من که نوشتهام، میدانم نویسنده چه هنری به خرج داده است و آرزو میکنم پنجمی و کارهای بعدی را هم بنویسد.
امیر اسماعیلی هم در ادامه جشن رونمایی «آبنبات نارگیلی» ضمن تبریک برای نوشتن مجموعهای که سالها از نویسنده وقت برده است، گفت: نکته منفیای که در مجموعههای دنبالهدار وجود دارد، ضعف جلدهای بعد نسبت به جلد اول است. چون دنبال کردن خط داستانی و پیرنگ کار آسانی نیست، اما در آبنباتها این اتفاق نه تنها نیفتاده که هرچقدر جلوتر میرود، کار پختهتر و کاملتر میشود.
این نویسنده افزود: موقعیتهای طنز در آبنباتها بسیار جذاب است؛ موقعیتهایی خیلی ملموس که برای همه ما اتفاق میافتد و شاید خیلی ساده از کنارش بگذریم در آبنباتها جذاب و خواندنی است. پیرنگ داستان هم حفظ شده و جلد پنجم، با توجه به بلوغ و پختگی شخصیت و خط اصلی داستانی، بسیار جذابتر خواهد شد. او مهرداد صدقی را نعمتی برای ادبیات داستانی ایرانی دانست، چرا که در روزگار خستگی و افسردگی جامعه به دلیل مشکلات فراوان در همه حوزهها، امید را حفظ کرده و به دیگران این امید و حال خوب را منتقل میکند.
مهراد صدقی در پاسخ به این پرسش که ادامه آبنباتها چه خواهد شد، تاکید کرد: به همه در جواب این پرسش میگویم خیلی به آخرش فکر نکنید و احساس کنید مثل سفر است و از مسیر لذت ببرید. کار حتما فرجامی خواهند داشت اما کتابها با این هدف نوشته میشوند که خواننده از مسیر خواندن داستان لذت ببرد، چندروزی فارغ از هیاهو و غوغای جهان کام روحش را شیرین کند. چارچوب کلی و پیرنگ جلد پنجم را میدانم اما جزئیاتش مثل اصطلاح آقا شهسواری، حرکت در مه است. مهای وجود دارد و تا شروع نکنم نمیتوانم جزئیات را بیان کنم. البته داستان هم لو میرود.
یک داستان ادامهدار
در ادامه صدقی، نویسنده آبنباتها درباره سیر داستانی این مجموعه گفت: شخصیت محسن و دیگر شخصیتهای اصلی پویایی دارند به این دلیل که زمان در این داستان میگذرد؛ از اوایل دهه۶۰ شروع میشود و الان به اواخر دهه ۷۰ رسیده است. در این بازه زمانی گرچه اساس شخصیتها تغییر نکرده است اما خیلیهایشان تغییرات شخصیتی و دیدگاهی داشتهاند. تحولات جامعه روی جزئیات شخصیتها، تاثیرگذار بوده است؛ برخی را هرس کرده و برخی را باد و توفان به یک طرف خم کرده است. البته تغییرات به شکلی نیست که خواننده حس کند محسن «آبنبات نارگیلی»، همان محسن آبنبات هلدار نیست. پیوستگی شخصیت و نقاط مشترک زیاد است.
داوود امیریان هم نوشتن داستانهای دنبالهدار را در دنیا متداول دانست و توضیح داد: جووانی گوارسکی را داریم که کاراکتر دن کامیلو را خلق میکند و ادامهدار است، البته داستانهای کوتاه بهم پیوستهاند. در کارهای ایرانی هم قصههای مجید، داستانهای کمال، گردان قاطرچیها و قصههای امیرعلی را داریم اما کار آقای صدقی رمان است که نوشتن یک جلدش هم رستم دستان میخواهد، چه رسد به اینکه ۴ جلد بنویسی، کار افت نکند و مخاطب هنوز دوستش داشته باشد. آبنباتها هم بهم پیوسته هستند و هم هر جلد را میتوان مستقل از دیگری خواند و این کار را جذابتر می کند و چراغ این کار مهم را آقای صدقی روشن کرده است.
مجموعه آبنباتها مناسب اقتباس است
امیر اسماعیلی هم مجموعه آبنباتها را اثری مناسب برا اقتباس در ساخت سریال دانست و گفت: ذهن آقای صدقی بسیار تصویری است و پیداست قبل از نوشتن صحنه را کاملا دیدهاند، میزانسن را چیدهاند، شخصیتها حضور دارند و بعد مینویسند. این فضا کار را برای اقتباس راحت میکند و با تمهیدات راحتتری نسبت به بقیه کارها میتوان آن را ساخت. آنهم در دورهای که ما خلا طنز مستحکم و پاکیزه را هم در ادبیات و هم سینما و تلویزیون داریم. متاسفانه روالی در سریالسازی جا افتاده که شخصیتهای منفی از ابتدا تا انتها، هرکاری که میخواهند، انجام میدهند و در قسمت آخر پایان خوش میشود؛ او به سزای کارهایش میرسد و آدم خوبها حاکم میشوند. ولی شخصیت محسن در آبنباتها شیطنتهای خودش را دارد و در لحظه هم از کاری که کرده پشیمان میشود. امیدوارم فیلمسازان از آبنباتها غافل نشوند چون میتواند جریانی شود برای ساخت اثر تلویزیونی.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/