گذری بر ۶ دوره جشنواره فناوری نانو در دانشگاه آزاد اسلامی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ احسان عربی مفرد- جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین رویداد فناوری نانو این دانشگاه هرساله با حضور دانشگاهها، نهادها و مراکز دولتی و خصوصی داخلی در راستای اجرای راهبردهای نظام پژوهش و فناوری و سند اسلامیشدن دانشگاهها از جمله راهبرد شماره سه و براساس تقویت و ارتقای جایگاه پژوهش، تولید علم و فناوری و بسط روحیه پژوهشگری در دانشگاه بهمنظور تحقق تمدن نوین اسلامی برگزار میشود.
مسابقات سراسری و جشنواره فناوری نانو از سال ۹۳ بهمنظور شناسایی قابلیتهای واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی، حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاریسازی محصولات نانو و هدایت و تشویق پژوهشگران و محققان به سمت فناوری نانو در این دانشگاه برگزار شده است.
بیشتر بخوانید:
پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در ایستگاه پایانی
اعلام برترینهای پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی
نخستین جشنواره فناوری نانو در دانشگاه آزاد اسلامی با حمایت معاونت پژوهشی وقت در دانشگاه آزاد اسلامی ۲۸ و ۲۹ خرداد ۹۳ به میزبانی واحدهای علوم دارویی (قبل از ادغام) و تهران مرکزی در مجتمع پیامبر اکرم(ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی (مکان سابق دانشگاه) برگزار شد.
بعد از ارسال فراخوان در نخستین دوره جشنواره بیش از ۷۵۰ اثر در محورهای نانوشیمی، نانوفیزیک، نانوتکنولوژی، نانومواد، نانوپزشکی، نانوالکترو نیک، نانومحاسبات و ... به جشنواره ارسال شد که در نهایت ۷۱۸ اثر مشمول داوری و بعد از داوری آثار از برترینها تجلیل شد.
دومین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی ۱۱ و ۱۲ شهریور ۹۴ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار شد.
۲۸ واحد دانشگاهی در دومین دوره جشنواره فناوری نانو حضور و مشارکت داشتند و حدود ۶۰۰ اثر به جشنواره ارسال شد که از این آثار ۴۴۰ مقاله، ۲۴ اختراع، ۴۷ پایاننامه، ۴۳ مقاله پژوهشی، ۱۶ کتاب و ۲۰ پروتوتایپ در کمیته علمی جشنواره با حضور ۲۳ صاحبنظر بررسی شدند و در پایان از برگزیدگان بعد از داوری آثار تجلیل شد.
سومین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی همراه با نخستین سمپوزیوم بینالمللی نانوتکنولوژی ۵ و ۶ خرداد ۹۵ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام(ره) شهرری برگزار و همزمان با مراسم اختتامیه از ۳۱ برگزیده این جشنواره تجلیل شد.
در این مراسم از بین هزار اثر ارسالی، برترین مقالات، طرح پژوهشی، کتاب، پایاننامه، مجله، اختراع، پیشمحصول، واحد فناور، شرکت دانشبنیان و پژوهشگران برتر معرفی و از صاحبان اثر در این جشنواره قدردانی شد.
پس از برگزاری سه دوره این جشنواره، هشتم اسفند ۹۷، میزبانی چهارمین جشنواره فناوری نانو را دانشگاه آزاد اسلامی واحد علیآبادکتول که تجربه برگزاری موفق و کیفی نخستین همایش ملی توسعه فناوری نانو را در کارنامه خود داشت بر عهده گرفت و این جشنواره در دوره چهارم با حضور ۶۰ واحد دانشگاهی در محورهای نانوشیمی، نانوفیزیک و نانوفوتونیک، نانوبیوتکنولوژی، نانوالکترونیک، نانوفناوری در علوم سلامت (علوم پزشکی و زیستفناوری، علوم دارویی، علوم بهداشتی و محیط زیست، علوم دندان)، نانوسیال، نانومواد و سایر کاربردهای نانوفناوری برگزار شد.
تعداد آثار ارسالشده به دبیرخانه جشنواره چهارم هزار و ۲۴۶ اثر بود که افزایش ۳۴ درصدی آثار در مقایسه با سومین دوره را نشان میداد و ۶۰ واحد دانشگاهی با ارسال آثار علمی در ۱۰ بخش در اعتباربخشی علمی جشنواره مشارکت کردند.
تعداد ۸۴۴ مقاله علمی، ۴۴ طرح پژوهشی، ۱۱۰ پایاننامه و رساله دانشگاهی، ۳۵ عنوان کتاب، ۳۵ ثبت اختراع، ۱۱۷ پیشمحصول و ۵ مجله علمی ـ پژوهشی در این جشنواره پذیرش و از منتخبان هر بخش تجلیل شد.
پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط خاص کشور و در ایام کرونا ۱۰ آذر ۹۹ بهصورت مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و در محورهای نانوشیمی، نانوفیزیک و نانوفوتونیک، نانوبیوتکنولوژی، نانوفناوری پزشکی، نانومواد، نانوسیال، نانوفناوری و عمران و سایر کاربردهای نانو، برگزار شد و پژوهشگران و صنعتگران آثار خود را در بخشهای این جشنواره شامل؛ مقاله، طرح پژوهشی،کتاب، پایاننامه، مجله، اختراع، پیشمحصول، واحد فناور و شرکت دانشبنیان ارائه کردند.
۴۶۸ مقاله، ۲۶ طرح پژوهشی، ۵۵ کتاب تألیف و ترجمه، ۹۶ پژوهشگر برتر، ۳۰ پایاننامه و رساله، ۴۹ اختراع، ۱۸۲ پیشمحصول و محصول، ۱۶ واحد فناور و ۴ شرکت دانشبنیان از آثار ارسالی به پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی بود.
پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری متفاوت در سال ۹۹ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام شد و ۱۰ آذر ۹۹ با اعلام اسامی نفرات برگزیده در مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.
نمایشگاه مجازی معرفی محصولات شرکتها و وبینارهای تخصصی نانوفناوری و الکترونیک، نانوفناوری و علوم پزشکی و نانوفناوری در شیمی و فیزیک با تدریس سه نفر از استادان برجسته دانشگاه هم روزهای هشتم و نهم آذر ۹۹ بهصورت برخط برگزار شد و بیش از ۱۸۰ محصول فناورانه در حوزه نانو بهصورت ۲۴ ساعته در وبسایت پنجمین جشنواره در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.
معیارهای انتخاب آثار پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در بخش پژوهشگر برتر (آثار پژوهشگر در حوزه فناوری نانو در پنج سال اخیر شامل کتاب، مقاله، طرح پژوهشی، اختراع و ...) مقاله برتر (تعداد ارجاعات و ضریب تأثیر، تعداد نویسندگان، نویسنده مسئول و ...)، کتاب برتر (تألیف یا ترجمه، تعداد نویسندگان، ناشر، تعداد دفعات چاپ و ...)، اختراع (داخلی یا خارجی، تبدیل به محصول شده، فایلینگ یا تأییدشده و ...)، طرح پژوهشی (داخلی یا خارجی، مبلغ طرح، تعداد نفرات و ...)، محصولات دانشبنیان (تأییدیهها، تولید اولیه و یا صنعتی، میزان نیاز صنایع، ...) بود.
شرکتکنندگان و برگزیدگان جشنواره پنجم با توجه به شرایط و محدودیتهای خاص کرونایی، سطح کیفی این جشنواره را خوب و باکیفیت ارزیابی و ابراز کردند که بررسیها با معیارهای این جشنواره که منطبق با معیارهای جشنواره فرهیختگان بوده است، انجام شدند و جشنواره از بخشهای متنوعی مانند سخنرانی علمی مجازی استادان داخل و خارج کشور و کارگاهها و نمایشگاههای مجازی برخوردار بود.
با توجه به لزوم گسترش زیرساختهای نظام علم، فناوری و نوآوری کشور و نقش مهم دانشگاه آزاد اسلامی در این امر و ضرورت نمایش توانمندیهای دانشگاه در حوزه فناوریهای نانو، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برای برگزاری ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.
مهمترین اهداف برگزاری ششمین جشنواره نانو، حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاریسازی محصولات نانو، شناسایی و قدردانی از افراد حقیقی و حقوقی توانمند و فعال در حوزه فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی، هدایت فعالیتهای واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه به سمت فناوری نانو و تشویق فعالیتهای پیشرو در این زمینه بود.
بیشتر بخوانید:
سیری در ۵ دوره جشنواره فناوری نانو
معرفی برترینهای ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی
معرفی قابلیتهای فناوری نانو و آخرین دستاوردهای آن به حوزههای مرتبط و ایجاد بستری در راستای ارتباط و تعامل هرچه بیشتر میان آنان، شناسایی توان تحقیقاتی و صنعتی مراکز مرتبط و آشکارسازی ظرفیتهای موجود، ایجاد همکاری و تعامل میان مراکز علمی و صنعتی مرتبط در راستای بهرهمندی هرچه بیشتر صنایع از این تکنولوژی و آخرین رهاوردهای آن، افزایش آگاهی و بینش عمومی به این فناوری، شناسایی برترینها در شاخههای مختلف این حوزه و قدردانی از آنان بهمنظور افزایش انگیزه و ترغیب علاقهمندان به فعالیت در این زمینه از اهداف دیگر این جشنواره بود.
اختراعات برتر، ابتکار و نوآوری برتر، مقالات برتر، کتب برتر، ایدههای برتر، محصولاتبرتر، شرکتهای دانشبنیان و تولیدی برتر، محقق برتر (در شاخههای مختلف: افراد حقیقی، اعضای هیئت علمی، دانشجویی، دانشآموزی)، آزمایشگاه برتر، مرکز تحقیقات برتر، طرحهای پژوهشی و دانشبنیان برتر، پایاننامه برتر ( ارشد و دکتری) از محورهای جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در دوره ششم بود.
مهمترین برنامههای جنبی جشنواره ششم هم تور بازدیدهای صنعتی مجازی، برگزاری استارتآپ در حوزههای مرتبط با نانوفناوری، برگزاری کارگاههای پژوهشی، آموزشی و سخنرانیهای تخصصی، برگزاری نمایشگاه مجاری نانو و برگزاری چالش فناوری نانو بود.
مراسم افتتاحیه و اختتامیه ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی سوم و چهارم اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با حضور مسئولان و تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.
ششمین دوره جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی و نمایشگاه توانمندیهای فناوری نانو سوم بهمن ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد و ۷۵ محصول حوزه فناوری نانو در این نمایشگاه برای آشنایی پژوهشگران و مسئولان رونمایی شد.
در ششمین دوره جشنواره ملی فناوری نانو، ۹۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان ۴۶۰ مقاله، ۱۸ اختراع، ۲۱ ابتکار و نوآوری، ۲۲ تحقیق، ۲۹۲ پایاننامه، ۲۶ ایده، ۱۸ طرح پژوهشی و دانشبنیان، ۲۵ کتاب، ۶ مرکز تحقیقات، ۴۴ محصول و چهار مورد مرتبط بود.
اختتامیه ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در مراسمی با حضور روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، حسین کلانتری خلیل آباد دبیر هیئت امنا و سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج و جمعی از مسئولان سازمان مرکزی در واحد دانشگاهی کرج برگزار و از برگزیدگان دوره ششم این جشنواره تجلیل شد.
به گزارش آنا، با توجه به شرایط خاص کرونایی در دو سال اخیر، پنجمین و ششمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در بالاترین سطح برگزار شد؛ البته در شرایط عادی و غیرکرونایی قطعاً با برگزاری نمایشگاههای حضوری و بازدیدهای میدانی، امکان بحث و تبادل نظر درباره مشکلات و معضلات و ارائه راهکارهای اجرایی بین دانشجویان، مخترعان، استادان، صنعتگران و شرکتهای فعال در این خصوص میسر میشد.
هرچند چالشهایی مانند بروکراسی بیش از اندازه اداری و طولانیشدن فرایند برای اجرای برخی بخشنامهها موجب سرخوردگی پژوهشگران میشود؛ اگر دانشگاه بتواند بستر مناسب را برای فعالیتهای تحقیقاتی مهیا کند، وضعیت پژوهش در سطح ملی و بینالمللی ارتقا مییابد و در پرتو آن فناوری نانو که یکی از علوم کاربردی بوده پیشرفت خواهد کرد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/