دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 ارديبهشت 1401 - 12:29
کانون‌های دانشجومحور(۵۷)/ یکه‌زارع در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

از مقابله با کرونا تا شناسایی و تشخیص زودهنگام بیماری‌ها

مزایا و امتیازاتی برای کانون‌های فرهنگی و دانشجویان در نظر گرفته شوددبیر کانون سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان عنوان کرد که هدف این کانون افزایش سطح آگاهی مخاطبان نشریات و شناسایی و تشخیص زودهنگام بیماری‌های شایع است.
کد خبر : 644177
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، ‌اهمیت به فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانون‌هاست که این مهم با اصلاح آیین‌نامه اجرایی کانون‌ها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانون‌های فرهنگی اجتماعی حمایت می‌کنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار می‌دهند.




بیشتر بخوانید:


توانمندسازی دانشجویان با آموزش مهارت‌های ده‌گانه زندگی


لزوم تمرکز دانشگاه‌ها بر توانمندسازی کادر کانون‌های فرهنگی


انتقاد یک فعال دانشجویی به کارکرد برخی کانون‌ها




اکنون هزار و ۴۱۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه، دبیر و اعضای مشخص هستند.


کانون‌های دانشجویی یکی از قالب‌های مهم و اثرگذار فعالیت‌های دانشجویی هستند که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه‌های دینی، انقلابی، فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده‌اند و هرقدر زمینه‌های فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانون‌ها بیشتر دیده شود، ‌طبیعتاً می‌تواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.


خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی با دبیران کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیت‌ها و مأموریت‌های این کانون‌ها را در قالب پرونده خبری «کانون‌های دانشجومحور» بررسی می‌کند که در این شماره(۵۷) گفت‌وگو با نازنین زهرا یکه‌زارع دانشجوی مقطع کارشناسی رشته پرستاری و دبیر کانون فرهنگی «سلامت» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان را می‌خوانیم.


در صورت حمایت دانشگاه از کانون‌های فرهنگی اجتماعی برای پیشبرد برنامه‌های تدوین‌شده درون کانونی، کانون‌ها به‌عنوان هسته‌های فعال تخصصی در دانشگاه نقش مؤثری در پیشبرد اهداف علمی و توسعه علم خواهند داشت.نازنین زهرا یکه‌زارع در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح فعالیت‌ها و برنامه‌های کانون سلامت دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان اظهار کرد که کانون دانشجویی سلامت بهمن‌ ۱۳۹۸ با مدیر مسئولی این‌جانب و سردبیری حانیه یکه‌زارع با چهار عضو فعالیت خود را در زمینهٔ بهداشت و پزشکی آغاز کرد و در طول دو سال گذشته افزایش تعداد اعضای کانون به تعداد ۲۰ نفر را داشته‌ایم که تمام این اعضا از دانشجویان رشته‌ پرستاری هستند.


وی ادامه داد: هدف کانون سلامت دانشکده پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان افزایش سطح آگاهی مخاطبان نشریه‌ها، شناسایی و تشخیص زودهنگام بیماری‌های شایع بوده است.


دبیر کانون سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان جایگاه و وظایف کانون‌های فرهنگی اجتماعی در دانشگاه را ارزیابی و بیان کرد: با توجه به شیوع کرونا از زمان فعالیت کانون سلامت و مجازی بودن کلاس‌ها و حضورنداشتن دانشجویان در دانشگاه در طول این زمان محدودیت‌های زیادی از قبیل ارتباط با تعداد کم دانشجویان و از دست‌دادن فعالیت‌های عملی کانون اعم از اردوها و گردهمایی‌ها و... را داشتیم که همه اینها سبب کمتر دیده‌شدن کانون‌های فرهنگی به‌خصوص از جانب مسئولان دانشگاه شد.


یکه‌زارع تأکید کرد که در صورت حمایت دانشگاه از کانون‌های فرهنگی اجتماعی برای پیشبرد برنامه‌های تدوین‌شده درون کانونی، کانون‌ها به‌عنوان هسته‌های فعال تخصصی در دانشگاه نقش مؤثری در پیشبرد اهداف علمی و توسعه علم خواهند داشت.


وی در پاسخ به این پرسش که حمایت از کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟ گفت: می‌توان اقرار کرد که در بهترین و خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن، فقط شاهد درصد کمی از حمایت دانشگاه بوده‌ایم. مشکلات مسیر فعالیت کانون‌ها، عمدتاً بی‌توجهی به درخواست‌ها و خلف وعده‌هاست.


این فعال دانشجویی با تأکید بر اینکه کانون‌های فرهنگی اجتماعی باید تقویت شوند تا در پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه موفق باشند، بیان کرد: برای پیشبرد اهداف نیاز به جذب حداکثری دانشجوی فعال است و این شرایط زمانی میسر می‌شود که مزایا و امتیازاتی برای کانون‌ها و دانشجویان در نظر گرفته شود. زمان آغاز فعالیت کانون‌ها از جانب دانشگاه امتیازاتی برای اعضای فعال کانون مطرح می‌شود که باید توجه داشت درصورت خلف وعده‌ مسئولان، دلسردی و انصراف تعداد زیادی از اعضای فعال کانون را درپی خواهد داشت.




بیشتر بخوانید:


تربیت دانشگاهی با دانشجویان امدادی


کانون منسجم دانشجویان افغانستانی حول محور «تدبیر»


نهادینه‌سازی فرهنگ کارآفرینی بین دانشجویان




دبیر کانون سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان نحوه همکاری مسئولان حوزه فرهنگی دانشجویی این دانشگاه را یادآور شد و اظهار کرد که میزان همکاری و حمایت‌های مسئولان برای پیشبرد اهداف کانون ناکافی بوده و همین عامل مسبب اجرایی نشدن بسیاری از برنامه‌های تدوین‌شده درون کانونی شده است.


یکه‌زارع، انتشار نشریه‌ علمی پزشکی ماهنامه «حیات» توسط کانون سلامت با محور بهداشت و سلامت و اختصاص چند جلد از مجله ماهنامه به معرفی کرونا و مراقبت‌ها و درمان آن‌، پمفلت(نوعی رسانه آموزشی)، انتشار پوسترهای متعدد در زمینهٔ آموزش بهداشتی، فعالیت در شبکه‌های مجازی اینستاگرام، تلگرام و واتسپ و کسب مقام اول استانی کرسی‌های آزاداندیشی گروه نسیم حیات (متشکل از اعضای کانون سلامت) و نشر پوسترهای آموزشی کرونا را ازجمله فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی کانون سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان برشمرد.


به گزارش آنا، سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهای خبرگزاری آنا درباره فعالیت‌ها، عملکرد و چالش‌های کانون‌های فرهنگی دانشجویی واحدهایی دانشگاهی با عنوان «کانون‌های دانشجومحور» در اختیار اداره کانون‌های فرهنگی-دانشجویی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز قرار می‌گیرد. با توجه به بیان برخی از مشکلات از سوی دبیران کانون‌ها در مسیر فعالیت دانشجویان - که معمولاً موردی است- دانشجویان و فعالان فرهنگی در کانون‌ها می‌توانند در تماس با شماره ۴۷۳۵۱۴۲۴ پیگیر رفع و حل مشکلات خود در کانون‌های فرهنگی دانشجویی باشند.


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب