دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1400 - 12:27
در گفت‌وگوی آنا با رئیس دانشگاه آزاد کلیبر مطرح شد؛

گام‌های پیگیر در مسیر درآمدهای غیرشهریه‌ای/ داوطلبان در انتظار راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد هستند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر گفت: اگر بتوانیم پروژه‌های مشارکتی خود را به نتیجه برسانیم از لحاظ درآمدزایی غیرشهریه‌ای گام‌های بزرگی برداشته‌ایم.
کد خبر : 644161
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر یکی از واحدهای دانشگاهی در آذربایجان شرقی است، این دانشگاه از سال ۷۹ با یک‌ رشته در مقطع کاردانی و با ۵۹ دانشجو فعالیت علمی فرهنگی خود را آغاز کرد و اکنون با ۴۲ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته، دو رشته کارشناسی ارشد با ۳۰ عضو هیئت‌ علمی تمام‌وقت در سایتی به مساحت ۵۹ هزار و ۳۴۲ متر مربع در حال خدمت‌رسانی به جویندگان علم و دانش است.


تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر، ترم گذشته بیش از ۴۰۰ نفر بوده و با ثبت‌ نام‌هایی که انجام‌شده است، اکنون حدود ۹۰۰ دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند. تاکنون ۵ هزار و ۵۰۰ نفر از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند و خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا به‌منظور تشریح فعالیت‌ها، دستاوردها و ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر با پرویز تقوی رئیس این دانشگاه به گفت‌وگو نشسته است که مشروح آن در ادامه می‌آید.


گام‌های پیگیر در مسیر درآمدهای غیرشهریه‌ای/ داوطلبان در انتظار راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد هستند


آنا: ابتدا دانشگاه آزاد اسلامی کلیبر را در یک نگاه معرفی کنید.


تقوی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر از سال ۷۹ با یک‌ رشته در مقطع کاردانی و با ۵۹ دانشجو شروع به کار کرد و اکنون مرکز آموزشی خداآفرین نیز زیر نظر این دانشگاه فعال است. دانشکده مهارت و کارآفرینی به‌تازگی در این واحد دانشگاهی (آموزشکده سمای سابق) فعال شده است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر با ۴۲ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته، دو رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ عضو هیئت‌ علمی تمام‌وقت در سایتی به مساحت ۵۹ هزار و ۳۴۲ متر مربع در حال خدمت‌رسانی به جویندگان علم و دانش است. تعداد دانشجویان این دانشگاه در ترم گذشته بیش از ۴۰۰ نفر بوده و با ثبت‌ نام‌هایی که انجام‌شده است، اکنون نزدیک به ۹۰۰ نفر دانشجو داریم. ۵ هزار و ۵۰۰ نفر هم تاکنون از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند.




بیشتر بخوانید:


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورزقان در یک نگاه


بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی مراغه را چقدر می‌شناسید؟


دانشگاه آزاد اسلامی مرند ۳۸ ساله شد




آزمایشگاه پراتیک پرستاری، آزمایشگاه بسیار مجهز رشته کشاورزی، دو مورد آزمایشگاه در رشته برق، آزمایشگاه الکتریکی و آزمایشگاه دیجیتال و مخابرات ازجمله آزمایشگاه‌های فعال دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر هستند، تجهیزات این دانشگاه بسیار غنی و خوب است. کارگاه‌های برق ازجمله کارگاه مدار فرمان، کارگاه سیم‌پیچی، کارگاه جوشکاری، کارگاه معماری و تجهیزات در دروس نقشه‌برداری و متره‌برآورد، آتلیه معماری هم برای کارهای نقشه‌برداری و عمرانی فعال و مجهز است، زمانی که آمار تعداد دانشجو بالا بود و در مقطعی که حدود ۳ هزار دانشجو و درآمد بسیار خوبی داشتیم، کارگاه‌های دانشگاه را بسیار مجهز کردیم.


بیشترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر استادیار هستند. در مقطعی از فعالیت دانشگاه ۱۵ ارشد فعال بودند و دوره قبلی که ریاست این واحد دانشگاهی را عهده‌دار بودم، حدود ۱۸ رشته کارشناسی ارشد داشتیم که به دلایل مختلف، این رشته‌ها حذف شد. اکنون در رشته مدیریت دولتی، مدیریت اجرایی، معماری، حسابداری، علوم تربیتی برق، حقوق و سایر رشته‌ها به دلیل استادان مجرب و استادیار می‌توانیم مقطع کارشناسی ارشد را فعال کنیم.


آنا: درباره ساختمان‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر توضیح دهید.


تقوی: یکی از ساختمان‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر ساختمان ۳ هزار و ۵۵۰ متر مربعی نبی اکرم(ص) است که مجموعه فعالیت‌های دانشگاه در این ساختمان انجام می‌شود.


گام‌های پیگیر در مسیر درآمدهای غیرشهریه‌ای/ داوطلبان در انتظار راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد هستند



ساختمان دیگری با متراژ ۵ هزار و ۵۵۰ متر مربع، تقریباً ۵۰ تا ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در ارتباط با این ساختمان با رئیس اداره تأمین اجتماعی و با همراهی نماینده مردم در مجلس و فرماندار به‌صورت شفاهی هماهنگی انجام داده‌ایم. از آنجایی که تأمین اجتماعی در شهرستان کلیبر درمانگاه تخصصی ندارد و به دنبال ساختمانی برای راه‌اندازی درمانگاه هستند، اعلام آمادگی کردیم که می‌توانیم این ساختمان را به‌صورت استیجاری یا به اشکال دیگر که توافق خواهیم کرد در اختیار تأمین اجتماعی قرار دهیم، اگر سازمان مرکزی دانشگاه با این روند موافقت کند و رؤسای تأمین اجتماعی هم قبول کنند، این ساختمان را در اختیار آنها قرار می‌دهیم تا درمانگاهی تخصصی یا فوق تخصصی ایجاد کنند.


انبوهی از دانش‌آموختگان که از مقطع لیسانس از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر فارغ‌التحصیل شده‌اند، کارمندان یا معلمانی هستند که مدرک کارشناسی خود را از واحد کلیبر اخذ کرده‌اند و منتظر هستند که دانشگاه مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های مختلف را فعال کند.این ساختمان مستقل است و راه جداگانه دارد و برای دانشگاه مشکلی ایجاد نمی‌کند، اگر ساختمان در اختیار تأمین اجتماعی قرار داده شود از یک‌ طرف می‌توانیم بدهی حدود ۳ میلیارد ریالی به تأمین اجتماعی را تهاتر کنیم، از سوی دیگر و از آنجایی که واحد کلیبر رشته پرستاری دارد، می‌توانیم در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی، علوم آزمایشگاهی و مامایی از پشتیبانی و کمک درمانگاه فوق تخصصی استفاده کنیم. این مهم در صورت انجام برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر تحول بسیار بزرگی ایجاد می‌کند.


آنا: ساختمانی که به هتل مهمانسرا تغییر کاربری داده است در چه وضعیتی قرار دارد؟


تقوی: پیش از دوره مدیریت فعلی، حدود سه تا چهار سال رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر بودم و از آنجایی که رشته و تخصص این جانب در ارتباط با گردشگری، معماری و شهرسازی است، تأکید زیادی بر فعالیت دانشگاه در این حوزه برای ایجاد درآمد غیرشهریه‌ای از این راه داشتم. با توجه به شرایط، موقعیت و آب‌وهوای کلیبر و گردشگری که مطرح است و با توجه به استعدادی که در این شهر وجود دارد، تعدادی از ساختمان‌هایی که به‌صورت نیمه‌کاره در این واحد دانشگاهی بودند و آن را برای خوابگاه در نظر گرفته بودند، قابلیت تغییر کاربری دارد تا به‌عنوان زیرساخت گردشگری از آن استفاده شود؛ بنابراین، کاربری خوابگاه را به هتل-مهمانسرا تغییر دادیم.


سازمان میراث فرهنگی و سازمان مرکزی دانشگاه تغییر کاربری خوابگاه به هتل-مهمانسرا را تأیید کرده‌اند و برای این ساختمان دو سال پیش حدود ۵۵ میلیارد تومان وام با استراحت سه‌ساله در نظر گرفته‌شده است. در این راستا با کمک چند نفر از همکاران گروه معماری تقریباً نقشه داخلی ساختمان را هم عوض کردیم؛ زیرا پیش از این برای خوابگاه در نظر گرفته‌شده بود و اکنون برای هتل-مهمانسرا تغییر کاربری داده‌ایم. با توجه به طرح‌ها و ایده‌ها برای استفاده از این ساختمان و مجموعه اقدامات انجام شده، حدود ۶۰ درصد کار ساختمان تکمیل‌ شده است.


برخی از روزهای سال انبوهی از گردشگران و مهمانان به شهرستان کلیبر سفر می‌کنند که جایی برای ماندن و اقامت ندارند و با در اختیار قراردادن مکان به آنان، درآمدزایی بسیار خوبی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر ایجاد می‌شود و حتی دو، سه برابر شهریه می‌توانیم از این طریق درآمد داشته باشیم.


گام‌های پیگیر در مسیر درآمدهای غیرشهریه‌ای/ داوطلبان در انتظار راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد هستند


آنا: درباره مدیریت ساختمان چه برنامه‌ای دارید؟


تقوی: در مورد مدیریت پروژه سه راه وجود داشت، یکی اینکه که خود دانشگاه پروژه را به سرانجام برساند و مدیریت آن را به عهده بگیرد، دوم اینکه باقیمانده سرمایه‌گذاری و کار را از طریق بخش خصوصی انجام دهیم و مدیریت بهره‌برداری آن به‌صورت مشارکتی باشد و سوم، اینکه پروژه را به‌طور کامل به بخش خصوصی واگذار کنیم. با توجه به تجربه‌ قبلی، بهترین راهکار این است که یا بخش خصوصی سرمایه‌گذاری کند یا دانشگاه این ساختمان را به سرانجام برساند؛ اما مدیریت را از طریق اجاره یا اشکال دیگر به بخش خصوصی بسپاریم تا درآمد آن به جیب دانشگاه برود؛ زیرا اگر مدیریت را به خود دانشگاه بدهیم، تجربه ثابت کرده که نتیجه خوبی نخواهیم گرفت.


این دو ساختمان بستر و استعداد بسیار خوبی برای ایجاد درآمدهای غیرشهریه‌ای است به شرط اینکه نظر مساعد سازمان مرکزی دانشگاه و مدیریت استان هم باشد -که فعلا همراهی استان را نداریم؛ البته که پیگیری مداوم از سوی دانشگاه در این راستا صورت می‌گیرد تا موافقت مسئولان با توجیه طرح و پروژه جلب شود.


برخی واحدهای دانشگاهی از طریق کارگاه و آزمایشگاه و ... فعالیت غیرشهریه‌ای می‌کنند؛ اما اگر بتوانیم این دو ساختمان را در زمینهٔ رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی و هتل-‌آپارتمان به سرانجام برسانیم، سال‌های سال می‌تواند درآمدزایی بسیار خوب و مؤثری داشته باشد که حتی علاوه بر واحد کلیبر می‌توانیم چند واحد دانشگاهی دیگر را هم حمایت کنیم.


آنا: تأثیرگذاری دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان کلیبر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


تقوی: انبوهی از دانش‌آموختگان که از مقطع لیسانس از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کلیبر فارغ‌التحصیل شده‌اند، کارمندان یا معلمانی هستند که مدرک کارشناسی خود را از واحد کلیبر اخذ کرده‌اند و منتظر هستند که دانشگاه مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های مختلف را فعال کند. قول مساعد می‌دهیم نزدیک پنج سال، حداقل می‌توانیم در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو داشته باشیم که این مهم می‌تواند نوعی درآمد شهریه‌ای برای دانشگاه باشد؛ البته برنامه‌ریزی شده و گروهی تخصصی را آماده کرده‌ایم که برای در راستای راه‌اندازی رشته‌های کارشناسی ارشد فعالیت کنیم.


گام‌های پیگیر در مسیر درآمدهای غیرشهریه‌ای/ داوطلبان در انتظار راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد هستند



گام‌های پیگیر در مسیر درآمدهای غیرشهریه‌ای/ داوطلبان در انتظار راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد هستند



انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب