افتتاح سه نمایشگاه تجسمی با حضور چهرههای شاخص در خانه هنرمندان ایران
به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در روز جمعه 9 بهمن که یکی از روزهای شلوغ خانه هنرمندان محسوب میشد، چهرههای شاخص هنری از نمایشگاههای مختلف دیدن کردند که از آن جمله میتوان به هنرمندانی چون ابراهیم حقیقی، بهرام کلهرنیا، غلامرضا نامی، عنایتالله نظری نوری، جواد رضویان و ... اشاره کرد.
نمایشگاه نقاشیهای مجید اخوان
نخستین نمایشگاه انفرادی نقاشی مجید اخوان با عنوان «حریر و حریق» در نگارخانه پاییز افتتاح شد. او پیش از این در نمایشگاههای گروهی نقاشی نیز شرکت داشته است. بیشتر آثار این نمایشگاه با تکنیک اکریلیک و ذغال بر روی بوم ارائه شدهاند.
اخوان که در کارهایش توجه خاصی به تلفیق تکنیک و سبک شده است، درباره نقاشی و طراحیهایش میگوید: «من چون از گرافیستهای نسل قدیم هستم و آن زمان با کامپیوتر کار نمیکردیم در نتیجه دائم در حال تصویرسازی، طراحی و نقاشی بودم که از جمله ابزار کارمان محسوب میشد. به همین دلیل همیشه با تکنیکهای مختلف نقاشی و طراحی میکردم و نقاشی را همیشه دوست داشتم. در آثار من معمولا ریشههای طراحی دیده میشود و برخی از آنها کاملا طراحی هستند.»
او که اعتقاد دارد در عصر حاضر مرز بین هنرهای تجسمی از بین رفته است، از طراحی به دلیل حرکتهای احساسی قویای که در خود دارد بهره برده تا راحتتر و بیواسطهتر از سایر ابزارهای هنرهای تجسمی احساس خود را با سرعت بیشتری به مخاطب منتقل کند. در آثار این نمایشگاه نوعی از اکسپرسیو اجتماعی دیده میشود که نشان از دغدغههای هنرمند دارد، دغدغههای اجتماعیای که گاه به انتزاع کشیده شده است. در این آثار دو ویژگی مفهوم و فرم جلب نظر میکنند به گونهای که گاه مفهوم بر فرم غلبه پیدا میکند و گاه برعکس فرم از مفهوم میگذرد و بیان پررنگتری را به خود اختصاص میدهد.
این هنرمند پیشکسوت معتقد است که این دغدغهها و ایدهها محدود به یک مقطع زمانی خاص نیستند و موقعیت زمانی و مکانی مشخصی را در برنمیگیرند بلکه به وضعیت کلی انسان معاصر، شتابزدگیهای جوامع، نادیده گرفته شدن روح لطیف انسان و ... معطوف است.
14 اثر در ابعاد مختلف در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته است که بین 3 تا 10 میلیون تومان قیمتگذاری شدهاند.
مجید اخوان متولد سال 1335 و کارشناس ارشد گرافیک است و سابقه طراحی بیش از 600 روی جلد کتاب، 200 پوستر فرهنگی، 300 آرم و نشان، دریافت دیپلم افتخار برای طراحی پوستر فیلم «بلندیهای صفر» و ... را در کارنامه پر بار هنری خود دارد.
این نمایشگاه تا 12 بهمن ادامه خواهد داشت.
نمایشگاه عکس «تهران من، تهران تو»
در این روز همچنین نمایشگاه گزیدهای از عکسهای میشل گوردون و سرمه نیکو با عنوان «تهران من، تهران تو» در نگارخانه بهار آغاز به کار کرد. آثار این نمایشگاه که نیمی توسط هنرمند عکاس ایرانی و نیمی توسط هنرمند عکاس برزیلی ثبت شدهاند؛ تهران را از دو نگاه مختلف به نمایش گذاشتهاند. سرمه نیکو به عنوان یک بانوی شهروند تهرانی در مجموع بیشتر روایتی مستندنگارانه داشته و دغدغههای شهروندی خود را دنبال کرده است در حالی که گوردون به عنوان مردی گردشگر، شهروند تهرانی را در مرکز قرار داده و حول محور این سوژه کادرهایی طراحی شده را به تصویر کشیده است. گمشدگی انسان معاصر پایتختنشین در سرعت و ابزار، شیئ شدگی و بازی با این مفاهیم دست مایه کار هنرمند برزیلی بوده است.
سرمه نیکو که برگزاری نمایشگاه را بر عهده داشته است، درباره شکلگیری عکاسی این پروژه میگوید: نقطه عطف این پروژه در برخورد من با یک عکاس برزیلی بود که به تهران آمده بود. شهری که برای او ناشناخته و برای من سرزمین مادری بود. اگر چه ما نه زبان مشترک و نه فرهنگی مشترک داشتیم، تنها زبان مشترک ما زبان عکس بود. در واقع ما تهران را به عنوان سوژه در نظر گرفتیم و هر کدام جهان خود را ثبت کردیم. تهران او از نگاه یک خارجی و تهران من از نگاه یک ایرانی.
میشل گوردون فرانسوی نیز در بخشهایی از بیانیه خود برای این نمایشگاه آورده است: «فرهنگ پایه و اساس جامعه ایرانی است. تهران برای من منظرهای با جذابیتهای ویژه است. سنت، مردم، تاریخ هنر و فرهنگ این سرزمین واقعا پر هیبت است.»
در این نمایشگاه 23 اثر سیاه سفید از این دو هنرمند به نمایش درآمده که تک ادیشن هستند و هر کدام 800 هزار تومان قیمتگذاری شدهاند.
همچنین همزمان با افتتاح این نمایشگاه، کتاب عکس «تهران من، تهران تو» نیز که توسط خانه هنرمندان ایران و انتشارات دریابیگی منتشر شده است، رونمایی شد که شامل 28 اثر از میشل گوردون و 23 اثر از سرمه نیکو است.
این نمایشگاه تا 15 بهمن ادامه خواهد داشت.
نمایشگاه آثار خوشنویسی
همچنین نمایشگاه آثار خوشنویسی کامل قلیپور، دوشنبه 12 بهمن ساعت 17 در نگارخانه استاد «نامی» افتتاح شده و تا 15 بهمن ادامه خواهد داشت.
علاقهمندان میتوانند برای دیدن آثار نمایشگاهها همهروزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان آیت الله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.
انتهای پیام/