دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 اسفند 1400 - 12:22
داوری در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

از احداث سایت تحقیقاتی تولید ورمی کمپوست تا راه‌اندازی مرکز تحقیقات لیموترش

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان با بیان اینکه عملیات ساخت سایت تحقیقاتی تولید ورمی کمپوست در این دانشگاه ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: مرکز تحقیقات لیموترش هم به‌زودی راه‌اندازی می‌شود.
کد خبر : 643458
ا



حسن داوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در رودان اظهار کرد: افزایش قیمت کودهای دامی و شیمیایی موجب بالارفتن هزینه‌های تمام ‌شده تولید محصولات گلخانه‌ای و باغی در شهرستان رودان می‌شود.




بیشتر بخوانید:


راه‌اندازی آزمایشگاه تخصصی لیموترش در دانشگاه آزاد اسلامی رودان




وی با بیان اینکه عملیات احداث سایت تحقیقاتی تولید ورمی کمپوست در این دانشگاه آغاز شده و این پروژه بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اضافه کرد: استفاده از ورمی کمپوست موجب افزایش بهره‌وری تولید می‌شود، چراکه علاوه بر افزایش مواد مغذی مورد نیاز گیاه در این روش تخم علف‌های هرز موجود در کودهای دامی به کلی از بین می‌رود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان با اشاره به خشکسالی‌های اخیر بیان کرد: استفاده از کودهای ورمی کمپوست به‌دلیل قابلیت جذب بالای رطوبت موجب صرفه‌جویی در آب می‌شود.


عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان عنوان کرد: در این سایت تحقیقاتی تأثیر مواد اولیه بر کیفیت کود ورمی کمپوست مورد بررسی قرار خواهد گرفت و از تمام ظرفیت‌های آزمایشگاه‌های شیمی آب و خاک استان هرمزگان استفاده خواهد شد.


داوری از راه‌اندازی مرکز تحقیقات لیموترش در آینده نزدیک در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان خبر داد و افزود: دو هکتار باغ تحقیقاتی لیموترش، آزمایشگاه مجهز آب و خاک از زیرساخت‌های این مرکز تحقیقاتی خواهد شد.


وی با بیان اینکه هدف اصلی از تأسیس مرکز تحقیقات لیموترش مبارزه با بیماری جاروک لیموترش است، توضیح داد: در دو دهه گذشته این بیماری صدها هکتار از باغات لیموترش جنوب کشور را از بین برده و با وجود تحقیقات گسترده شیوع این بیماری در باغ‌های شهرستان رودان روز به روز در حال افزایش است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/4062/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب