دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1400 - 09:54
در نشست کمیته مشترک مدیریت و منابع انسانی عنوان شد؛

از ارتقای بهره‌وری با توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی تا نبود شناخت از مشاغل استراتژیک

مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و صنعت در نشست کمیته مشترک مدیریت و منابع انسانی با اشاره به ارتقای بهره‌وری با توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی از نبود شناخت در سازمان‌ها از مشاغل استرتژیک انتقاد کردند.
کد خبر : 642322
واحد لنجان



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از لنجان، سیدمسعود داودی در کمیته مشترک مدیریت و منابع انسانی که با حضور مسئولان ارشد منابع انسانی شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان و دو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان تشکیل شد، یکی از مهم‌ترین اهداف سازمان‌ها را ارتقای سطح بهره‌وری دانست و اظهار کرد: تحقیقات جهانی نشان داده که ارتباط مستقیمی بین رشد و توسعه منابع انسانی با سطح بهره‌وری وجود دارد.




بیشتر بخوانید:


گفتمان‌سازی آموزش مهارت‌افزایی




وی با بیان اینکه بهره‌وری یک نگرش عقلانی و ژرف به کار و زندگی است، ادامه داد: بهره‌وری می‌تواند در همه شئونات، کار و زندگی اجتماعی افراد دخیل بوده و یک شاخص تعیین‌کننده درآمد سرانه باشد.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان افزود: بهره‌وری به حداکثر رساندن استفاده از منابع، نیروی انسانی و تمهیدات به طریق علمی است از این‌ رو همواره منتج به کاهش هزینه‌ها و رضایت کارکنان، مدیران و مشتریان خواهد شد.


داودی عنوان کرد: اهمیت به بهره‌وری نیروی انسانی در سازمان‌ها اعم از صنعت و دانشگاه، علت اصلی بهبود و تسریع در کیفیت آن سازمان است، از این‌ رو کارگروه مشترک مدیریت و منابع انسانی با مساعدت استادان دانشگاه و کارشناسان ارشد شرکت ذوب‌آهن اصفهان تشکیل شده است.


کارشناس ارشد سازماندهی و روش‌های شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان هم با بیان اینکه شاخص‌های مشاغل کلیدی باید تعریف شده باشند، تأکید کرد: هر سازمانی نقاط ضعف و قوت متفاوتی دارد و با فرصت‌ها و تهدیدهای محیطی یکسانی روبه‌رو نیست، بنابراین پیشنهاد می‌شود این طرح به صورت پایلوت از یک معاونت آغاز شود.


فرزاد پرنیانی با بیان اینکه مشاغل استراتژیک برای هر سازمانی منحصربه‌فرد است، ادامه داد: یک شغل استراتژیک در یک سازمان ممکن است در سازمان دیگر استراتژیک نباشد.


وی، سریع‌ترین راه برای رسیدن به مشاغل کلیدی را بررسی فرآیند مشاغل حیاتی عنوان کرد و متذکر شد: یک سری شاخص برای کلیدی بودن فرآیند تعریف می‌شود که از بدو استخدام، شخص با سابقه صفر آغاز به کار می‌کند و با بالارفتن تجربه در رده شغلی خود ارتقا پیدا می‌کند و چنانچه قرار به تغییر رسته شغلی باشد، تجربه کار در رسته‌ای که تجربه ندارد، صفر در نظر گرفته می‌شود.


هدف اصلی شرکت‌های صنعتی، تولید است


مدیر سازماندهی و روش‌های ذوب‌آهن اصفهان هم عنوان کرد: هدف اصلی شرکت‌های صنعتی، تولید است؛ اما در استراتژی‌ها فرآیندهای دیگری نیز هستند که بسیار مهم و کلیدی محسوب می‌شوند.


حسن ایروانی متذکر شد: برای هر تولید سه مؤلفه کلیدی منابع انسانی، پول و ماشین مورد نیاز است و چنانچه با این نگرش گام برداریم سریع‌تر به نتیجه می‌رسیم.


سرپرست مدیریت تحقیق و توسعه مدیریت و منابع انسانی شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان هم با بیان اینکه مشاغل براساس کلیدی بودن یا نبودن مشخص می‌شوند، بیان کرد: مشاغل در سازمان‌ها مهم هستند، اما همه آنها استراتژیک نیستند.


مجید رفیعی افزود: مشاغل کلیدی به‌طور مستقیم قابلیت‌های استراتژیک سازمان را افزایش می‌دهند و تجربه ثابت کرده که کلیدی‌ترین نقش‌ها در هر سازمانی مشاغل سطوح میانی هستند و نه سطوح ارشد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان هم مطرح کرد: یکی از موضوعاتی که سازمان‌ها با آن مواجه هستند، نبود شناخت از مشاغل استراتژیک و غیراستراتژیک است که موجب می‌شود برای همه مشاغل سرمایه‌گذاری‌های یکسانی انجام شود و این خود مصداق بارزی از اتلاف منابع، صرفه‌جویی نکردن منابع است.


محمدرضا داودی با ارائه پیشنهاد تشکیل کمیته پیشرفت مدون طرح اظهار کرد: با توجه به اینکه تأثیرگذارترین عامل تولید، سرمایه و منبع قابلیت‌های اساسی هر سازمانی منابع انسانی آن به شمار می‌آیند، پیشنهاد می‌شود کارگروهی متشکل از مدیران ارشد منابع انسانی شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان و استادان مدیریت منابع انسانی دانشگاه برای بررسی پیشرفت مدون این طرح تشکیل شود.


استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان هم با تأکید بر اینکه همه مشاغل شرکت مهم هستند؛ اما مشاغل استراتژیک نیستند، توضیح داد: بقای هر سازمان در گرو انجام کارهای مؤثر در مشاغلی است که به فرآیندهای محوری و اصلی سازمان مربوط و به اصطلاح مشاغل کلیدی گفته می‌شوند.


سیدرسول آقاداود با بیان اینکه برای شناسایی مشاغل استراتژیک راه‌های مختلفی وجود دارد، ادامه داد: یکی از دغدغه‌های فکری سازمان‌ها، نشناختن مشاغل استراتژیک و غیراستراتژیک است و این مهم منجر به سرمایه‌گذاری‌های یکسانی برای مشاغل می‌شود، بنابراین در این زمان که صرفه‌جویی و مصرف صحیح و مناسب منابع بیش از پیش مورد توجه است، مصداق بارزی از اتلاف منابع به شمار می‌رود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب