کافئین «کلسترول بد» را کاهش میدهد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، قهوه یکی از نوشیدنیهای پر طرفدار است که به نظر میرسد طیفی از فواید سلامتی را به همراه دارد، اما اینکه دقیقاً چگونه روی بدن تأثیر میگذارد ناشناخته باقی مانده است.
یک مطالعه جدید پروتئینهای خاصی را در بدن شناسایی کرده است که کافئین روی آنها موثر است و به کبد کمک میکند کلسترول بد را از جریان خون حذف کند و از بیماریهای قلبیعروقی محافظت میکند.
چندین مطالعه طولانیمدت در مقیاس بزرگ نشان داده است که قهوه از طرق مختلف برای بدن انسان مفید است. یک مطالعه عادات بیش از نیم میلیون نفر در سراسر اروپا را به مدت ۱۶ سال ردیابی کرد و نشان داد افرادی که بیشترین مصرف قهوه را نیز دارند نسبت به افرادی که از مصرف قهوه خودداری میکردند، به میزان قابل توجهی مرگومیر کمتری داشتند. همچنین تحقیقات دیگری قهوه را با کاهش سرطان پروستات، پارکینسون، آلزایمر و بیماری قلبی مرتبط دانسته است.
این تیم دریافت که مصرف منظم کافئین با کاهش پروتئینی به نام «PCSK۹»در جریان خون مرتبط است. سطوح پایین این پروتئین توانایی کبد را برای تجزیه «کلسترول بد» (LDL)، که میتواند شریانها را در بدن مسدود کند و منجر به بیماریهای قلبیعروقی شود، افزایش میدهد.
جلوگیری از بیماری قلبی به سادگی نوشیدن قهوه نیست، اما تأثیرات زیادی بر سلامت قلب دارد. مخلوط کردن آن با خامه، شکر یا یک دونات در کنار نوشیدن قهوه امکان دارد هر گونه اثر مثبت بر سلامتی را نیز خنثی کند و این موضوع بهویژه اگر دریافت کافئین افراد از نوشابه یا نوشیدنیهای انرژیزا باشد، صدق میکند.
کافئین بیش از حد نیز میتواند اثرات منفی به همراه داشته باشد. دانشمندان هنوز درباره مضرات مقدار بیش از حد آن تصمیم نگرفتهاند. همچنین محققان مشتقات جدیدی از کافئین ایجاد کرده اند که سطح PCSK۹ را در خون کاهش میدهد و امیدوارند که آن را به نوع جدیدی از درمان برای کاهش کلسترول تبدیل کنند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/