سلولها چگونه تغذیه میکنند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عادات غذایی هر چیزی را در بدن انسان شکل میدهد. نحوه تغذیه سلولها نیز اثر قابلتوجهی بر سلامت آنها دارد با این حال دانشمندان هنوز نمیدانند که سلولها چگونه غذا میخورند. نتایج مطالعه جدید دانشگاه ایالتی اوهایو حاکی از آن است که سلولها چگونه مواد اطراف خود را میخورند. براساس یافتههای جدید غشای سلول انحنا پیدا میکند تا «دهانی» ایجاد شود، این دهان به سلول اجازه میدهد که مواد غذایی اطراف خود را بخورد.
محققان بر این باورند که ماشینهای بین سلولی در ساختار منحنی و سبد مانند جمع میشوند که درنهایت به یک قفس بسته تبدیل میشود. به گفته محققان، انحنای غشا مهم است چراکه تشکیل پاکتهایی را کنترل میکند که مواد غذایی را به داخل و خارج از سلول حمل میکنند. این پاکتها مواد غذایی اطراف سلول را به داخل میکشند و منجر به تشکیل وزیکول میشوند. وزیکولها کیسههای کوچکی به اندازه یک میلیونیوم هستند که نقش کلیدی در سلامت سلول ایفا میکنند. پاتوژنها نیز میتوانند وزیکولها را بربایند و از آنها استفاده کنند.
هنوز مشخص نیست که پاکتها از غشای سلول تشکل میشوند، تا پیش از این تصور میشد که غشای سلول مسطح است. گروه تحقیقاتی برای شکلگیری این پاکتها در سلولهای زنده از تصویربرداری فلورسانس با وضوح فوقالعاده بالا استفاده کردند. این یافتهها نشان میدهد داربستهای پروتئینی به محض رسیدن به محل تشکیل وزیکول، شروع به تغییر غشای زیرین خود میکنند.
روشی که سلولها وزیکول را مصرف و دفع میکنند، نقشی کلیدی در ارگانیسمهای زنده ایفا میکند. این فرایند به پاکسازی کلسترول بد از خون و انتقال سیگنالهای عصبی کمک میکند. این فرایند متواند چند بیماری از جمله سرطان و آلزایمر را از بین ببرد.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/