پرورش روده خفاش در محیط آزمایشگاهی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، خفاشها منبعی طبیعی برای ظهور ویروسهای جدید و مختلف به شمار میروند، ویروسهایی که میتوانند باعث ایجاد بیماریهای همهگیری مانند کرونا، مرس، هندرا، ابولا و ماربورگ شوند. یک خفاش میتواند میزبان تمامی این ویروسها باشد بدون این که بیمار شود. چرا خفاشها میتوانند با ویروسهای بسیار زیادی زندگی کنند اما به بیماری مبتلا نشوند، یکی از اسرار بزرگ ویروسشناسی به شمار میرود البته حل این مسئله با توجه به همهگیری کرونا بیش از پیش ضروری شده است.
محققان در بسیاری از آزمایشها به دنبال پاسخی برای این پرسش بودند که چرا خفاشها میتوانند به ویروسهای مختلف آلوده باشند اما بیمار نشوند. این دانش میتواند به دانشمندان کمک کند تا خطر ابتلا به بیماریهای عفونی در انسان را کاهش دهند. خفاشهای وحشی زنده سوژههای تحقیقاتی مناسبی نیستند، حال دانشمندان کشاورزی و فناوری توکیو برای حل این مشکل «ارگانوئیدهای» نوعی خفاش را در آزمایشگاه توسعه دادهاند که با استفاده از آن میتوان رودههای خفاش را در شرایط آزمایشگاهی پرورش داد.
این اولین باری است که روش کشت طولانی مدت و پایداری برای ارگانوئید خفاش توسعه یافته است. خفاشها حیواناتی وحشی هستند بنابراین انجام آزمایشهای تکرارپذیر روی آنها چالشبرانگیزتر از حیوانات آزمایشی مرسوم مانند موش و خوک است. به همین دلیل اکثر آزمایشها باید روی ردههای سلولی خفاش انجام شود. دانشمندان در گام بعدی میخواهند اندامهایی مانند ریهها، کبد و کلیههای خفاش را در محیط آزمایشگاهی توسعه دهند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/