«ثبات» کیمیایی که در بورس یافت نمیشود/خبری از نقدینگی نیست
به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بورس مدت ها است که روزهای خوبی را سپری نمیکند و همچنان به سیر نزولی خود ادامه می دهد و خبری از ثبات در این بازار نیست.
وضعیت بورس طی هفته گذشته به گونه ای بود که طی چهار روز کاری فقط یک روز شاخص صعودی بود تا سهامداران از سامان گرفتن بازار به این زودی ها ناامید شوند و بخش زیادی نیز همچنان به دنبال خروج از بازار باشند.
بورس اوراق بهادار تهران نخستین روز هفته کاری گذشته را با ر یک روند نوسانی آغاز کرد، به گونهای که در ابتدا با رشد قابل توجهی همراه شد، اما از میانه بازار، شاخص کل ریزش کرد به گونهای که در آخر بازار شاخص کل با عقبنشینی ۳۸ واحدی به رقم یک میلیون و ۲۸۴ هزار و ۱۲۱ واحد رسید. ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۱۳۳ هزار میلیارد ریال رسید.
بازار سرمایه دومین روزکاری را نیز در مدار نزولی پی گرفت گرچه در ساعات ابتدایی قدری رشد کرد، اما بعد از آن روند ریزش به خود گرفت، به گونهای که در پایان معاملات با کاهش ۸ هزار و ۲۳۶ واحد به رقم یک میلیون و ۲۷۶ هزار و ۲۴ واحد رسید. ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۱۰۱ هزار میلیارد تومان رسید.
برخلاف دو روز نخست روز دوشنبه، شاخص بورس با افزایش ۷ هزار و ۳۶۱ واحد در پله یکمیلیون و ۲۸۳ هزار و ۳۵۷ واحد قرار گرفت. ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۱۳۰ هزار میلیارد تومان رسید.
بیشتر بخوانید:
روز سهشنبه بازار سرمایه به مناسبت ولادت حضرت علی (ع) تعطیل بود.
روز چهارشنبه که به عنوان آخرین روز کاری بورس محسوب می شود روند ریزشی شاخص ادامه داشت، در این روز شاخص در یک روند کاملا نوسانی قرار گرفت، به گونهای که ابتدا رشد و سپس اُفت کرد و در نهایت با کاهش ۸۴۶ واحد نسبت به روز گذشته در نقطه یکمیلیون و ۲۸۲ هزار و ۴۷۸ واحد ایستاد. ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۱۲۵ هزار میلیارد تومان رسید.
به گفته کارشناسان، بازار سرمایه کماکان از نبود نقدینگی رنج می برد و نمی توان در نبود نبود نقدینگی انتظار برگشت و ثبات در بورس را داشت.
این در حالی است که طبق سنت قدیمی با توجه به نزدیک شدن به پایان سال بسیاری از شرکت ها برای تامین نقدینگی مبادرت به فروش سهام خود خواهند کرد و این مضووع به طور قطع بر روی بازار در اسفندماه تاثیر خواهد گذاشت.
مسعود میرزاباقری، کارشناس بازار سرمایه درباره آینده بازار می گوید« بازار همچنان در انتظار و ابهام به سر می برد. تا جاییکه در هفتهای که گذشت شاهد بودیم موجهای خرید در یک گروه خاص بعد از چند ساعت با فشار فروش مواجه شده و مجددا به سرعت به تعادل میرسید».
وی می گوید« اگر تاثیر اخبار مذاکرات بر انتظارات تورمی به سمت تورم بیشتر باشد قاعدتاً موجی از تقاضا شکل خواهد گرفت و در غیر این صورت شاهد افزایش فشار بر بازار خواهیم بود».
انتهای پیام/
انتهای پیام/