دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی کرد؛

بازار در قرق پوشاک قاچاق

در حالی که تولیدکنندگان با شرایط سخت در حال تلاش برای حفظ تولید هستند، جولان پوشاک قاچاق در کشور آنان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
کد خبر : 642002
قاچاق پوشاک

به گزارش خبرنگار کشاورزی، صنعت تعاون خبرگزاری آنا، صنعت پوشاک کشور در وضعیت خوبی به سر نمی برد هجوم پوشاک قاچاق به کشور، این صنعت را در وضعیت بغرنجی قرار داده است به نوعی که انتقادات زیادی را از سوی فعالان این صنعت در پی داشته است.


انتقادات فراوان طی سال های اخیر موجب شد تا طرح مبارزه با پوشاک قاچاق در کشور برای مدتی اجرا شود که با استقبال از سوی تولیدکنندگان داخلی همراه شد و جلوی بخش زیادی از پوشاک قاچاق گرفته شد اما ادامه پیدا نکردن این طرح رها شدن آن موجب شد تا مجددا حجم پوشاک قاچاق افزایش یابد و مجددا تولید داخل دچار آسیب شود.


در موج جدید قاچاق پوشاک به کشور، پوشاک بنگلادشی در کنار پوشاک ترک به کشور سرازیر شده است، بنگلادش دومین صادرکننده پوشاک دنیاست که بعد از فراگیر شدن کرونا در دنیا با حجم زیاد کالای لغو شده و از مدل خارج‌ شده مواجه شد بنابراین در حال حاضر بهترین گزینه برای فروش این کالاها ایران است.


اراده جدی برای برخورد با قاچاق وجود ندارد


علی جدی رئیس کمیته صنایع نساجی مجلس در این باره می‌گوید« مبارزه جدی با قاچاق پوشاک صورت نمی‌گیرد در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸، اقداماتی در این زمینه صورت گرفت اما پس از آن رها شد».


وی بیان می‌کند« اراده جدی که لازم است در نهادهای متولی که باید ورود کنند وجود ندارد در بحث واردات کالاهای قاچاق نه تنها در پوشاک بلکه در خیلی از حوزه های دیگر مشکل داریم».


جدی با بیان اینکه قاچاق کالا مسیرهای مختلفی دارد، ادامه می‌دهد« یکی از این مسیرها، گمرکات رسمی ماست و جنس با عناوین دیگر که ممنوع نیست به راحتی وارد می‌شود؛ در مبادی رسمی برخی اوقات از دست آنها در می‌رود یا چشم ها بسته می شود و رقم بالایی از منسوجات قاچاق وارد کشور می‌شود».


وی با بیان اینکه هنوز تابلوی منسوجات خارجی بر سر در خیلی از مغازه ها در تهران وجود دارد و قابل مشاهده است، بیان می‌کند« مشخص است اراده‌ای برای برخورد با این مسأله وجود ندارد».


سرازیر شدن پوشاک قاچاق به کشور


بهرام شهریاری نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک نیز در این باره می گوید« از حدود شش ماه پیش حجم خیلی زیادی از پوشاکی که در دنیا در دو سال گذشته به علت شیوع بیماری کرونا به فروش نرفت و اکنون به سمت کشورهای دیگر از جمله کشور ما سرازیر شد».




بیشتر بخوانید:


راهکار مقابله با قاچاق پوشاک




وی با بیان اینکه دو و نیم میلیارد دلار قاچاق در سال ۱۳۹۷ داشتیم، اضافه می‌کند« به گفته آقایان پس از برخوردها در سال ۱۳۹۸ این رقم به حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار کاهش یافت و بر اساس آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا، پس از این که بازار رها شد حدود ۷۰ درصد از برندهای محرز برگشتند».


مجید افتخاری عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک نیز با بیان اینکه از زمان ممنوعیت واردات پوشاک از سال ۱۳۹۷، به جای تولید کننده، قاچاقچی بیشترین استفاده را برده است، اظهار می کند« وع قاچاق مکرر در حال تغییر است و به غیر از کالاهای فیک و کالاهای کیلویی که از بنگلادش وارد می شد، می‌توان به قاچاق به صورت فروش اینترنتی از طریق خرید آسان از کشورهای همسایه اشاره کرد».


عرضه پوشاک قاچاق به حداقل رسیده است


علی مویدی‌ خرم‌آبادی رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در باره مبارزه با قاچاق می‌گوید« ستاد همان برنامه‌ای را که در سال ۹۷ در مورد مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق اجرا کرد، اکنون نیز ادامه می‌دهد و اتفاقا با عرضه پوشاک قاچاق با شدت و قوت بیشتری برخورد می‌کنیم».


وی ادامه می‌دهد« ممکن است در سطح عرضه، پوشاک قاچاق موجود باشد، اما مربوط به برندهای محرز عرضه‌کننده نیست، زیرا آن برندها به‌طور کامل جمع‌آوری شده‌اند».


رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه در صورت دریافت گزارش در رابطه با عرضه پوشاک قاچاق، دستگاه‌های مسوول با آن برخورد خواهند کرد، بیان می‌کند« عرضه پوشاک قاچاق در کشور به حداقل رسیده، اما به موازات آن صنعت ما در بحث پوشاک خوب عمل کرده است».


مویدی خرم‌آبادی می‌افزاید« پوشاک قاچاق از روش ته‌لنجی، ملوانی و مرزنشینی به کشور وارد می‌شود، اما مقدار آن زیاد نیست و بسیار کم است».


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب