درآمد روزانه ۱۳میلیون تومانی برخی سایتهای همسریابی بهواسطه خرید و فروش اطلاعات/ «دروغ» در این سایتها موج میزند
اکبر جلالی در گفتوگو با خبرنگار حوزه خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، درخصوص معایب و مزایای سایتهای همسریابی و اینکه آیا این شیوه در کشور ما جوابگو خواهد بود یا خیر اظهار کرد: سایتهای همسریابی هم مزایا دارد و هم معایب اما معایب آن به مراتب بیشتر از مزایای آن است، به طوری که کمتر از ۳ درصد از آشناییهایی که به واسطه رجوع به سایتهای همسریابی شکل گرفته به ازدواج منتج میشود.
این روانشناس خانواده با تاکید بر اینکه هدف افراد برای رجوع به سایت همسریابی اغلب اهدافی به غیر از ازدواج است، تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد با اهدافی مانند آشنایی با جنس مخالف و برای برقراری روابط نامشروع به این سایتها مراجعه میکنند تا جایی که بر اساس آمار درحال حاضر حدود ۶۰ درصد از دوستی های اینترنتی به ارتباط نامشروع کشیده میشود.
وی با بیان اینکه قبل از راه اندازی سایتهای اینچنینی باید فرهنگ استفاده از آن را به مردم و جوانان آموزش دهیم، افزود: جوانان باید بدانند که هدف سایتهای همسریابی البته سایتهایی که مجوز دارند، فقط و فقط پیدا کردن همسر برای افراد است.
معایب و مزایای سایتهای همسریابی
جلالی در ارزیابی راهاندازی چنین سایتهایی در کشوری مانند ایران گفت: این شیوه در کشور ما به دلیل نوع نگاه مذهبی و تعصبات اجتماعی که داریم جوابگو نخواهد بود چراکه این شیوه از ازدواج دقیقاً در تقابل با شیوههای سنتی است که معمولاً از طریق خانواده پیش میرود. برخی از دوستان بر این باورند که در این شیوه افراد به راحتی میتوانند همسر موردنظر را به دلیل تعداد بالای کاربران پیدا کنند، اما این عزیزان باید از پیامدهای منفی این آشنایی که اگر به ازدواج منتج نشود نیز آگاهی کسب کنند.
این روانشناس خانواده بر همین اساس ادامه داد: در جامعه ما که مبتنی بر ازدواج سنتی است اگر هم قرار بر این است که به این سمت برویم باید قبل از آن آموزش های لازم هم به جوانان و هم به خانوادهها داده شود تا با مشکلات امروزی ناشی از دوستی های اینترنتی مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه البته سایتهای همسریابی مزایایی نیز دارند، افزود: از جمله این مزایا میتوان به صرفهجویی در زمان، دسترسی به افراد مختلف، حذف کردن افرادی که موردنظر شما نیستند، انتخاب بدون دخالت خانوادهها و انتخاب بدون محدودیت های جغرافیایی اشاره کرد.
انتشار تصاویر غیرواقعی در سایتهای همسریابی
جلالی در تشریح معایب راه افتادن و ترویج سبک ازدواج از طریق این سایتها گفت: عمده افرادی که در سایتهای همسریابی حضور دارند، بیشتر با هدف پیدا کردن دوست فعالیت میکنند و این افراد هرگز اطلاعات هویتی اصلی خود را اعلام نمیکنند، لذا دروغ در فضای چنین سایتهایی موج میزند و کشف حقیقت در چنین فضایی بسیار دشوار است چراکه معمولاً ۳۰ درصد از کل کاربران این سایتها اقدام به بارگذاری اطلاعات واقعی میکنند.
این روانشناس خانواده در ادامه افزود: از معایب دیگر این سایتها میتوان به انتشار تصاویر غیرواقعی، عدم آموزش افراد و نظارت ضعیف اشاره کرد.
بیشتر بخوانید:
چالشهای امروز فضای مجازی؛ از سوءاستفاده با اسکیمر تا کلاهبرداری سایتهای همسریابی
برخورد با سایتهای شرطبندی اولویت پلیس فتا در سال ۹۹/ اپلیکیشنهای مسیریاب خارجی امن نیستند/ بیشتر قربانیان فضای مجازی ۲۰ تا ۲۵ سال سن دارند
دستگیری خواستگار شیادی که سوژههای خود را بی هوش میکرد
درآمد روزانه ۱۳ میلیون تومانی
وی در پایان خاطرنشان کرد: از طرفی برخی از این سایتها هم کاملاً در راستای کسب درآمد راهاندازی میشوند و جالب است که درآمد روزانه برخی از این سایتها از خرید و فروش اطلاعات کاربران چیزی حدود ۱۳ میلیون تومان است. ازدواج یکی از مهمترین اتفاقات زندگی هر فردی محسوب میشود لذا توصیه این است که جوانان تا جایی که امکان دارد از مراجعه به سایتهای همسریابی خودداری کنند.
انتهای پیام/۴۱۷۴/پ
انتهای پیام/