«پدر، عشق و پسر»؛ روایتی از زندگی حضرت علیاکبر(ع) و مجالسی با رنگ و بوی عاشورایی +فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، کتابخانه آنا هر هفته اثری را به مخاطبان خود پیشنهاد میکند. در ۴۳امین شماره این پرونده آنا، فاطمه سلیمانی کتاب «پدر، عشق و پسر» نوشته سید مهدی شجاعی را معرفی کرده است.
فاطمه سلیمانی ازندریانی متولد سال ۱۳۶۲، لیسانس اقلیمشناسی است. وی تاکنون عضو تحریریه فصلنامه دانشجویی تمدن، عضو تحریریه گاهنامه کوثر پیام مهر–نشریه داخلی مؤسسه خیریه فاطمه زهرا (س)، برگزیده چهاردهمین دوره همایش سوختگان وصل (در مدار ماه، ویژه مدافعان حرم)، برگزیده همایش جلوه سوگ، برگزیده همایش گنج پنهان، داور جشنواره نسیم کلمات، نامزد هفتمین دوره جشنواره ادبی پروین اعتصامی بوده است. از آثار این نویسنده میتوان به «به سپیدی یک رویا»، «یک روز بعد از حیرانی»، «دلی که نداشتی»، «طلوع روز چهارم»، «یک خوشه انگور سرخ»، «خاکستری یک کابوس» و... اشاره کرد.
کتاب «پدر، عشق و پسر» اثری از سید مهدی شجاعی است که در آن فرازهایی از زندگی حضرت علی بن الحسین (ع) (حضرت علیاکبر) به تصویر کشیده میشود. وقایع از زاویه اول شخص و از زبان اسب آن حضرت بهنام «عقاب» روایت میشود و مخاطب راوی در داستان، لیلی بنت ابیمرّه، مادر گرامی حضرت علیاکبر (ع) است.
فصول کتاب با عنوان مجلس نامگذاری شده و داستان متشکل از ۱۰ فصل است که در هر مجلس، عقاب با زبانی عاطفی و دلنشین، صحنهای از زندگی حضرت علیاکبر(ع) را روایت میکند و مجالس پایانی، به شهادت حضرتش در کربلا اختصاص دارد.
لازم به یادآوری است؛ هر برش از زندگی حضرت که در مجالس دهگانه نمایانده میشود، در انتهای هر مجلس به گونهای به واقعه کربلا مربوط و منتسب میشود و بدین ترتیب، تمام مجالس رنگ عاشورایی خود را حفظ میکند. داستان از چگونگی رسیدن عقاب به حضرت علیاکبر(ع) شروع میشود و مجلس دوم تصویری از ولادت آن حضرت ارائه میدهد. مجالس بعدی به ماجراهای پیشنهاد امان از سوی سپاه عمر سعد به حضرت، سقایت ایشان برای اهل خیام قبل از حضرت عباس، صحنههای پوشاندن لباس رزم و راهی کردنشان به میدان توسط امام و … در انتهای کتاب، منابعی که نکات تاریخی از آنها استخراج و در متن داستان پرورانده شده، آمده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «عجیب بود رابطه میان این پدر و پسر. من گمان نمیکنم در تمام عالم، میان یک پدر و پسر، این همه تعلق، این همه عشق، این همه انس و این همه ارادت حاکم باشد. من همیشه مبهوت این رابطهام. گاهی احساس میکردم که رابطه حسین با علیاکبر فقط رابطه یک پدر و پسر نیست؛ رابطه یک باغبان با زیباترین گل آفرینش است، رابطه عاشق و معشوق است، رابطه دو انیس و همدل جداییناپذیر است.»
انتهای پیام/۱۱۰/پ
انتهای پیام/