سهمیه دانشجویان پزشکی باید بومیسازی شود/ خطر مهاجرت پزشکان به دلیل نابرابری
ملک فاضلی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفت گو با خبرنگار آنا، آمار پزشکان کشور را باتوجه به سرانه جمعیت، رقمی معقولی دانست و گفت: علت کمبود پزشک در استانی مانند سیستان و بلوچستان به دلیل توزیع نادرست پزشکان در سطح کشور است.
وی با اشاره به شرایط مورد نیاز برای خدمت پزشکان در مناطق محروم گفت:مکان انتخابی برای پزشکان باید مناسب باشد. جایی که سلامت و بهداشت آن دچار مشکل است، کمتر پزشکی در آنجا خدمت میکند. به همین دلیل در جایی مانند تهران تجمع پزشک وجود دارد و در جایی مانند سراوان کمبود پزشک دیده میشود.
فاضلی در راستای افزایش ظرفیت پزشکی اظهار کرد: برخی معتقد به افزایش سرانه پزشکی هستند. با این حال اگر این ظرفیت به ۵ برابر ظرفیت موجود هم برسد اما نتوان پزشک را طوری توزیع کرد که خودش انگیزه رفتن به مناطق مختلف برای خدمت داشته باشد، این وضع همچنان ادامه دارد.
بیشتر بخوانید:
مورد تایید بودن کیفیت آموزش پزشکی، از سوی سازمانهای بین المللی/ آخرین جزئیات از افزایش ظرفیت پزشکی
وی با تاکیدبر بومیسازی سهمیه پزشکان تصریح کرد: اگر میخواهیم سهمیه دانشجویان افزایش یابد بایستی با استناد به تعداد دانشجوی همان منطقه باشد و شماره نظام پزشکی او هم فقط برای همان منطقه کاربرد داشته باشد. همچنین حقوق و مزایا این پزشک باید در حد حقوق و مزایا پزشکان مناطق برخوردار در نظر گرفته شود؛ در این صورت اگر پزشک بومی باشد استخدام او هم منوط به همان منطقه است.
فاضلی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان به توانایی دانش پزشکی ایران اشاره و در راستای نتیجه عدم توجه به این دانش افزود: اگر پزشکان در شرایط نابرابری باشند، به خارج از کشور مهاجرت میکنند و ممکن است مجبور شویم، برای یک بیماری ساده به خارج از کشور برویم که در این صورت سطح دانش پزشکی نیز پایین می آید؛ این در حالی است که دانش پزشکی ایران جزو کشورهای پیشرفته محسوب می شود.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/