استفاده از قدرت اداری برای رسیدن به منافع شخصی، فساد اداری است
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شادا، معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصاد در همایش هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمانهای تابعه اظهار کرد: فساد از نظر بسیاری از کارشناسان و منتقدان جهان به معنای تهدیدی برای امنیت جوامع و توسعه پایدار محسوب میشود.
نیکزاد لاریجانی با بیان اینکه ارزیابی مستمر قوانین برای رسیدن به نتیجهای مشترک که آیا قانون وضع شده از کفایت کافی و لازم برای پیشگیری از وقوع فساد اداری در جامعه برخوردار است یا خیر نقش بسزایی در ریشه کن شدن تخلف اداری و فساد اداری دارد، افزود: تشکیل کلاسهای آموزشی، شفافیت و استعداد در نظام گزینش نیز از جمله مسائلی است که در کنوانسیون قید شده و رعایت آن موجب پیشگیری از شیوع فساد اداری در جامعه میشود.
وی عوامل تشکیل دهنده فساد را به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم دسته بندی و تصریح کرد: وجود قوانین پیچیده و ارتباط دولت با بخش خصوصی به عنوان کارفرما از جمله عوامل مستقیم بروز و شیوع فساد در جوامع محسوب میشود.
لاریجانی، افزود: سطح پائین دستمزدها، ضعف کنترلهای داخلی، عدم شفافیت مقررات و نبود جریان آزاد اطلاعات نیز از جمله عواملی است که به صورت غیرمستقیم در بروز فساد اداری در جامعه تأثیر گذار هستند.
وی با تأکید بر اینکه سیستم باید به گونهای سازماندهی شده تا از بروز هرگونه فساد اداری جلوگیری شود، تصریح کرد: با نگاه به نحوه چیدمان ساختار اداری از شیوع و بروز فساد اداری در جامعه جلوگیری کرد.
معاون امور حقوقی و مجلس وزارت اقتصادی و دارایی با بیان اینکه رفتار و برخورد ما به عنوان نمادی برای سایر پرسنل و اعضای مجموعه اداری محسوب میشود، عنوان کرد: با سختگیری در انتخاب و گزینش کارمندان و قانون مداری میتوان از بروز فساد اداری جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه فساد اداری در کشورهای توسعه یافته کمتر از کشورهای در حال توسعه است، اظهار کرد: بهترین روش برای جلوگیری از شیوع تخلفات اداری و بروز فساد اداری در جامعه رسیدن به فهمی مشترک برای توسعه همه جانبه کشور است.
انتهای پیام/