دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 بهمن 1400 - 17:28
در نشست هم‌اندیشی استادان بررسی شد؛

واکاوی ظهور و سقوط آمریکا در ایران

رئیس بسیج اساتید استان همدان گفت: آمریکا در اوایل ورود به ایران نقش میانجی را بازی می‌کرد؛ اما به مرور خوی استعماری خود را آشکار کرد.
کد خبر : 640860
واکاوی ظهور و افول آمریکا در ایران



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از همدان، حسن رحیمی روشن در نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با واکاوی حضور آمریکایی‌ها در ایران گفت: آمریکا اوایل ورود به ایران نقش میانجی را بازی می‌کرد؛ اما به مرور خوی استعماری خود را آشکار کرد.


وی افزود: پس از آنکه در جنگ جهانی اول استقلال و بی طرفی ایران را به رسمیت نپذیرفتند، روسیه و انگلیس و عثمانی با ورود به ایران عملا این کشور را اشغال کردند و همین زمان بود که ایران تلاش کرد تا با واردکردن آمریکا به عنوان قدرت سوم، توازن قدرت منفی ایجاد و انگلیس و روس را تضعیف کند که در عمل موفق نبود.(بیشتر بخوانید)


رئیس سازمان بسیج اساتید استان همدان تشریح کرد: پس از این مقطع در بحث ملی کردن صنعت نفت، آمریکا در سیاست ایران وارد شد و پیشنهاد داد که نفت ایران به صورت مساوی بین ایران و انگلیس و روسیه تقسیم شود؛ اما مصدق نپذیرفت و آمریکا به دلیل آنکه سلطه و اقتدار خود در منطقه حفظ کند با همراهی انگلستان دولت مصدق را با کودتا سرنگون کردند که البته این بعد خارجی کودتا بود و عوامل داخلی نیز در کودتا تأثیر داشت.


وی اضافه کرد: از این به بعد به مدت ۲۵ سال تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران آمریکا فعال همه کاره در سیاست ایران به شمار می‌رود.


رحیمی روشن با بیان اینکه انقلاب‌ها با تصمیم کسی به وجود نمی‌آیند، عنوان کرد: انقلاب وقتی اتفاق می‌افتد که جامعه‌ای به بن بست رسیده باشد و این انقلاب‌ها بسیار هم نادر هستند که از آن‌جمله انقلاب فرانسه، انقلاب روسیه و انقلاب اسلامی ایران می‌توان اشاره کرد که اینگونه انقلاب‌ها در مرزهای خود باقی نمی‌مانند و به کشورهای منطقه نیز صادر می‌شوند.


واکاوی ظهور و سقوط آمریکا در ایران


وی اظهار کرد: در بحث انقلاب اسلامی ایران، آمریکا طراحی کودتا می‌کند که شب ۲۱ بهمن ۶۰۱ نفر از سران انقلاب دستگیر شوند که با دقت نظر اعلام و خدعه خواندن حکومت نظامی و اینکه مردم در خیابان‌ها باقی بمانند و همین امر موجب شد تا کودتا ناکام بماند و ساعت ۱۰ صبح ۲۲ بهمن ارتش رسماً اعلام بی‌طرفی کرد.


این استاد دانشگاه ابراز کرد: آمریکایی‌ها تلاش بسیار کردند که انقلاب پیروز نشود؛ اما نظام آمریکا لیبرالی است و سود و زیان امور را می‌بیند و نمی‌تواند ایدئولوژیک فکر کند؛ بنابراین در کنفرانس گوادالو آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که هزینه کردن بیشتر برای محمدرضا پهلوی مقرون به صرفه نیست و از حمایت بیشتر از نظام پهلوی دست کشیدند.


وی اشاره کرد: دولت آمریکا محمدرضا پهلوی که ۳۷ سال به آنها خدمت کرده بود را با نام مستعار وارد آمریکا کردند؛ اما سریع از کشورشان بیرون کردند و حتی بنا داشتند شاه را به ایران تحویل دهند و نگاهشان کاملاً اقتصادی محور است و افراد را تا جایی حمایت می‌کنند که برایشان سود داشته باشد و در قالب برجام هم دیدیم که آنها به دنبال سود خود هستند.


رحیمی روشن تأکید کرد: در مذاکره الجزایر که بحث گروگان‌های آمریکایی مطرح بود نیز یک سری تعهدات ۱۱گانه داشتند که تقریباً به هیچ یک عمل نکردند و در مواضع متعدد از جمله پس از ۱۱ سپتامبر برای سقوط طالبان از دولت وقت ایران کمک گرفتند؛ اما همان زمان ایران را به عنوان محور شرارت معرفی کردند.


رئیس بسیج اساتید استان همدان بیان کرد: آمریکایی‌ها در برجام نیز به تعهدات خود عمل نکردند و دولت نیز امروز اگر وارد فاز مذاکره شده است به این دلیل است که از لحاظ حقوقی نمی‌خواهیم از برجام خارج شویم و معنی آن بی‌نقص بودن برجام نیست.


انتهای پیام/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب