دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 بهمن 1400 - 09:28

درمان افسردگی به کمک روانشناس یا روانپزشک

واژه‌ی افسردگی از واژه‌هایی است که روزانه آن را می‌شنویم و تقریبا با آن آشنایی داریم. شاید خیلی از اطرافیان خود را می‌بینیم که رفتارشان تغییر می‌کند و به این مسئله به ذهن ما می‌رسد که شاید افسرده شده‌اند. اما به راستی افسردگی چیست؟ چه زمانی می‌گوییم که یک شخص به افسردگی مبتلا شده‌است؟ علائم افسردگی چیست و چه درمانی برای آن وجود دارد؟ در ادامه به معرفی افسردگی، علائم و درمان آن می‌پردازیم و اگر می‌خواهید با این بیماری روانی آشنا شوید،
کد خبر : 640426
image-20220209092126-1.jpeg



به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا واژه‌ی افسردگی از واژه‌هایی است که روزانه آن را می‌شنویم و تقریبا با آن آشنایی داریم. شاید خیلی از اطرافیان خود را می‌بینیم که رفتارشان تغییر می‌کند و به این مسئله به ذهن ما می‌رسد که شاید افسرده شده‌اند. اما به راستی افسردگی چیست؟ چه زمانی می‌گوییم که یک شخص به افسردگی مبتلا شده‌است؟ علائم افسردگی چیست و چه درمانی برای آن وجود دارد؟ در ادامه به معرفی افسردگی، علائم و درمان آن می‌پردازیم و اگر می‌خواهید با این بیماری روانی آشنا شوید، با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید. چنان چه به مطالب بیشتری در خصوص روانپزشک نیاز دارید به مقاله (روانپزشک کیست و چه تفاوتی با روانشناس و روانکاو دارد؟) که توسط دکتر ندا فرزانه نوشته شده مراجعه کنید. و یا مقاله انواع روانشناس در سایت دکترتو نوشته شده است را بخوانید.


افسردگی و درمان آن توسط روانشناس و روانپزشک


درمان افسردگی به کمک روانشناس یا روانپزشک


افسردگی حالتی روانی است که وقتی شخص به آن دچار می‌شود، احساسات، عواطف و افکار او تحت تاثیر قرار می‌گیرد و به طرز چشمگیری حالتی خمود و ناراحت پیدا می‌کند. خوشبختانه این تغییر خلق قابل درمان است و می‌توان آن را برطرف کرد. برطرف کردن این اختلال روانی نیازمند حمایت همراهان بیمار و تمایل خود بیمار برای درمان افسردگی به کمک روانشناس و روانپزشک است.


هنگامی که شخص به افسردگی دچار می‌شود، افکار ناراحت‌کننده دارد و غمگین می‌شود. از طرفی، انجام فعالیت‌های روزانه برایش مشکل می‌شود و معمولا شوق و انگیزه‌اش را برای انجام کارهایش از دست می‌دهد. همچنین شخص افسرده تمایل خود را برای انجام دادن فعالیت‌هایی که زمانی از انجام آن‌ها لذت می‌برد، از دست می‌دهد. افسردگی می‌تواند بر روابط عاطفی شخص و فعالیت‌هایش در خانه و یا محیط کار تاثیر منفی بگذارد و بازده کاری او را پایین بیاورد.


۵ نکته مهم درباره‌ی افسردگی


بهتر است چند نکته‌ی کلیدی درباره‌ی افسردگی بدانید که شامل موارد زیر هستند؛


● افسردگی یک اختلال روانی معمول است که ۵% بزرگسالان را درگیر می‌کند.


● یکی از مسائلی که باعث ایجاد اختلال در روند کاری در جهان می‌شود و بازده کاری را کاهش می‌دهد، افسردگی است.


● زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می‌شوند.


● افسردگی یکی از مهم‌ترین دلایلی است که به خودکشی منجر می‌شود.


● اختلال افسردگی درجات مختلفی دارد و می‌تواند از خفیف، متوسط تا شدید متنوع باشد.


علائم و نشانه های مهم افسردگی


درمان افسردگی به کمک روانشناس یا روانپزشک


افسردگی علائم متنوعی دارد و تنها به ناراحت بودن و غمگین بودن فرد خلاصه نمی‌شود. علائم افسردگی بر جسم و روان فرد اثر می‌گذارد. همه‌ی افرادی که افسرده می‌شوند علائم مشابهی نشان نمی‌دهند و نشانه‌های این حالت روانی متنوع است. فرد افسرده هر یک از علائم زیر را حداقل به مدت دو هفته احساس می‌کند. این اختلال روانی نسبتا پیچیده می‌تواند دارای علائم زیر باشد هر گاه این علائم را داشتید میتوانید لیست دکتر های متخصص روانشناس و لیست دکتر متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) که از بهترین دکتر ها میتوان به دکتر عبدالرضا صباحی، دکتر ویدا صدرایی، دکتر شهلا آکوچکیان، دکتر آرش مولا اشاره کرد و میتوانید در سایت دکترتو (doctoreto.com) مشاهده کنید و نوبت آنلاین و یا مشاوره آنلاین بگیرید؛


● شخص افسرده احساس ناراحتی، غمگینی و پوچی می‌کند.


● احساس ناامیدی، بی‌انگیزگی و بی ارزشی از احساسات غالب یک فرد افسرده است.


● فرد افسرده زیاد گریه می‌کند.


● به سادگی احساس آزردگی و ناراحتی می‌کند و دل‌شکسته می‌شود.


● نسبت به فعالیت‌هایی که روزی برای انجام آن‌ها شوق و ذوق داشته‌است، بی‌اشتیاق می‌شود و تمایل به انجام آن‌ها ندارد.


● انرژی جسمی فرد کاهش پیدا می‌کند و به سرعت خسته می‌شود.


● در تصمیم‌گیری، فکر کردن، تمرکز کردن و به خاطر آوردن دچار مشکل می‌شود.


● به آرامی حرکت می‌کند و آرام‌تر صحبت می‌کند.


● اختلال خواب پیدا می‌کند. دیر به خواب می‌رود، زود از خواب بیدار می‌شود و یا بیش از اندازه می‌خوابد.


● تغییر وزن پیدا می‌کند. افسردگی معمولا با افزایش یا کاهش وزن ناگهانی خود را نشان می‌دهد. اشتهای فرد نیز دچار تغییر می‌شود.


● دردهای مزمن احساس می‌کند و هیچ دلیلی برای آن‌ها ندارد. مثلا سردرد، دل‌درد و درد پشت دارد ولی دلیل فیزیکی و بالینی برای آن وجود ندارد.


● افکار خودکشی، آسیب رساندن به خود و تلاش برای خودکشی فرد را آزار می‌دهد و همراه او است.


سایر علائم افسردگی در مردان و زنان


برخی از علائم افسردگی در مردان و زنان به شکلی متفاوت بروز می‌کند.


علائم افسردگی در مردان


بعضی از مردان افسرده علائم زیر را از خود نشان می‌دهند؛


● عصبانیت، اضطراب و پرخاشگری


● نوشیدن زیاد الکل، سوءمصرف مواد مخدر و تمایل به درگیر شدن در جرم و جنایت


● اختلال نعوظ و یا فعالیت جنسی بیش از حد


علائم افسردگی در زنان


برخی از زنان افسرده نشانه‌های زیر را از خود نشان می‌دهند؛


● پریود نامنظم


● افزایش وزن


● بدرفتاری با شوهر و فرزند


شناخت انواع افسردگی


افسردگی نیز مانند بسیاری از اختلالات روانی انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.



  1. افسردگی ماژور


اختلال افسردگی ماژور یا اختلال افسردگی عمده از انواع شایع آن است که معمولا علائم زیر را شامل می‌شود؛


● از دست دادن اشتیاق در انجام بسیاری از فعالیت‌ها


● افزایش یا کاهش چشمگیر وزن


● به سختی به خواب رفتن و یا به سختی از خواب بیدار شدن


● کاهش سرعت فعالیت‌های فیزیکی و یا سرعت فکر کردن


● وجود اضطراب و استرس


● انرژی نداشتن و احساس خستگی کردن


● احساس گناه کردن و خود مقصر پنداری


● مشکل داشتن در تصمیم‌گیری و فکر کردن


● افکار خودکشی


افسردگی ماژور زمانی برای شخص اتفاق می‌افتد که چند مورد از علائم بالا را برای مدت قابل توجهی دارا باشد و زندگی او تحت تاثیر قرار گرفته باشد. بازه‌ی زمانی قابل قبول برای افسردگی ماژور، دارا بودن علائم برای ۲ هفته و یا بیشتر است. معمولا اطرافیان بهتر و سریع‌تر از خود شخص افسرده متوجه تغییر خلق او می‌شوند.



  1. اختلال افسردگی پس از زایمان


زایمان یک پدیده‌ی بی‌نظیر در زندگی یک زن است و باعث تغییرات بسیاری برای او می‌شود. تجربه‌ی بارداری و زایمان از زن یک شخص دیگر می‌سازد و همین مسئله می‌تواند مشکلاتی را نیز ایجاد کند. یکی از مشکلات پس از زایمان که برخی از زنان به آن دچار می‌شوند، افسردگی بعد از زایمان است. جالب است بدانید که از هر ده مرد، یکی از آن‌ها به این افسردگی دچار می‌شود.


از نگرانی‌هایی که افسردگی بعد از زایمان ایجاد می‌کند، افکار خودکشی و یا آسیب‌رسان به مادر و نوزاد است. بسیاری از مادران که دچار افسردگی بعد از زایمان شده‌اند، فرزند خود را خفه‌می‌کنند و یا به گریه‌های او توجه نمی‌کنند.



  1. افسردگی اختلال دوقطبی


کسانی که دوقطبی هستند، دو حالت روانی و خلقی را تجربه می‌کنند که یکی از آن‌ها افسردگی است. هنگامی که فرد وارد فاز افسردگی می‌شود، افکار خودکشی پیدا می‌کند و اشتیاق خود را برای انجام دادن هر فعالیتی ازدست‌می‌دهد. همچنین تمایل برای بیرون رفتن از خانه ندارد و معمولا خود را در منزل حبس می‌کند.


۳ روش درمان افسردگی


همان طور که قبل‌تر گفتیم، افسردگی قابل درمان است و این خبر بسیار خوبی است. برای درمان افسردگی از روش‌های زیر استفاده می‌شود؛


● یکی از راه‌های درمان افسردگی، تجویز داروهای ضدافسردگی است. این داروها با مکانیسم‌های مختلف باعث رفع یا کاهش علائم ناتوان‌کننده‌ی افسردگی می‌شوند.


● روان درمانی از دیگر روش‌های درمان افسردگی است که معمولا برای بسیاری از افراد افسرده نتیجه‌بخش است. اثربخشی این روش نسبت به استفاده از داروها، دیرتر است. از طرفی در بیشتر موارد روان‌درمانی همراه با دارو درمانی انجام می‌شود.


● درمان با ECT: این روش که یکی از روش‌های تهاجمی است توسط جریان الکتریکی انجام می‌شود. با دادن شوک الکتریکی به بیمار، یک تشنج شبیه‌سازی می‌شود و برای افرادی استفاده می‌شود که افسردگی شدید دارند و به درمان با دارو و روان درمانی، مقاومت نشان می‌دهند.


۳ روش درمان افسردگی در خانه


با انجام راهکارهای زیر می‌توانید افسردگی خفیف را بهبود ببخشید؛



  1. ورزش کردن


۳۰ دقیقه ورزش منظم برای ۳ تا ۵ روز در هفته می‌تواند علائم افسردگی را کاهش دهد. ورزش کردن باعث افزایش اندورفین در بدن می‌شود.



  1. پرهیز از مصرف الکل و مواد مخدر


قطع مصرف الکل و مواد مخدر می‌تواند بعد از یک دوره شدت بخشیدن به افسردگی، آن را بهتر کند.



  1. سبک زندگی سالم


خوردن مواد غذایی سالم و برقراری ارتباط‌های سالم می‌تواند تاثیر مثبت بر زندگی فرد افسرده بگذارد.


در هنگام افسردگی به روانشناس مراجعه کنیم یا روانپزشک


روانپزشکی یکی از رشته‌های پرکاربرد پزشکی است. روانپزشکان به تشخیص و درمان بیماری‌های جسمی و روانی افراد می‌پردازند. روان پزشکان به تاثیر دو طرفه‌ی سلامت روان و جسم بر یکدیگر به خوبی آگاه هستند.


روانشناس با به کارگیری روش های آموزشی و روان درمانی به بررسی رفتار، شخصیت و روابط بین فردی می‌پردازد. دکتر روانشناس خوب با توجه به رابطه بین عملکرد مغز و رفتار می تواند ارتباط بین محیط و رفتار را بررسی کند. بهترین دکتر متخصص روانشناس میتواند با راهنمایی دقیق و مهم و بجا به افراد به کنترل مشکلاتشان کمک کند.


اگر علائم افسردگی را در خود و یا اطرافیان خود مراجعه می‌کنید، در اولین فرصت با دریافت نوبت آنلاین و یا حضوری یک روانشناس ماهر با دکترتو، برای درمان آن اقدام کنید. در صورتی که نیاز به تجویز دارو و یا مداخلات درمانی پیچیده‌تر باشد، روانشناس شما را به دکتر اعصاب و روان (روانپزشک) ارجاع می‌دهد از بهترین دکتر روانشناس میتوان به دکتر امیر کشاورز، دکتر مریم کوروش نیا، دکتر فاطمه حسنی اشاره کرد.



انتهای پیام/ ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب