دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 بهمن 1400 - 09:17

افشاگری تلویزیون هلند درباره اقدامات ضدایرانی سعودی‌ها

تلویزیون هلند در برنامه‌ای مفصل به افشاگری در خصوص حمایت مالی سرویس جاسوسی سعودی از فعالیت‌های ضد ایرانی کانال تلویزیونی گروه تروریستی الاحوازیه پرداخت.
کد خبر : 640411
سرویس جاسوسی عربستان



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، تلویزیون هلند در برنامه آرخوس در خصوص شبکه ماهواره‌ای جنجالی ضد ایرانی احوازنا تی.وی. مستقر در شهر ریزویک هلند دست به افشاگری زد و تصریح کرد که این شبکه ماهواره‌ای با پول سرویس اطلاعاتی عربستان تأمین مالی شده است.


در این برنامه فاش شد که پول تظاهرات گروه تجزیه‌طلب "حرکه النضال العربی یا الاحوازیه" (ASMLA)، از سوی سعودی‌ها پرداخت شده بود.


بر اساس تحقیقات برنامه تلویزیونی هلند ، و شبکه‌های تلویزیونی دانمارک DR و NRK نروژ، مشخص‌شده که عربستان یک کانال تلویزیونی و حداقل یک تظاهرات ضد ایرانی در لاهه را تأمین مالی کرده است . سران گروه النضال مستقر در دانمارک برای سازمان خود در اروپا و شاخه مسلح آن در ایران از طریق سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی مبالغ هنگفتی را درخواست و دریافت کرده بود. گروه النضال گروهی است که داعیه حمایت از ساکنان منطقۀ خوزستان ایران را دارد.


حبیب جبور، رهبر النضال و دو رهبر دیگر روز جمعه پس از یک ماه محاکمه پشت درهای بسته در دانمارک به اتهام جاسوسی و تأمین مالی تروریسم در ایران مجرم شناخته شدند. آن‌ها با سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی با نام رمز "MS۳۲" همکاری نزدیک داشتند. بااین‌حال، بسیاری از جزئیات فاش نشده است. روز دوشنبه، یک تحقیق ژورنالیستی مشخص کرد که این گروه علیه افرادی در هلند، ازجمله فالح عبدالله منصوری، فعال مشهور، هم جاسوسی می‌کرده است.همچنین این گروه علیه "احمد مولا نیسی" مؤسس این گروه که در سال ۲۰۱۷ در لاهه هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد نیز جاسوسی می‌کرده است.گروه النضال همچنین در خصوص ۱۵۰ نفر از ایرانیان مقیم هلند و مخالفان رژیم سعودی جاسوسی می‌کرده است.


پاییز گذشته، دادگاه روتردام یکی دیگر از اعضای النضال، عیسی س. از دلفت را محکوم کرد. علیرغم انکارها، او به دلیل هماهنگی و تأمین مالی حملاتی در ایران با همدستی با رهبران النضال دانمارک، به چهار سال زندان محکوم شد.


شبکه ماهواره‌ای احوازنا تی.وی. متعلق به النضال از سال ۲۰۱۷ در شهر ریزویک هلند مستقر است و علیه ایران فعالیت می‌کند. این کانال حتی اخبار حملاتی را پخش می‌کرد که احتمالاً النضال پشت سر آن‌ها بود. نمونه آن کشتن (شهید نمودن ) دو نفر از اعضای احتمالی سپاه پاسداران با موتورسیکلت در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۸ در آبادان است. این اقدام از طریق شبکه‌های اجتماعی احوازنا فیلم‌برداری و منتشر شده بود. در مکالمات اپلیکیشنی بین عیسی س.، حبیب جبور، رهبر النضال و یکی از افراد رابط بنام ایسی (Issi) در ایران، که در آن مهاجمان، "پسران ما" نامیده می‌شوند، موضوع صحبت، مبالغی است که عاملان دریافت کرده‌اند و عنوان شده است که حمله باید طوری باشد که "خبر فوری" شود.


بر اساس اسناد پلیس که توسط خبرنگارانی از تلویزیون DR دانمارک، برنامه آرخوس و NRK نروژ رؤیت شده، از مجموع بودجۀ بیش از هفت میلیون یورویی النضال برای دوره ۲۰۱۷-۲۰۱۹، حدود ۱.۲ میلیون یورو برای تلویزیون احوازنا در هلند در نظر گرفته شده بود. این کانال تلویزیونی یکی از اهدافی است که از طریق افسران رابط آژانس اطلاعاتی عربستان سعودی (جی‌ای پی) کمک مالی به آن درخواست شده بود. درحالی‌که نمی‌توان رد کرد که بخشی از بودجه نهایی از سوی دیگر اهداکنندگان تأمین‌شده باشد، دادگاه دانمارک معتقد است که النضال درواقع "مبلغ قابل‌توجهی" از سعودی‌ها در پاسخ به درخواست‌هایش دریافت کرده است.


دراین‌بین پخش برنامه‌های تلویزیون احوازنا از هلند متوقف‌شده است. سفارت عربستان در هلند به درخواست ما برای پاسخ جوابی نداده است.


در دانمارک، تلویزیون احوازنا به مدت دو سال توقیف شده است، زیرا این کانال "با نمایش برنامه‌هایی که تروریسم مستقیم و غیرمستقیم را ترویج می‌کنند، قانون را به‌شدت زیر پا گذاشته است."


النضال همچنین تظاهراتی را در اروپا علیه ایران ترتیب داد. برای این کار نیز رهبری النضال از عربستان سعودی درخواست کمک مالی کرد و بودجه تأمین شد. پول بلیت هواپیما، هتل، اتوبوس و هزینۀ روزنامه‌نگاران موردنیاز بود. به پناه‌جویان مراکز پناهندگی نیز باید پول پرداخت می‌شد تا در تظاهرات شرکت کنند. این هزینه برای هر نفر ۶۰ یورو بود. قول داده شد شبکه‌های خبری عربی (تظاهرات را) پوشش دهند.


در اسناد پلیس به مبلغ ۴۰۰ هزار یورو اشاره شده است که ۱۹۰ هزار یورو برای تظاهرات در لاهه و ۸۰ هزار یورو برای تظاهرات در کپنهاگ بوده است. تاریخ این ارتباطات اواخر سال ۲۰۱۴ و اوایل سال ۲۰۱۵ بوده است. در سال ۲۰۱۵، تظاهرات النضال در کپنهاگ و بروکسل، و در سال ۲۰۱۶ مقابل دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه برگزار شدند؛ که عیسی س. و حبیب جبور در آن حضور داشتند.


علیرغم بیانیه‌های عمومی مبنی بر تأیید و حتی پذیرفتن مسئولیت حملات در ایران، مدت‌ها مشخص نبود که آیا رهبران النضال در اروپا خود دستی در خشونت داشته‌اند یا خیر. آنچه این را مشخص کرد، شنود جلسۀ رهبران النضال در فوریه ۲۰۲۰ بود. در آنجا بحث شد که بهتر است از این به بعد از اظهارات تهاجمی و خشونت‌آمیز خودداری شود، زیرا مقامات دانمارکی و شرکای بین‌المللی، دیگر این را تحمل نخواهند کرد. حبیب جبور در پاسخ به این سؤال که آیا این به این معناست که مبارزه مسلحانه را کنار بگذاریم؟ پاسخ می‌دهد که "این‌طور نیست، اما باید آن‌ها جور دیگری تعریف کرد".


در چت‌های بین رهبران النضال، عیسی س. و افرادی که در ایران بودند به‌صراحت در مورد اهداف، پرداخت‌ها، جذب عاملان، خرید سلاح و فیلم‌برداری از حملات بحث می‌شد. به‌عنوان‌مثال، عیسی به مسئول تماس خود ایسی (Issi) در ایران گفت: "اگر بتوانید به آن‌ها ضربه بزنید و آن را خوب فیلم‌برداری کنید و کشته بر جای بگذارد، کمکی برای شما خواهد آمد که برایتان غیرقابل‌تصور است." مشخصاً در سال ۲۰۱۸، یک سری حملات و ایجاد آتش‌سوزی در بانک‌ها مرتبط با النضال در منطقه خوزستان ایران رخ داد. پرونده جنایی دانمارک نشان داد که حداقل دو میلیون یورو از عربستان سعودی توسط شاخه مسلح النضال دریافت شده است.


تهران سال‌هاست که النضال و عربستان سعودی را به تروریسم متهم کرده و بارها از دولت هلند و دانمارک خواسته است تا مداخله کنند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب