جامعه زنان فعالیت فرهنگی را در اولویت قرار دهند
نجمه ملکمحمدی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح جایگاه و تکریم مقام زن پس از انقلاب اسلامی و تحکیم بنیان خانواده اظهار کرد: یکی از مباحث مهم محفلهای اجتماعی جهان، حقوق بانوان و زنان و مسئله حضور آنها در اجتماع است.(بیشتر بخوانید)
وی افزود: در طول تاریخ اجحافهای زیادی در حق زنان صورت گرفته است. زمانی در یونان باستان زنان را مانند بردگان خرید و فروش و از کمترین حقوق انسانی محروم میکردند. بعدها با وقوع رنسانس و ورود به عصر روشنگری، جریانهای برابریطلبانه در نتیجه این ظلم تاریخی شکل گرفتند. در جامعه امروز سه جریان عمده در قبال مسائل زنان وجود دارد. عدهای هرگونه حضور اجتماعی زن را رد کرده و حکم به خانهنشینی او میدهند. جریانهای برابریطلبانه زن را به حداکثر حضور اجتماعی برابر با مردان تشویق میکنند و گروه سوم نظری معتدل و بینابین دارند.
مسئول بسیج خواهران دانشگاه آزاد اسلامشهر ادامه داد: بانوان ریشههای هر جامعه و شاکله خانوادهها هستند و فرهنگ، باور، ارزش و عقاید هر اجتماع کوچک و بزرگ با حضور و تأثیر بانوان شکل میگیرد به همین دلیل حضور زنان در جامعه دارای ارزش و اعتبار خاصی است. از این رو میتوان به اندیشه و امام خمینی(ره) که خود الگوی نوین نظام اجتماعی اسلام بودند، اشاره کرد.
ملکمحمدی بیان کرد: در اندیشه امام(ره) زن دارای جایگاه والایی است، ایشان همواره تلاش میکردند که هویت زنان مسلمان را بنمایانند و زنان را از مقام و مرتبه خویش آگاه کنند. بهادادن امام به رشد و کمال زنان به این دلیل بود که زنان را وسیله رشد و تعالی جوامع و ملتها میدانستند و یقین داشتند که اگر نقش مهم و انسانسازی زنان در جامعه به ابتذال و انحطاط سوق داده شود، آن جامعه و افرادش به گمراهی و نابودی کشیده میشوند.
وی یادآور شد: امام(ره) همواره بانوان را به حضور در تمام حوزههای اجتماعی و پیشرفت علمی تشویق میکردند و این امر را در تقابل با حفظ شئون اسلامی نمیدیدند. در اندیشه امام خمینی(ره) زنان مانند مردان باید در تمام ابعاد و شئون اجتماع دخالت داشته باشند و جامعه نمیتواند فقط به دست مردان آباد شود.
مسئول بسیج خواهران دانشگاه آزاد اسلامشهر توضیح داد: جامعه زنان باید به خودباوری برسند و شخصیت واقعیشان را اظهار کنند. یعنی شخصیتی که تحمیلی یا تلقینی نیست؛ بلکه حقیقتی است که زیر پوششهای گوناگون مخفی نگه داشته شده است. باید به زن فرصت داده بشود تا استعدادهای عظیمی را که در درونش بهطور بالقوه وجود دارد، بالفعل کند.
زنان باید متولی مسائل زنان شوند
ملکمحمدی متذکر شد: رهبر انقلاب وضعیت کنونی زنان مسلمان ایرانی را با وجود توسعه حضور اجتماعی، دارای حد متوسطی از پیشرفت میدانند و معتقدند زنان ایرانی هنوز در اول راه پیشرفت قرار دارند. از نظر ایشان در درجه اول، این زنان هستند که باید برای حل مشکلات قشر خودشان اقدام کنند.
وی یادآوری کرد: جامعه زنان باید کار فرهنگی را در اولویت خود قرار دهند و دادن شناخت و آگاهی به قشر زنان، آنها را در برابر تهاجم فرهنگی دشمن مقاوم میسازد. زنها هستند که باید نگاه غلطی را که نسبت به زنان و مسائل مربوط به جنسیت وجود دارد، تصحیح کنند.
مسئول بسیج خواهران دانشگاه آزاد اسلامشهر اضافه کرد: رهبری میفرمایند «خانمهای باسواد و تحصیلکرده، خانمهای اهل معرفت که باید وارد یک میدان مبارزه صحیح برای مسئله زن بشوند، به نظر من کوتاهی میکنند. کار را دست عامی، بیاطلاع و احیاناً کسانی که دلشان میخواهد فقط حرف بزنند، رها میکنند.»
ملکمحمدی تأکید کرد: حضور بانوان در جامعه فرصت است نه تهدید و این الگویی است که از زمان صدر اسلام در جوامع اسلامی تبیین شده و تاکنون نیز ادامه دارد. «من فرزند ایرانم، من یک زنم!!! دستانم، سلاحی برای پرورش و اندیشهام بال پرواز کشور من است؛ من یک بانوی توانمند ایرانیام!».
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/