دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رحیمی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

شمارش معکوس راه‌اندازی مرکز آموزش مهارتی و حرفه‌ای علوم پزشکی

جذب دانشجوی خارجی و توسعه رشته‌های میان‌رشته‌ای در دستور کاررئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با اعلام اینکه مرکز آموزش مهارتی و حرفه‌ای علوم پزشکی واحد شهرکرد در آستانه راه‌اندازی است، گفت: از سیاست‌های پیش روی دانشگاه جذب دانشجویان خارجی و توسعه رشته‌های جدید و میان‌رشته‌ای است.
کد خبر : 639698
ابراهیم رحیمی رئیس دانشگاه آزاد شهرکرد



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اردیبهشت سال ۱۳۶۲ راه‌اندازی شد و آغاز کار خود را در سال ۱۳۶۴ از یک ساختمان استیجاری در درون شهر آغاز کرد و با تعداد بسیار محدودی رشته محل در مقاطع کاردانی و بعضاً کارشناسی در مسیر تربیت نیروی انسانی در آموزش عالی گام برداشت.




بیشتر بخوانید:


تجلیل از ۲۴ پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد


آغاز دومین رویداد ملی کرسی‌های آزاداندیشی در واحد شهرکرد


۳۱ سند استانی برای توسعه رشته‌ها در استان چهارمحال و بختیاری




خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر ۱۴۰۰ با ابراهیم رحیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و واحد شهرکرد درباره نقش دانشگاه در آموزش و تربیت جوانان انقلابی، جایگاه این دانشگاه از نظر پژوهش و فناوری و حوزه فرهنگی به‌عنوان مولود انقلاب اسلامی، دستاوردها و ... گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


جذب دانشجویان خارجی در اولویت


آنا: با بیان تاریخچه‌ای از راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، نقش این واحد آموزشی را در آموزش و تربیت جوانان انقلابی چگونه ارزیابی می‌کنید؟


رحیمی: آموزش و پژوهش یکی از ارکان توسعه جوامع و حرکت به سوی تعالی و پیشرفت، شکوفایی استعدادها و بالندگی علمی و فرهنگی جامعه است که می‌تواند مسیر کشور را در تولید علم هموار کند. در این راستا تلاش مجموعه دانشگاهی بر این است که با تدارک یک برنامه هدفمند و پیشبرد زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی فضایی مملو از نشاط و شادابی علمی را برای دانشجویان فراهم آورد تا به این طریق خدمت صادقانه‌ای به جامعه بشری ارائه کرده باشد.


مراحل عقد قرارداد و پذیرش هفت هسته و ۶ واحد فناور جدید در حال انجام است و به‌زودی این تعداد هسته و واحد فناور جذب مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد می‌شوند.دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اردیبهشت سال ۱۳۶۲ راه‌اندازی شد و آغاز کار خود را سال ۱۳۶۴ از یک ساختمان استیجاری در درون شهر آغاز کرد و با تعداد بسیار محدودی رشته محل در مقاطع کاردانی و بعضاً کارشناسی در مسیر تربیت نیروی انسانی در آموزش عالی گام برداشت و امروز پس از گذشت ۳۸ سال اهتمام، این واحد دانشگاهی در سایتی به مساحت بیش از ۵۰ هکتار و امکانات بی‌نظیر به یکی از قطب‌های علمی استان چهارمحال و بختیاری تبدیل شده به‌گونه‌ای که نزدیک به ۱۴ رشته محل و حدود ۲۰ گرایش در مقطع دکتری تخصصی دارد.


بسیاری از مسئولان عالی‌رتبه استانی و کشوری توانسته‌اند با تحصیل در واحد دانشگاهی شهرکرد پله‌های ترقی را طی کرده و به مدارج و جایگاه‌های علمی و اجرایی بزرگی دست یابند. این دانشگاه اکنون نزدیک به ۲۰۰ هیئت علمی تمام‌وقت با مرتبه‌های علمی بالا و مطرح کشوری و نزدیک به ۸ هزار دانشجو را در خود جای داده است.


حوزه معاونت آموزشی با تلاش مسئولان با ایجاد زیرساخت‌های مناسب توانسته است در این بازه زمانی به دستاوردهای بسیار خوبی دست یابد. اکنون این حوزه توانسته در شرایط سخت اقتصادی و با شیوع بیماری کرونا، مسئله آموزش را به بهترین شکل مدیریت کرده و به خدمات بی‌وقفه دانشگاه تداوم بخشد.


سال ۱۴۰۰ هم به‌دنبال حرکت به سمت سیستم‌های آموزشی نوین و ارتقای کیفیت آموزش بوده و خواهیم بود. در کنار این موضوع توجه به ارتقای هرم هیئت علمی اجتناب‌ناپذیربوده و به‌منظور بهبود کیفیت آموزش و پژوهش با رویکرد جذب نیروهای مستعد و توانمند تلاش می‌کنیم و از سیاست‌های پیش رو می‌توان جذب دانشجویان خارجی را ذکر کرد.


در کنار این موارد توسعه رشته‌های جدید و میان‌رشته‌ای را با جدیت دنبال خواهیم کرد. چند رشته جدید در آستانه تصویب است که مراحل اولیه تصویب آنها با موفقیت طی شده است. تقویت رشته‌های تحصیلات تکمیلی را به‌عنوان یک اولویت مهم پیگیری خواهیم کرد تا از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه نهایت بهره‌مندی حاصل شود.


آنا: پس از گذشت ۳۸ سال از راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، این واحد دانشگاهی از نظر پژوهش و فناوری در چه جایگاهی قرار دارد؟


رحیمی: در راستای سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی و با توجه به اهداف حوزه معاونت پژوهش و فناوری، سال ۱۳۹۹ با رشد ۳۵ درصدی از نظر چاپ مقالات معتبر ISI و علمی پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد روبه‌رو بوده‌ایم. علاوه‌بر آنکه براساس ارزیابی سایت Scimego۲۰۲۰ واحد شهرکرد توانست رتبه نهم در حوزه انتشار مقالات معتبر را به‌دست آورد.


در حوزه ارتباط با صنعت، انعقاد بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ میلیون ریال قراردادهای برون‌دانشگاهی نشان از اهتمام ویژه واحد به حوزه صنعت و عملیاتی‌شدن ایده‌های اعضای هیئت علمی و دانشجویان به تولید و خلق محصول است. علاوه‌بر آنکه در این سال توانستیم هشت تفاهم‌نامه با سازمان‌ها و ادارات مرتبط با فعالیت مرکز رشد و دفتر ارتباط با صنعت منعقد کنیم.


در حوزه مرکز رشد واحدهای فناور به همت همکاران پرتلاش این حوزه اقدامات ارزشمندی انجام شده است. مراحل عقد قرارداد و پذیرش هفت هسته و ۶ واحد فناور جدید در حال انجام است و به‌زودی این تعداد هسته و واحد فناور جذب مراکز رشد این دانشگاه می‌شوند. ضمن آنکه اکنون تعداد هسته‌های فناور این واحد دانشگاهی به ۲۸ هسته فناور رسیده است.


راه‌اندازی نخستین مرکز رشد فناوری سلامت به‌عنوان تنها مرکز رشد دارای موافقت اصولی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان از دیگر اقدامات مهم واحد شهرکرد بوده است.


استقرار دو هسته فناور از بهار ۱۴۰۰ و احداث مجموعه نمایشی گیاهان دارویی با هدف ایجاد اکوتوریسم (گردشگری طبیعی) دانشجویی و دانش‌آموزی، اخذ مجوزهای لازم برای تولید کیت تشخیصی مولکولی کرونا، عقد قرارداد همکاری با شرکت‌های داروسازی و ایجاد مدرسه کسب‌وکار و مرکز نوآوری و خلاقیت و راه‌اندازی نخستین کتابخانه دیجیتالی کووید-۱۹ ازجمله فعالیت‌های مرکز رشد واحد شهرکرد به‌شمار می‌روند.


شمارش معکوس راه‌اندازی مرکز آموزش مهارتی و حرفه‌ای علوم پزشکی


هماهنگی برای برگزاری کارگاه‌های تخصصی با موضوع تیم‌سازی، بازاریابی و ثبت شرکت با همکاری پارک علم و فناوری استان و همکار در طرح ملی تولید بذر از دیگر برنامه‌های مرکز رشد فناوری سلامت بوده است.


خرید و تکمیل خط تولید الکل اتیلیک با همکاری واحد فناور سنیتایزر و اخذ تأییدیه کیفیت محصول از آزمایشگاه معتمد، اخذ یک مجوز سطح آمادگی فناوری TRL۹ و سه مجوز سطح آمادگی فناوری۴ TRL و اقدام برای راه‌اندازی پایلوت‌های نیمه صنعتی مانند اسانس‌گیری، مواد شوینده، تولید لبنیات، گز و شیرینی، روغن‌گیری و محصولات ترشی و شوری با همکاری بخش خصوصی از برنامه‌های اجرا شده در حوزه مرکز رشد واحد بوده است.


طراحی و ساخت نمونه اولیه کیت تشخیص «کمپیلوباکتر» با استفاده از مهندسی معکوس در هسته فناور واحد شهرکرد، اجرای سیستم نوین آبیاری توسط یک شرکت دانش‌بنیان و برداشت سه تن گل محمدی از مزرعه دانشگاه از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه پژوهش و فناوری است.


برگزاری جلسات دفاع از پایان‌نامه و رساله‌ دانشجویان در دوران کرونا با موفقیت از طریق سامانه پژوهشیار نیز ازجمله دستاوردهای پژوهشی است.


جذب نخستین پژوهشگر پسادکتری در واحد شهرکرد هم گام بزرگی در راستای استفاده از ظرفیت دانش‌آموختگان باانگیزه و آشنا به دانش روز دوره دکتری در راستای توسعه علم و فناوری کشور است که از سال ۱۴۰۰ در واحد شهرکرد محقق شد.


آنا: جایگاه دانشگاه آزاد شهرکرد را در حوزه فرهنگی به عنوان مولود انقلاب اسلامی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ و اولویت‌های برنامه‌های فرهنگی در این واحد دانشگاهی در چه سطحی است؟


رحیمی: مأموریت بخش فرهنگی، توسعه و گسترش فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و انقلابی و پرورش انسان‌های ارزشی، متعهد و متخلق به اخلاق اسلامی، حفظ هویت معنوی و اسلامی در محیط دانشگاه و تقویت و افزایش کارکردهای فرهنگی با رویکرد اسلامی ایرانی است. مبانی نظری حوزه فرهنگی در برنامه‌ریزی، آموزه‌های قرآن کریم و سنت رسول گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع)، اندیشه‌های روشنگر و مبین اسلام ناب محمدی، حضرت امام خمینی(ره) و رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است.


جذب نخستین پژوهشگر پسادکتری گام بزرگی در راستای استفاده از ظرفیت دانش‌آموختگان باانگیزه و آشنا به دانش روز دوره دکتری در راستای توسعه علم و فناوری کشور است که سال ۱۴۰۰ در واحد شهرکرد محقق شد.فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه با هدف تأثیرگذاری و تربیت نیروی انسانی متعهد، تقویت فضای معنوی، اخلاق و سبک زندگی اسلامی-ایرانی صورت می‌گیرد. انقلاب اسلامی بر محور ایمان و معرفت اسلامی استوار است. برنامه‌های محتوایی، ترغیب دانشجویان به مطالعه کتب دینی قرآن، نهج‌البلاغه، سحیفه سجادیه، برگزاری دوره‌ها، کارگاه‌ها، مسابقات مختلف با موضوعات دینی، مذهبی، اجتماعی و سیاسی، توجه به اندیشه‌های امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی، فضاسازی دانشگاه با اندیشه دینی مبتنی بر آرمان‌های پیامبر اکرم(ص)، ائمه اطهار، در ارتباط با ایمان، خودباوری، عزت نفس، امیدآفرینی، تقویت اراده ملی برای پیشرفت، توجه به جوانان و مشارکت آنان در برنامه‌های فرهنگی، ترغیب و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بستر فعالیت‌های اجتماعی و نیکوکارانه، افزایش بینش سیاسی در مسائل داخلی و بین‌المللی، تقویت بنیاد خانواده و نقش خانواده در تعلیم و تربیت با احترام به هویت دانشجو صورت می‌پذیرد.


توجه به نشاط و شادابی در محیط دانشگاه و پرکردن اوقات فراغت دانشجویان با برنامه‌های قرآنی (حفظ و قرائت) و مسابقات مختلف فرهنگی در راستای سبک زندگی اسلامی برای دانشجویان، استادان، کارکنان و خانواده‌ آنان از اولویت‌های برنامه‌های فرهنگی دانشگاه است.


آنا: پیشرفت دانشگاه آزاد شهرکرد در حوزه دانشجویی در مقایسه با سنوات گذشته چگونه بوده است؟


رحیمی: حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در راستای اهداف استراتژیک این دانشگاه سعی در ایجاد بستری مناسب برای توانمندسازی دانشجویان در راستای نیل به اهداف مقدس جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های علمی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی را دارد.


معاونت دانشجویی واحد شهرکرد با تلاش‌های وافر در امور دانشجویی، اداره امور خوابگاه‌ها، سلف‌سرویس، ایاب و ذهاب، امور فارغ‌التحصیلان، تربیت‌بدنی، امور مشاوره، نقل و انتقالات، تخفیف شهریه، کمیته انضباطی، کار دانشجویی، کانون‌های دانشجویی، بوفه دانشجویی، چاپ و تکثیر، دفتر پیشخوان پست، کانون فارغ‌التحصیلان و اداره امور دانشجویان شاهد و ایثارگر انجام وظیفه می‌کند.


آنا: درباره افتخارات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد در کسب مدال‌های ورزشی جهانی توضیح دهید.


رحیمی: بخش تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با چهار سالن ورزشی سرپوشیده در زیربنای ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع و دارابودن تجهیزات لازم، محیط مناسب ورزشی و تفریحی را برای دانشجویان، کارکنان و استادان فراهم آورده است به‌طوری‌که تعدادی از دانشجویان واحد شهرکرد عضو تیم ملی بوده و در رشته‌های مختلف ورزشی به مقام‌های کشوری و جهانی مفتخر شده‌اند.


دانشکده پرستاری و مامایی دارای ۵ رشته فعال در مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی است


آنا: دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد از چه سال فعالیت خود را آغاز کرد و مراحل تبدیل این دانشکده به علوم پزشکی چگونه بوده است؟


رحیمی: فعالیت حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد شهرکرد با اخذ مجوز راه‌اندازی نخستین رشته در سال ۱۳۷۰ آغاز شد. سال ۱۳۸۹ دانشکده پرستاری، مامایی و بهداشت این واحد دانشگاهی راه‌اندازی شد و با ادامه گسترش رشته‌های علوم پزشکی، سال ۱۳۹۶ به دانشکده علوم پزشکی واحد شهرکرد تغییر یافت. اکنون این دانشکده دارای پنج رشته فعال در مقاطع کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی است و تاکنون هزاران فارغ‌التحصیل این واحد در حوزه سلامت و بهداشت کشور مشغول فعالیت شده‌اند به‌نحوی‌که درصد بالایی از شاغلان رشته‌های پرستاری، مامایی و بهداشت استان چهارمحال و بختیاری از فارغ‌التحصیلان واحد شهرکرد هستند.


با وجود مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا در یک سال گذشته، فعالیت‌ها در این حوزه ادامه داشته به‌نحوی‌که واحد شهرکرد موفق به اخذ موافقت اصولی مرکز رشد فناوری سلامت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده است. اکنون دانشکده علوم پزشکی با دارابودن Skill Lab و EDO فعال و مجهز، مرکز رشد فناوری سلامت با دارابودن واحدهای فناور متعدد در حوزه سلامت و دو مرکز تحقیقاتی علوم پزشکی فعال است.


با پیگیری‌های انجام‌شده، مرکز آموزش مهارتی و حرفه‌ای علوم پزشکی واحد شهرکرد در شرف راه‌اندازی است و با توجه به تفاهم‌نامه جامع بین دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد و دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، راه‌اندازی پردیس مشترک در راستای جذب دانشجو در رشته‌های پزشکی و داروسازی در دستورکار این حوزه قرار دارد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب