میکروبیوم روده باعث چاقی میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، مطالعات اخیر نشان میدهد که میکروبهای روده میتوانند باعث چاقی شوند و محققان در تلاشند تا به درک دقیقی از این موضوع برسند. محققان پزشکی مولکولی را در بدن کشف کردهاند که نشاندهنده میکروبهای کوچکی است که در روده انسان زندگی میکنند و با سطوح چربی در بدن انسان مرتبط هستند.
دین جونز، زیستشیمیدان از دانشگاه اموری توضیح میدهد که اکنون در حال بررسی و درک مکانیسم مولکولی هستند که نقطه شروعی برای درک رابطه میان میکروبیوم روده و ترکیب بدن انسان است. همچنین این مطالعات نشان میدهد که میکروبهای درون بدن انسان، باکتریها، مخمرها و سایر میکروبها و انگلها میتوانند بهشدت بر سلامت، طول عمر و افزایش وزن تأثیر بگذارند.
مطالعات اخیر حتی نشان دادهاند که لاغری یا افزایش وزن میتواند از طریق انتشار میکروبهای مختلف مسری باشد. افزایش اپیدمی چاقی در جامعه مدرن با تغییرات گسترده در میکروبیومهای روده همزمان رخ داده است. افزایش وزن باعث مشکلات زیادی از جمله بیماری قلبی و دیابت میشود.
دانشمندان مولکول «دلتا-والروبتایین» (delta-valerobetaine) را در موشهایی که در معرض میکروبها قرار داشتند، شناسایی کردند. همچنین آزمایشها نشان داد که این مولکول سطح «کارنیتین» را نیز کاهش میدهد. کارنیتین موجب آزادسازی انرژی از یاختههای چربی میشود. یکی دیگر از نقشهای کلیدی کارنیتین در بدن انسان این است که مولکولهای چربی را به میتوکندری انتقال میدهد و در نیروگاه سلولهای انسان تجزیه میشود تا برای انرژی استفاده شود.
انتهای پیام/۳۰۰۴/پ
انتهای پیام/