دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1400 - 16:06
مرادی خبر داد؛

فعالیت ۳۳ رشته مهارتی در دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد از فعالیت ۳۳ رشته مهارتی در دانشکده مهارت و کارآفرینی این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 639571
محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد



محسن مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در مشهد، با اشاره به ضرورت راه‌اندازی دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در کشور اظهار کرد: در راستای تحقق سیاست‌های کلی اشتغال و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و تحقق اهداف تعیین‌شده در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مبنی‌بر تربیت متخصصان متخلق، ماهر و کارآفرین مبتنی‌بر نظام آموزش فنی و حرفه‌ای و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در ذیل واحدهای دانشگاهی استان‌ها راه‌اندازی شده است.(بیشتر بخوانید)


وی افزود: این دانشکده‌ها با هدف آموزش‌های لازم برای اشتغال که براساس نظام‌نامه مصوب شورای تخصصی گسترش آموزش عالی، متناظر با مهارت‌های شغلی مورد نیاز ناحیه‌ای در هر واحد دانشگاهی با هدف ارتقای اثربخشی و شایستگی‌های منابع انسانی مبتنی‌بر ظرفیت‌های اقتصادی و آمایش منطقه‌ای است،راه‌اندازی شده است.


رئیس دانشگاه آزاد مشهد با بیان اینکه دانشکده مهارت و کارآفرینی این دانشگاه به‌صورت تخصصی در دو شاخه «آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی بلندمدت» و «آموزش و تربیت فنی و حرفه‌ای و مهارتی کوتاه‌مدت» به فعالیت می‌پردازد، بیان کرد: دوره آموزش بلندمدت برای کسب شایستگی‌های حرفه‌ای و شغلی پس از دوره متوسطه نظام آموزشی، توسط مؤسسات آموزش عالی ارائه می‌شود و به اخذ مدرک تحصیلی و حرفه‌ای مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مقطع کاردانی منجر می‌شود.


مرادی از فعالیت ۳۳ رشته مهارتی در این دانشکده خبر داد و خاطرنشان کرد: اکنون دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد مشهد در رشته‎های تحصیلی کامپیوتر، حسابداری، امور اداری، مکانیک خودرو، الکتروتکنیک، الکترونیک، تربیت‌بدنی، گرافیک، ساختمان، آموزش ابتدایی، معماری، نقشه‌کشی، صنایع فلزی، تبرید، صنایع چوب و مبلمان، ساخت و تولید، امور بورس، طراحی چاپ، معماری داخلی و معماری شهری، هتلداری، شبکه‌های کامپیوتر، تأسیسات مکانیک ساختمان، مربیگری پایه پرورش اندام، کاردانی حرفه‌ای مدیریت امور تشریفات، مکاترونیک صنعتی، کاردانی حرفه‌ای تربیت‌بدنی، مربیگری ورزش معلولان، کاردانی حرفه‌ای حسابداری (حسابرسی)، کاردانی حرفه‌ای حسابداری (حسابداری مالیاتی)، کاردانی حرفه‌ای روابط عمومی و کاردانی حرفه‌ای طراحی لباس، با محوریت مهارت‌آموزی پذیرش دانشجو دارد.


وی برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت در مدارس عالی مهارت را از دیگر فعالیت‌های این دانشکده عنوان کرد و توضیح داد: دوره آموزش کوتاه‌مدت خارج از نظام آموزشی مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طبق برنامه‌ای مشخص ارائه می‌شود و به اخذ گواهینامه شایستگی و صلاحیت شغلی می‌انجامد. این نوع از آموزش‌ها قابل ارزشیابی و هم‌سطح‌سازی با آموزش‌های وزارتین خواهد بود. این دوره‎ها توسط مدارس عالی مهارتی که بخشی از دانشکده به شمار می‌روند و اجرای انواع آموزش‌های مهارتی کوتاه‌مدت برای مشاغل نوین و یا نیازهای نوین مشاغل را بر دوش دارد برگزار می‌شود.


رئیس دانشگاه آزاد مشهد در پاسخ به این سؤال که آیا ارتباطی بین طرح پویش دانشگاه آزاد اسلامی و فعالیت‌های این دانشکده وجود دارد؟ عنوان کرد: مدیریت طرح پویش در ساختار دانشکده ذیل معاونت توسعه فعالیت‌های کاربنیان قرار دارد. هدف این طرح تربیت نیروی توانمند و متخصص بر اساس نیاز بازار کار است، از طرفی کمک به خانواده دانشجویان برای تأمین بخشی از شهریه ترمی دانشجویان مشمول این طرح است.


مرادی ادامه داد: اکنونبیش از هزار و ۴۰۰ دانشجو در طرح پویش فعالیت می‌کنند. براساس این طرح، دانشگاه با صاحبان مشاغل و بنگاه‌های اقتصادی تفاهم‌نامه‌های همکاری براساس نیاز آنها انعقاد می‌کند و دانشجویان مستعد و جویای کار را پس از انجام مصاحبه‌های اولیه به آن بنگاه اقتصادی معرفی می‌کند تا دانشجو در حین تحصیل امکان اشتغال و فراگیری تخصصی را نیز داشته باشد. دانشجویان پویشی بعد از اتمام دوره تحصیلی علاوه‌بر مدرک دانشگاهی مدرک مهارت نیز دریافت می‌کنند.


وی با اعلام اینکه این دانشکده دارای ۲۹ کارگاه و آزمایشگاه، ۶ سایت کامپیوتر و ۶ کلاس رسم دایر و فعال است، به مزایای رقابتی تحصیل در این دانشکده با دانشکده‌های فنی دولتی و غیردولتی اشاره کرد و متذکر شد: نظام آموزش فنی و حرفه‌ای و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بخش تأثیرگذار مدیریت توسعه منابع انسانی کشور با رویکرد تدوین استانداردهای آموزشی مبتنی‌بر شایستگی‌های حرفه‌ای، برنامه‌ریزی گسترش انواع آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی براساس تقاضای بازار کار، توسعه رشته‌های متناسب با آمایش ملی و استانی و آموزش توأمان نظری و عملی در جهت افزایش توانایی سرمایه انسانی منجر به دستاوردهایی مانند ارتقای مستمر صلاحیت حرفه‌ای نیروی کار کشور، افزایش اعتبار و رقابت‌پذیری ملی و بین‌المللی گواهینامه‌ها و مدارک تحصیلی آموزش‌های فنی، حرفه‌ای و مهارتی، افزایش بهره‌وری نیروی کار با تأکید بر ارتباط با نیازهای برنامه‌های توسعه ملی و استانی، انعطاف‌پذیری و قابلیت انتقال مدارک و گواهینامه‌ها شده است که همین وی‍ژگی‌ها این دانشکده را در مقایسه با سایر دانشکده‌ها در اولویت قرار داده است.


تحصیل ۲ هزار و ۲۸۰ دانشجو در رشته‌های گوناگون دانشکده مهارت و کارآفرینی


رئیس دانشگاه آزاد مشهد از تحصیل ۲ هزار و ۲۸۰ دانشجو در رشته‌های گوناگون این دانشکده خبر داد و در خصوص نحوه ثبت‌نام و ورود متقاضیان به این دانشکده گفت: پذیرش دانشجویان و مهارت‌آموزان مهارتی در دانشکده‌ها براساس قوانین و مقررات دانشگاه آزاد صورت می‌‎پذیرد و دانشجویان برای ثبت‌نام در رشته‌های فعال این دانشکده می‌توانند به اداره ثبت‌نام این مراجعه کنند.


مرادی در خصوص آینده شغلی دانشجویان این دانشکده نیز یادآور شد: دانشجویانی که در این دانشکده تحصیل می‌کنند پس از کسب مهارت‌های لازم و فراغت از تحصیل می‌توانند کسب و کار تخصصی خود را راه‌اندازی کنند و تبدیل به یک کارآفرین شوند. به‌طور مثال دانشجوی رشته صنایع چوب پس از چهار یا پنج ترم تحصیل در این دانشکده و فراغت از تحصیل، با مهارتی که در زمینه صنایع چوب و مبلمان کسب کرده می‌تواند کسب و کار تخصصی خود را شروع کند.


وی تأکید کرد: در وضعیت فعلی کشور که نیاز ضروری به کارآفرینی و تولید و اشتغالزایی داریم و مقام معظم رهبری نیز در این مورد تأکید بسیار زیادی دارند، جوانان ما بایستی به سمت رشته‌هایی بروند که نیاز کشور را تأمین کنند و از سوی دیگر با تبدیل‌شدن به تکنیسین‌های ماهر آینده شغلی خود را تأمین کنند؛ بنابراین از همه دانش‌آموزانی که علاقه به تولید و کارآفرینی دارند، دعوت می‌کنم در یکی از رشته‌های این دانشکده ثبت‌نام کنند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب