از مزایای تبیین فلسفه سیاسی انقلاب تا برنامه مدون اسلام برای طی مسیر اهل بیت
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شاهینشهر، حجتالاسلام قاسم هاشمی در سومین همایش فلسفه انقلاب اسلامی اظهار کرد: امروز جهاد تبیین فلسفه سیاسی انقلاب یکی از جهادهای اولویتدار بوده که باید به آن توجه کنیم و پرداختن به فلسفه سیاسی انقلاب تذکر و یادآوری برای خواص جامعه، مردم و کارگزاران است.
وی افزود: بُعد معرفتی و علمی انقلاب اسلامی بسیار برجستهتر از ابعاد سیاسی و اقتصادی قبل از آن است؛ چراکه هرچه تبیین فلسفه سیاسی انقلاب بیشتر شود عزمها برای خدمت به مردم بهنظام و انقلاب جزمتر خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
انقلاب اسلامی تحول بزرگی در تاریخ ایران و جهان بود
لزوم تبیین انقلاب به نسل آینده با تمام جزئیات
فرماندار شاهینشهر و میمه هم در این همایش بیان کرد: یکی از اهداف اصلی برگزاری همایش فلسفه انقلاب اسلامی بیان و تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و اجرایی کردن گام دوم انقلاب است.
سیدمحمدرضا کاظمیطبا اضافه کرد: رویکرد همایش امسال با موضوع فلسفه سیاسی آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، تأکید بر تبیین دستاوردها و عظمت انقلاب بوده که نیازمند این نشستها و همایشهاست. همچنین وظیفه داریم ارزشها و واقعیتها را به مردم بشناسانیم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهینشهر هم مطرح کرد: این همایش در ۱۰ محور شامل سنخشناسی فلسفی ـ سیاسی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، ظرفیت فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی برای اداره زیست جهان مدرن، ضرورتها و بایستگی خوانش فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی، نظریه نظام انقلابی در فلسفه سیاسی رهبر معظم انقلاب اسلامی، نظریه دولت ـ ملت در پارادایم امامت در فلسفه سیاسی آیتالله خامنهای، کارآمدی دین در مدیریت جامعه مدرن از منظر فلسفه سیاسی آیتالله خامنهای، انسان تراز انقلاب اسلامی از منظر فلسفه سیاسی آیتالله خامنهای، تمایز فلسفه سیاسی انقلاب اسلامی از فلسفه سیاسی لیبرالیسم و مارکسیسم، شاخصههای (آزادی، استقلال، عدالت، شهروندی، معنویت، اخلاق سیاسی، و سبک زندگی) از منظر فلسفه سیاسی آیتالله خامنهای، چشمانداز آینده اسلامی از منظر فلسفه سیاسی آیتالله خامنهای برگزار میشود.
مجتبی جعفری تبیین کرد: اختتامیه این همایش در نیمه خرداد سال آینده و ایام سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) برگزار میشود و اندیشمندان تا نیمه اردیبهشت فرصت دارند مقالات علمی پژوهشی خود را به دبیرخانه همایش فلسفه انقلاب اسلامی ارسال کنند.
فلسفه انقلاب اسلامی با اقتضائات روز هماهنگی دارد
استاد علوم سیاسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه هم تشریح کرد: برای نخستینبار از سوی امام خمینی(ره) واژه جمهوریت در کنار حکومت اسلامی آمد، در حالی که فشارها و مخالفتهای بسیاری با این دیدگاه وجود داشت، اما امام راحل مقاومت کرد و جمهوری اسلامی را مبنا قرار داد.
حجتالاسلام محسن مهاجرنیا توضیح داد: امام خمینی(ره) این مسئله را بهخوبی میدانست که اگر مردم در همهپرسی حاضر نمیشدند و به جمهوری اسلامی رأی نمیدادند این فلسفه هرگز به وجود نمیآمد و پس از سالها هنوز در کشور دولت اسلامی به درستی تبیین نشده، اما در این بیانیه راهکارهای عبور از کاستیها به خوبی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی تدوین شده است.
وی در ادامه توضیح داد: فلسفه انقلاب اسلامی با اقتضائات روز هماهنگی دارد و امام خمینی(ره) با وجود اینکه در آغاز این راه دشوار تنها بود، اما هرگز به عهد و پیمان منافقان امید نبست و با آنها تعامل نکرد، بلکه معیار اخلاص را مبنای فلسفه سیاسی خود قرار داد.
استاد علوم سیاسی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه افزود: امام خمینی(ره) از ابتدا راه خود را از مکتبهای غربی و شرقی جدا کرد، فیلسوفانه هدایت انقلاب را بر عهده گرفت و این غنای فلسفی به اندازهای است که گویی صدها افلاطون و ارسطو در وجود امام جاری بود.
دین اسلام برای همه مراحل زندگی برنامه مدون دارد
مدیر مجموعه تبیین منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی هم درباره منظومه فکری رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: مهمترین سؤال در فلسفه سیاسی دین، انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب آن است که برای طی مسیر رسولالله(ص)، انبیا و اولیای الهی چه برنامهای داریم؟ هیچ عالم غیردینی و غیرالهی نیست که پاسخ این سؤال را داشته باشد، حتی مکتب مارکسیسم که مدعی بود برای مردم برنامه دارد و نتوانست بقا پیدا کند، تنها مکتبی که میتواند سفرهای بهاندازه همه مردم عالم باز کند، مکتب اسلام بوده و علت بعثت انبیاء این مکتب بوده است.
حجتالاسلام علی فخریان همچنین این سؤال را مطرح کرد که آیا خداوند بهواسطه دین فقط برای اقامه نماز ما را خلق کرده است؟
وی تبیین کرد: دین اسلام برای مراحل زندگی برنامه مدون دارد؛ امروز اسلام در حوزه فرهنگ و زندگی برنامههای عالی دارد، گرچه اجرایی نشده است و فقط یک برنامه برای اینکه انسانهای عالم به خلیفه الهی برسند، وجود دارد و البته بدون جامعهسازی و تمدنسازی نمیتوان چنین انسانهایی تربیت کرد.
مدیر مجموعه تبیین منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: هدف اصلی خلقت انسان که تربیت بوده، بدون تمدنسازی میسر نیست و برای تمدنسازی و جامعهسازی نیاز به مکتب سیاسی، فلسفه سیاسی و ایدئولوژی و به تعبیر رهبری نیاز به منظومه ارزشی و کنشی داریم.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۱۲۱/
انتهای پیام/