دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش گفتگوی ویژه خبری؛

۵۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم سازی شد

بنیاد مسکن با همکاری دستگاه‌های ذیربط توانست امسال مقاوم سازی واحدهای مسکونی را به حدود ۵۰ درصد برساند یعنی دو میلیون و ۵۵۶ هزار و ۷۹ واحد نوسازی و مقاوم سازی شده است.
کد خبر : 639133
مسکن ساختمان



به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اکبر نیکزاد، عضو هیئت‌رئیسه مجلس با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: تعداد واحدهای مسکونی روستایی پنج میلیون و ۳۷۷ هزار و ۹۳۷ است، سال ۸۴ تنها هفت درصد از واحدهای مسکونی روستایی نوسازی شده بود .


وی ادامه داد: طبق قانون جهش تولید مسکن باید سالانه یک میلیون مسکن در کشور ساخته شود که از این تعداد ۲۰۰ هزار واحد سهم روستاهاست بنابراین اگر بتوانیم همین روند را ادامه دهیم می‌توانیم در سال ۱۴۱۰ جشن مقاوم‌سازی تمام واحدهای مسکونی روستایی را بگیریم اما انجام آن در اواخر کار مقداری سخت است چون در روستاها افرادی که شرایط مالی خوبی داشتند در نوسازی‌ها پیشرو بودند ولی بیشتر افرادی که باقی ماندند به لحاظ مالی ضعیف هستند که حمایت‌های دولت در پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت و دستگاه‌های حمایتی را ایجاب می‌کند البته بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با برنامه‌های متنوع برای کمک به نوسازی واحدهای باقی‌مانده غیر مقاوم در روستاها وارد میدان شده‌اند.


روستا در کشور متولی مشخصی ندارد


عضو هیئت‌رئیسه مجلس گفت: بر اساس اسناد بالادستی و برنامه ششم توسعه باید متولی روستاها مشخص شود چون تعدد تصمیم گیرها را داریم در حالی که کارهای خوبی انجام گرفت ولی شاهد مهاجرت بد از بخش مولد کشور هستیم.


مجتبی یوسفی نیز با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره نقاط ضعف مسکن روستایی افزود: رشد کارهایی که در حوزه‌های زیرساختی به شکل ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار در بعد از انقلاب انجام شده است با گذشته قابل مقایسه نیست، الآن در حوزه خدمات زیرساختی مانند برق‌رسانی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار به حدود ۹۹ درصد رسیدیم، در موضوع آب شرب مناطق روستایی و گازرسانی شرایط خوبی داریم و اقدامات خوبی در حال انجام است.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به‌عنوان متولی اصلی مسکن روستایی و به‌نوعی عمران و آبادانی در حوزه روستایی است ولی بر اساس اسناد بالادستی، الآن متولی ما در روستاها مشخص نیست.


یوسفی گفت: بر اساس بند ب ماده ۲۷ برنامه ششم توسعه، بنا بود متولی روستاها ، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در حوزه کلان، یک مسئول واحد پیدا کند.


وی خاطرنشان کرد: بر اساس اسناد بالادستی، برنامه‌های توسعه و برنامه‌های ششم توسعه، باید متولی روستاها مشخص شود، الآن چندگانگی وجود دارد یعنی هم در حوزه عمران و آبادانی درون و بیرون روستاها، شوراها، بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و همچنین در وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی و امور عشایر تعدد تصمیم‌گیری‌ها را داریم که متأسفانه در حالی که کارهای بسیار خوبی صورت گرفته است ولی مهاجرت بد از بخش مولد کشور را شاهد هستیم.


عضو هیئت‌رئیسه مجلس با بیان اینکه ۲۹ درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می‌کنند افزود: به دلیل سیاست‌های موجود شاهد تبدیل روستاها به شهر یا مهاجرت منفی هستیم.


یوسفی گفت: در بخش بهسازی، نوسازی و مقاوم‌سازی منازل مسکونی روستاها در یک بازه‌ای خوب کار شد یعنی در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ اقداماتی انجام گردید که هم وام خوبی پرداخت شد و نظام بانکی همکاری کرد حتی برخی افراد در شهرهای بزرگ در روستاهای مجاور با دریافت وام نوسازی کردند ولی الآن شاهد چنین شرایطی نیستیم یعنی الآن هم شبکه بانکی کار خود را به‌خوبی انجام نمی‌دهد و هم اینکه در طرح هادی روستایی در برخی روستاها زمین هم قیمت شهر مجاور گردیده چون محدوده این روستاها بسته‌شده است و اگر بخواهیم جمعیت در آن روستاها ساکن شود و مهاجرت نکند افراد در آنجا باید به زمین دسترسی داشته باشند بنابراین روستائیان زمین دارند ولی به خاطر اینکه خارج از طرح هادی است عملاً توسعه روستایی نداریم.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب