دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1400 - 10:45
در برنامه «جهان آرا» صورت گرفت داد؛

ترک برنامه زنده از سوی معاونان امور زنان دولت‌های روحانی و خاتمی + فیلم

شهیندخت مولاوردی و زهرا شجاعی که در رابطه با عملکرد دولت های اصلاحات و اعتدال به برنامه «جهان آرا» دعوت شده بودند، به دلیل عدم تحمل نقد و نقدپذیری برنامه را ترک کردند.
کد خبر : 638612
مولاوردی جهان آرا



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، جدیدترین قسمت برنامه «جهان آرا»، با موضوع «بررسی عملکرد دولتهای اصلاحات و اعتدال در حوزه زنان و خانواده» و با اجرای امیرحسین ثابتی به روی آنتن شبکه افق رفت


در برنامه شب گذشته «جهان آرا»، پس از مرور اخبار هفته توسط امین سلیمی، پیرامون موضوع یاد شده گفت‌وگویی با زهرا شجاعی رئیس مرکز امور مشارکت زنان دولت خاتمی و شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده دولت روحانی صورت گرفت.


نقد نباید جایگزین "بهداشت جنسی" شود


زهرا شجاعی در ابتدای برنامه گفت: شورای فرهنگ اجتماعی زنان، متولی سیاست‌گذاری در حوزه زنان است و قطعا باید عملکرد این شورا در برنامه «جهان آرا» مورد بررسی قرار می‌گرفت.


وی افزود: لازم است کارشناسان جوان اگر می‌خواهند آتش به اختیار باشند، آداب نقد را هم بدانند.


زهرا شجاعی در ادامه گفت: کارشناسان باید مأموریت هر یک از نهادها را بدانند و درک کنند چه کسی سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند. نباید به بهانه نقد، واژه‌های دیگری جای عبارت «بهداشت جنسی» گذاشت.


رئیس مرکز امور مشارکت زنان دولت خاتمی اظهار کرد: این مسئله قضایی هم خواهد شد، چون قصد دارم از اتهام‌زنندگانی که در برنامه قبلی «جهان آرا» حضور داشتند شکایت کنم؛ آزادی بیان حد و حدودی دارد و اتهامی که زده شد، در فقه اسلامی دارای مجازات است.


من مسئول تشخیص جاسوس نیستم


‌شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده دولت روحانی در ادامه برنامه به صحبت پرداخت و گفت: در هیچ کدام از نقدها، هیچ ردپایی از شورای فرهنگ اجتماعی زنان دیده نمی‌شود، شورایی اقماری که اعضایش معمولا ثابت هستند، ولی هیچ وقت گزارشی از عملکرد آن ارائه نمی‌شود، به‌خصوص بودجه‌هایی که معلوم نیست کجا هزینه می‌شود.


وی تصریح کرد: به نظر من، آنچه در برنامه قبلی «جهان آرا» رخ داده، سیاه‌نمایی مطلق بود، همان اتهامی که همیشه به ما زده می‌شود.


مولاوردی اضافه کرد: من مسئول تشخیص جاسوس نیستم، روی پیشانی کسی هم ننوشته جاسوس، این وظیفه دستگاه‌های امنیتی است؛ آنچه در زمینه ماجرای نزار زکا رخ داد، اینکه ما شخصی را که مقاله داشت دعوت کردیم.


معاون امور زنان و خانواده دولت روحانی اظهار کرد: مسئولان را به خودی و غیرخودی تقسیم می‌کنند، مسئولان غیرخودی که از خارج دستور می‌گیرند و نفوذی هستند؛ این صحبت‌ها را فارغ از این بیان می‌کنند که ثابت کنند چه چیزی در این بین گیر ما آماده و بابت این به قول کارشناسان شما، خوش رقصی‌ها چه چیزی عایدمان شده است؟


وی خاطرنشان کرد: امیدوارم کارشناسان برنامه قبلی «جهان آرا»، در دادگاه برای ادعاهای خود مدارکی داشته باشند و با دست پُر بیایند.


مولاوردی یادآور شد: هیچ کدام از اتهام‌هایی که در برنامه «جهان آرا» به ما زدند، در کارنامه عملکردی ما نیست. انگار قرار نبود هیچ کدام از اقدامات ما دیده شود، حالا هم که مسئولیت نداریم، مورد تسویه‌حساب سیاسی قرار گرفته‌ایم.


تأکید بر تن‌فروشی در دوران مدیریت مولاوردی


در ادامه برنامه، فاطمه شجاعی کارشناس مطالعات زنان در ارتباط زنده با «جهان آرا» در دفاع از صحبت‌های خود گفت: در زمان معاونت خانم مولاوردی نشستی رسمی و با تأکید بر تن‌فروشی برگزار شده بود ولی نه با آن ظاهر زیبا و جذابی که ایشان بیان کردند و قرار بود که خروجی نشست‌های تخصصی به قانون هم تبدیل شود.


وی افزود: دبیر کارگروه‌ها اعلام کرد، در نشست‌ها از نظر جامعه‌شناسی، پزشکی و جرم‌شناسی به بررسی امور پرداختیم ولی هیچ حرفی از فقه اسلامی نیست؛ در حالیکه تمام قوانین باید مبتنی بر فقه باشند.


نباید شغل زنانِ تن فروش تغییر کند


فاطمه شجاعی اظهار کرد: جامعه‌شناسی همفکر مهمانان برنامه، به صراحت ازدواج موقت را با تن‌فروشی کنار هم گذاشته و می‌گوید مرزهای این دو مبهم است چرا که در ازدواج موقت، مزایایی برای زنان وجود دارد و ترجیح می‌دهد در اتاق‌های فکرشان، مسئله تن‌فروشی را محور قرار دهد.


کارشناس ارشد مطالعات زنان ادامه داد: در این نشست، مشخصا قرار بوده برای زنان تن‌فروش کلینیک راه‌اندازی شود نه زنانی که از طریق همسرانشان به ایدز آلوده شده‌اند. گفتند، نباید شغل زنان تن‌فروش را تغییر دهیم، بلکه باید سعی کنیم آنها را سالم نگه داریم.


وی تصریح کرد: زمانی که خانم مولاوردی بحث عقیم‌سازی زنان کارتن‌خواب و تن‌فروش را مطرح کرد، مراجع تقلید، عقیم‌سازی را جایز ندانستند.


شهیندخت مولاوردی و زهرا شجاعی به دلیل عدم تحمل نقد و نقدپذیری و نیز شفاف‌سازی عملکردشان درباره وضعیت زنان در دولت‌های گذشته برنامه «جهان آرا» را ترک کردند.


فیلمی از لحظه ترک استودیوی برنامه «جهان آرا» توسط شجاعی و مولاوردی:





انتهای پیام/ ۴۱۶۴



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب