دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گزارش آنا بخوانید؛

هشتمین همایش ملی «قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» چگونه گذشت؟

هشتمین همایش ملی قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت با حضور اندیشمندان شیعه و سنی در دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای زاهدان و خاش برگزار شد.
کد خبر : 638475
هشتمین همایش قیام عاشورا از دیدگاه اهل سنت



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از زاهدان، سلطانعلی میر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان وبلوچستان در هشتمین همایش قیام عاشورا از دیدگاه اهل سنت که با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان در دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای زاهدان و خاش برگزار شد، اظهار کرد: ۱۴۰ مقاله به این همایش رسیده است که هشت مقاله به‌عنوان مقالات برتر انتخاب شدند و داوری مقالات توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه سیستان و بلوچستان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری صورت گرفته است.(گزارش تصویری همایش)




بیشتر بخوانید:


هشتمین همایش ملی قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت


آغاز کار هشتمین همایش ملی «قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت»




وی افزود: اهمیت قیام عاشورا آنقدر زیاد است که هیچکس نمی‌تواند به سادگی از آن بگذرد، تاریخ عاشورا آنقدر پیام دارد که هر مذهبی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، بی‌تردید امر به معروف و نهی از منکر و استکبار ستیزی از پیام‌های مشخص و بارز عاشوراست.


امام‌حسین (ع) سند پرافتخار جبهه آزادگان است


هشتمین همایش ملی «قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» چگونه گذشت؟


گل‌محمد صالحی فرماندار شهرستان خاش نیز در این همایش گفت: میزبانی هشتمین دوره همایش ملی قیام عاشورا از دیدگاه اهل سنت نقطه عطف و افتخاری ارزشی در تاریخ تحلیلی و فکری شهرستان خاش قلمداد می‌شود.


وی افزود:حضرت امام‌حسین(ع) میراث همیشه تاریخ بشریت و جامعه انسانیت، وارث جاویدان حقانیت و حقیقت‌طلبی، روشنگری نسل‌های انسانی و ستاره پرفروغ سپهر مظلومان سربلند نسل‌های تاریخ از ولایت تا نهایت آن است.


فرماندار خاش ابراز کرد: این امام همام سند پرافتخار جبهه آزادگان و سرافرازان عالم، صرف نظر از اعتقاد، نژاد، رنگ، زبان و ملیت آنان است،ایشان نقطه افتخارآمیز مشترک همه مذاهب در سراسر جهان است، تقدیر الهی بر تقویت شجره طیبه دین مبین اسلام، از چشمه جوشان خون پاک حسین، این جگر گوشه عزیزترین بشر و خیر آدمی و مقرب‌ترین بنده درگاهش حضرت محمد بوده است.


صالحی ادامه داد: امام حسین(ع) جان‌شیرین و عمر گرانمایه‌اش را تنها و تنها در مسیر تحقق و تضمین تداوم ارزش‌های مقدس الهی، اهداف متعالی، انسانی و سعادت ابدی جامعه بشری سخاوتمندانه و بی‌منت نثار کرد، آرمان امام حسین(ع)وحدت مسلمانان جهان و عزت انسان‌ها و کرامت آنهاست.


حسین (ع) بر آنچه که معارض دین بود، قیام کرد


نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان هم در این همایش اظهار کرد: حضرت امام حسین(ع) در دامن شخصیت بزرگی مانند حضرت زهرا(س) پرورش یافت و آن بزرگ بانوی اسلام توانست در عمر کوتاه خودش دو امام شهید و حضرت زینب و ام‌کلثوم(س) را تربیت کند، فقط دامن پرمهر و پرمعنویت حضرت زهرا(س) می‌تواند فرزندانی چنین بزرگ و راهبران و رهبران اسلامی را تربیت کند.


حجت‌الاسلام مصطفی محامی افزود: به‌قول امام‌خمینی(ره) از دامن زن مرد به معراج می‌رسد، دامن حضرت زهرا (س) به‌عنوان یک نمونه بارز انسان کامل و بانوی متعهد طبیعتاً اشخاصی مانند امامان بزرگوار حسنین(ع) و دو سبط بزرگوار پیامبر را می‌تواند تربیت کند و به عروج و معراج برساند.


هشتمین همایش ملی «قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» چگونه گذشت؟


وی بیان کرد: نکته دیگر این‌ است که حرکت امام‌حسین (ع) و نهضت عاشورا دارای مبانی اهداف عملکرد درس‌ها و عبرت‌هایی است که در آن آثار و برکات عظیم و عجیبی نهفته شده است و بنابراین از این نهضت به عنوان یک مکتب یاد می‌شود، مکتب حسینی با همه ویژگی‌های یک مکتب که می‌بایست مورد تأمل تحقیق و یک بازشناسی قرار گیرد.


امام جمعه زاهدان گفت: حرکت امام‌حسین مبانی، عبودیت خداوند و انجام وظیفه الهی به همراه داشته است، اینکه ایشان به دنبال وظیفه خدا و عبودیت پروردگار بود یک اصل اساسی و یک رکن رکین در حرکت آن امام همام بود.


نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان ابراز کرد: حریت و آزادگی و ظلم‌ناپذیری از ارکان دیگر برکت ایشان است؛ جدا از اینکه انسان مسلمان باشد یا نباشد آزادگی برای انسان شأن و منزلت است و لطف الهی شامل حال انسان آزاده می‌شود و این امری مهم است؛ به همین دلیل ایشان فرمودند اگر دین هم ندارید و به آخرت و قیامتی هم معتقد نیستید در همین زندگی دنیایی خود آزادمرد باشید.


محامی بیان کرد: بحث دیگر غیرت دینی و احساس مسئولیت اجتماعی امام‌حسین(ع) در برابر جامعه خودش است، ایشان بی‌توجه به این که امام زمان خود بودند در برابر جامعه آن روزگار احساس مسئولیت کرد و غیرت به خرج داد و با آنچه که برخلاف دین و دیانت بود مبارزه کرد،حسین (ع) بر آنچه که معارض دین بود قیام کرد.


وی افزود: دوره نهضت حسینی برای جامعه اسلامی درس‌آموز است، امام حسین به آنچه که می‌گفت باور قلبی داشت، ایمان به خدا و اعتقاد قلبی از درس‌های عاشورا است که التزام عملی برای انسان می‌آورد.


نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در بحث توکل به خدا و ایثار و مجاهدت رضا و تسلیم صبر و مقاومت و تقدیم همه چیز و همه هستی نمونه‌های بارز و ارزشمند کربلا است این عناوین همه به صورت تابلویی برای جهانیان تبیین شد.


امام حسین (ع) در یک مذهب منحصر نشود


در بخش دیگری از این همایش ماموستا عبدالسلام کریمی مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی با قدردانی از دانشگاه آزاد استان سیستان و بلوچستان برای راه‌اندازی دفاتر تقریب و مذاهب در واحدهای استانی اظهار کرد: می‌پرسند برگزاری این همایش‌ها، برنامه‌ها و جلسات عاشورایی لزومی دارد؟ جوان‌ها در فضای مجازی می‌پرسند ۱۴۰۰ سال از ماجرای عاشورا گذشته هنوز حسین حسین می‌کنند، دیگر وقت علم و تکنولوژی است، نظرم این است که اگر جوانانی که تکنولوژی را هم خوب می‌شناسند، ابتدای انقلاب مکتب عاشورا را نمی‌شناختند و قبول نداشتند، انقلاب اسلامی محال بود به پیروزی برسد، یکی از نتایج قیام عاشورا قیام مردم مسلمان ایران است که به برکت این خون‌ها انقلاب بهمن ۵۷ به ثمر نشست.


هشتمین همایش ملی «قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» چگونه گذشت؟


کریمی ادامه داد: خدا و رسول خدا عشق به اهل بیت را از ما خواسته و طلب کرده‌اند، پس مودت به اهل بیت واجب است، اگر مودت و عشق و علاقه به اهل‌بیت واجب است، پس جزئی از ایمان است، نباید خط‌کشی کنیم، شیعه و سنی کنیم، یقینا محبت اهل‌بیت بر همه مسلمانان واجب بوده و هرکس حضرت رسول را دوست دارد، عشق و علاقه به آل رسول هم باید داشته باشد.


مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و مذاهب ادامه داد: با اشاره به احادیث در کتب اهل سنت، پیامبر می‌فرماید که حسن و حسین فرزندان منند و فرزندان دختر منند و دعا می‌کند خدایا من این دو را دوست دارم و تو هم این دو را دوست بدار و دوست بدار هر کس که حسن و حسین را دوست دارد.


کریمی با اشاره به حدیث«حسین منی و انا من حسین»؛ پیامبر خواست بگوید راه حسین راه من است، مسیر حسین مسیر من است، اعتقادات حسین مانند من است و دشمنان حسین دشمن من و دوستان حسین دوست من است، امام حسین امتی است برای این امت همانطور که در قرآن آمده ابراهیم امتی است برای این امت و همانطور که امام(ره) فرمودند شهید بهشتی ملتی است برای این ملت،امام‌حسین هم یک امت و ساختار است و نباید در یک مذهب منحصر شود.


از نظر اهل‌سنت جایگاه اهل بیت از مسلمات اعتقادی است


مفتی قاسم قاسمی از علمای حوزه علمیه اهل سنت خاش هم در ادامه این همایش گفت: از نظر اهل‌ سنت جایگاه و مقام اهل‌ بیت یکی از مسلمات اعتقادی اهل سنت است که در همه کتاب‌های به‌طور قطع و بدون هیچ تردیدی آمده است. در باب المنافع با تیتر درشت مراتب اهل بیت آمده است که اگر این فضیلت و مراتب از کتاب جدا شود و نباشد مطمئن باشید کتاب جامع نیست، یعنی باید فضیلت حضرت زهرا(س)، اهل بیت، امام حسن و امام حسین(ع) کاملاً بیان شود.


مدرس حوزه علمیه اهل سنت افزود: حضرت رسول این دو گل خوشبوی خود را می‌بویید و می‌بوسید و محبت می‌کرد، امام‌حسن(ع) و امام‌حسین(ع) فرزندان پیامبر حساب می‌شوند، حضرت فرمودند اولادان من را خداوند در دامن حضرت علی قرار داده است و ادامه مسیر حضرت رسول اکرم(ص) با حسن و حسین(ع) تا قیامت ادامه دارد، گرچه از نظر اهل سنت حضرت مهدی که می‌آید از فرزندان‌ نسل حضرت فاطمه(س) است.


وی افزود: سومین نکته رابطه امام حسین و حسن(ع) با اصحاب پیامبر است، رابطه‌ای که اگر به آن دقت کنیم درس‌های بزرگی را برای جامعه اسلامی ما به همراه دارد، این رابطه رابطه اخوت و برادری بود که امروزه از طریق این همایش بزرگ میان برادران شیعه و سنی انسجام پیدا می‌کند.


آموزه‌های عاشورا دلیل وجود شهدای امنیت و حرم است


رحمدل بامری معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در ادامه این همایش بزرگ گفت: امروز اگر شهید راه حرم و حریم و امنیت داریم که در رأس آنان شهید شاخص ملی و ستاره درخشان و بی فروغ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است، دلیلش آموزه‌های قیام تاریخی عاشوراست، امام‌حسین(ع) امام همامی است که عزت و عظمت و مجد را برای اسلام با خونش به ارمغان آورد. پرسشی اینجا مطرح است که آیا سیدالشهدا(ع) هر آنچه داشت را تقدیم کرد.؟ او هر آنچه که داشت تقدیم این مسیر نورانی و دین جدش کرده از جان و مال و فرزندش گذاشت، قیام عاشورا مایه وحدت است، مایه بصیرت است، قیام عاشورا مایه افتخار و سعادت است که هرچه از دوره‌های آن می‌گذرد حضور فرهنگ حسینی را در ایران تبیین می‌کند، چرا که عاشورا هرگز کهنه و مندرس نمی‌شود.


هشتمین همایش ملی «قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» چگونه گذشت؟


وی افزود: انقلاب اسلامی برگرفته از همین تفکر است و امروز هم تنها حاکمیتی که در برابر مستکبران و ظالمان ایستاده و زیر بار ظلم نمی‌رود جمهوری اسلامی است، دیگر حکومت‌هایی که در دنیا می‌بینید یا وابسته‌اند یا سر سپرده‌اند.


اهل بیت پیامبر از محورهای وحدت امت اسلامی است


سردار محمدایوب برهانزهی از معتمدین شهرستان خاش هم در ادامه همایش قیام عاشورا از دیدگاه اهل سنت ابراز کرد: بی‌تردید یکی از محورهای وحدت بین امت اسلامی اهل‌بیت پیامبر اکرم (ص) است، از این رو شناخت این سلسله مطهر بسیار واجب و ارزشمند است به ویژه در شرایط فعلی که دشمنان اسلام با بهانه‌های مختلف سعی در ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی دارند.


وی افزود: حادثه کربلا از وقایع مهم تاریخ اسلام است که مورخان شیعه و سنی در این زمینه کتب مختلفی را نوشتند و از زوایای مختلف به آن پرداخته‌اند، این قیام دارای مفاهیمی مانند آزادی و عدالت و شرافت است که در دشت کربلا به منصه ظهور رسید، به همین دلیل به امام‌حسین علیه‌السلام سیدالشهدا می‌گویند، قیام عاشورا در تاریخ اسلام بی‌مثال است و برای دفاع از کیان اسلام پرارزش بوده و برای براندازی ظلم و استبداد یک الگو است، از همین روست که در جمهوری اسلامی ایران استکبارستیزی و دفاع از مظلومان جهان در رأس امور است؛ زیرا این ملت از مکتب عاشورا این درس‌ها را آموخته است.


سردار ولی‌محمد کرداز از دیگر معتمدان شهرستان خاش در این همایش گفت: اتحاد مسلمین دلیلش علاقه و شناخت اهل بیت رسول‌الله است، همه ما به پیامبران ایمان داریم حتی پیامبر (ص) هم به همه انبیا و اولیا ایمان داشتند، نیاز جامعه فعلی ما وحدت امت اسلامی است و این همایش درخور شأن برادران شیعه و سنی است تا بتواند این وحدت را انسجام ببخشند.


وی بیان کرد: تحت لوای پرچم لا اله الا الله توحید نقش می‌گیرد، کلام خدا و پیامبر و ائمه اطهارش ارکان توحید و وحدت هستند، امام حسین علیه‌السلام شناسنامه رسول خداست که در دامن پیامبر بزرگ شده است و از چشمه پاک نگاه و اندیشه ایشان نوشیده است، در اسلام امروزه کلمه‌ای به نام تشیع و تسنن نداریم قبول داشتن خاندان عصمت و طهارت پیامبر یعنی وحدت اسلامی، امام حسین(ع) یکی از دلایل قیامش دوراندیشی بوده است که امروز خود را نشان می‌دهد.


هشتمین همایش ملی «قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت» چگونه گذشت؟


حجت‌الله غلامرضا دهقان امام‌جمعه خاش هم در این هماش قیام تاریخی عاشورا از دیدگاه اهل سنت اظهار کرد: امام حسین(ع) پاره تن پیامبر است و همین امر خود باعث وحدت و دوستی بین فرق اسلامی است، آنچه مسلم است و می‌توان از این همایش دریافت کرد این است که در راستای شخصیت دادن به مسئله تمدن اسلامی چنین همایشی لازم و ملزوم است.


وی افزود: مکتب سرخ سالار شهیدان آنقدر جاودان هست که بتوان در مورد آن سال‌ها سخن گفت و نوشت، بسیاری از لایه‌های پنهان این قیام از زمان حرکت و نهضت ایشان تاکنون لحظه به لحظه در جوامع مختلف خود را آشکار می‌کند، قیامی که برای خدا باشد و جنبه شخصی و دنیوی نداشته باشد قیامی سرشار از مسئولیت است؛ بنابراین امام حسین قیام کرد تا بندگان را از جهالت و گمراهی برهاند و نجات دهد.


امام‌جمعه خاش اظهار کرد: اصلاح دین مبین اسلام که جد بزرگوارش برای گسترش آن مصائب فراوانی را متحمل شد وقتی رو به فساد می‌رفت امام حسین را مجاب کرد تا در برابر فساد حاکمیت زمانه بایستد، مسئولیت به خرج دهد و جان خودش را فدا کند، امام حسین(ع) می‌فرماید هرکس راه ما را ادامه دهد رستگار می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب