۲۲ فیلم سودای سیمرغ جشنواره فجر زیر ذرهبین/ ۱۰ روز با این فیلمها زندگی میکنیم
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، چهلمین جشنواره فیلم فجر از امروز یازدهم بهمن ماه در کاخ جشنواره و برای اهالی رسانه آغاز میشود و سینماهای مردمی هم از فردا و همزمان با آغاز دهه فجر، برنامههای اکران خود را شروع میکنند. در این دوره ۲۲ فیلم بلند سینمایی در بخش سودای سیمرغ جشنواره با هم به رقابت میپردازند تا در روز بیست و دوم بهمن، برندگان سیمرغ در بخشهای مختلف مشخص شوند. در این گزارش مروری داریم بر فیلمهای موجود در فهرست سودای سیمرغ جشنواره امسال، فیلمهایی که از امروز به مدت دو هفته در بسیاری از محافل هنری و فرهنگی نام آنها را زیاد خواهید شنید.
۲۸۸۸
کارگردان: کیوان علیمحمدی و علیاکبر حیدری
تهیهکننده: کیوان علیمحمدی
بازیگران: هادی حجازیفر، امین حیایی، سام درخشانی، احمد مهرانفر، کامبیز دیرباز، حامد کمیلی و...
یکی از نمایندگان سینمای دفاع مقدس در جشنواره امسال فیلم سینمایی ۲۸۸۸ است، تنها فیلم جشنواره امسال که با دو کارگردان ساخته شده است. یکی از برگ برندههای اصلی این فیلم، گروه بازیگران آن است که اکثر آنها چهرههای شناخته شده سینما و تلویزیون هستند و اکثرا در سالهای اخیر در بسیاری از آثار به عنوان بازیگرهای نقش اصلی حضور داشتند. به جز ۶ بازیگری که در ابتدای متن به نام آنها اشاره شده است، نرگس محمدی، حمیدرضا پگاه، کوروش تهامی، رضا یزدانی، کامران تفتی، کاظم سیاحی و... نیز در این فیلم حضور دارند. طبق ادعای سازندگان «۲۸۸۸» این فیلم فضای جنگی متفاوتی نسبست به دیگر آثار دفاع مقدسی سینما دارد و بازه زمانی ابتدا تا انتهای جنگ را در بر میگیرد.
بدون قرار قبلی
کارگردان: بهروز شعیبی
تهیهکننده: محمود بابایی
بازیگران: پگاه آهنگرانی، مصطفی زمانی، صابر ابر و الهام کردا و...
بهروز شعیبی امسال هم مانند دوره سیوهشتم هم به عنوان کارگردان و هم به عنوان بازیگر در جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت. «بدون قرار قبلی» ششمین فیلم بلند او در مقام کارگردان است که با گروهی از بازیگران مطرح سینما ساخته شده است. داستان این فیلم را فرهاد توحیدی و مهدی تراببیگی با نگاهی به یی از داستانهای مصطفی مستور نویسنده معاصر کشورمان به رشته تحریر درآوردهاند. قصه فیلم جدید شعیبی داستان بازگشت هنرمندی به کشور پس از سالها دوری است و در کل مضامینی مرتبط با روابط انسانی دارد. محمد حدادی وظیفه فیلمبرداری «بدون قرار قبلی» را بر عهده داشته و تدوین آن را عطا مهراد انجام داده است. بخشهایی از این فیلم در کشور آلمان فیلمبرداری شده است.
برف آخر
کارگردان: امیرحسین عسگری
تهیهکننده: حسن مصطفوی
بازیگران: امین حیایی، لادن مستوفی، مجید صالحی و...
فیلم سینمایی «برف آخر» دومین ساخته بلند امیرحسین عسگری است. اثری که برخلاف فیلمهای چند سال اخیر از فضای آپارتمانی و شهری دور است و اکثر دقایق فیلم در لوکیشنهای بیرونی و نماهای باز است. این فیلم زمستان سال گذشته در شمال کشور فیلمبرداری شد و داستانی درباره روزمرگیهای یک دامپزشک است. امیرحسین عسگری جدا از کارگردانی، نویسندگی این فیلم را برعهده داشته است، البته در این بخش امیرمحمد عبدی و سید حسن حسینی او را همراهی کردهاند. این فیلم که محصول مؤسسه فرهنگی هنری رسانه کهن وانیا به حساب میآید، چند سرمایهگذار دارد که یکی از آنها احسان علیخانی است. مهدی مهربان، محمد صادق ملک و نوشین مسعودیان تعدادی دیگر از بازیگران این فیلم هستند.
بیرویا
کارگردان: آرین وزیردفتری
تهیهکننده: سعید سعدی و هومن سیدی
بازیگران: طناز طباطبایی، صابر ابر، رضا داوود نژاد، مائده طهماسبی و...
با وجود اینکه امسال هومن سیدی نه در مقام کارگردان و نه در قامت بازیگر در جشنواره فجر حضور ندارد، اما او با تهیه فیلم «بیرویا» یکی از مدعیان سیمرغ بهترین فیلم امسال است. البته اون به همراه سعید سعدی تهیهکنندگی این کار را برعهده دارد و کارگردان آن نیز آرین وزیر دفتری است. این کارگردان جوان که بیشتر به عنوان یک سازنده فیلم کوتاه شناخته شده است، نویسندگی فیلم «بیرویا» را نیز عهدهدار است. این فیلم داستان مواجهه زنی به نام رویا (با بازی طناز طباطبایی) با دختری بی نام و نشان است، مواجههای که زندگی رویا و همسرش بابک (با بازی صابر ابر) را تغییر میدهد. آنها پس از آشنایی با دخترِ بینام و نشان، اتفاقاتی عجیب را از سر میگذرانند.
بیمادر
کارگردان: سید مرتضی فاطمی
تهیهکننده: محمدرضا مصباح، علی اوجی
بازیگران: امیر آقایی، میترا حجار، پژمان جمشیدی، آناهیتا درگاهی، پردیس پورعابدینی، علی اوجی و...
فیلم سینمایی «بیمادر» یکی از فیلمهای مهم جشنواره فجر امسال است که باتوجه به گروه تولید آن، تعداد زیادی از اهالی هنر و رسانه در انتظار دیدن آن هستند. سید مرتضی فاطمی که پیشتر به عنوان یک فعال فرهنگی و مجری تلویزیون شناخته میشد، حالا در قامت فیلمنامهنویس و کارگردان این فیلم را با تعدادی از بازیگران شناخته شده سینما، راهی جشنواره فیلم فجر کرده است. در خلاصه داستان «بیمادر» آمده است: زندگی آرام امیرعلی و همسرش با پا فشاری یکی از آنها روی یک تصمیم، ناخواسته وارد آزمایشها، دو راهیها و مخاطرات اخلاقی پیچیدهای میشود. انسان چیزی را به دست نمیآورد، مگر اینکه چیزهایی را از دست بدهد و هر تصمیمی بهایی دارد که باید پرداخته شود.
بیرو
کارگردان: مرتضیعلی عباسمیرزایی
تهیهکننده: مجید برزگر
بازیگران: حسین بیرانوند، رضا داودنژاد، سیاوش چراغیپور، سعید داخ، مهران نائل، صحرا اسداللهی و...
نخستین فیلم جشنواره امسال که در روز اول اکران اهالی رسانه به نمایش درمیآید، فیلم سینمایی «بیرو» است، آخرین ساخته مرتضی علی عباسمیرزایی که به داستان زندگی علیرضا بیراوند، دروازهبان شماره یک تیم ملی فوتبال کشورمان میپردازد. بعد از حضور موفق بیرانوند در جام جهانی ۲۰۱۸، زندگی سختی که در دوران کودکی و نوجوانی متحمل شده بود، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و روایتهای مختلفی از آن دوران به صورت قطرهچکانی رسانهای میشد. حالا اما در این فیلم زندگینامهای که به سالهای نوجوانی این دروازهبان مربوط میشود، میتوان تصویر دقیقتری از آن روزهای گلر شماره یک تیم ملی ایران دید، چون خود بیرانوند پیش از این در مصاحبهای تایید کرده بود که این فیلم روایتی حقیقی از داستان زندگی اوست.
خائنکشی
کارگردان: مسعود کیمیایی
تهیهکننده: علی اوجی
بازیگران: امیر آقایی، الهام حمیدی، پولاد کیمیایی، پانته آ بهرام، مهران مدیری، سارا بهرامی و...
نام مسعود کیمیایی به اندازهای بزرگ هست که هر بازیگری بخواهد حتی برای نقشی کوتاه هم که شده، در یکی از آثار او بازی کند. شاید به همین خاطر است که «خائن کشی» آخرین ساخته این کارگردان با سابقه که داستانی تاریخی مربوط به ملی شدن صنعت نفت را روایت میکند یکی از پربازیگرترین فیلمهای او نیز محسوب میشود. به اسامی بازیگرانی که در بالای متن عنوان شده نامهای فرهاد آئیش، حمیدآذرنگ، رضا یزدانی، سام درخشانی، نرگس محمدی، نسیم ادبی، فریبا نادری و اندیشه فولادوند را هم اضافه کنید تا ببینید که کیمیایی برای فیلم آخرش تا چه میزان از بازیگران چهره استفاده کرده است. تا پیش از آغاز جشنواره «خائنکشی» یکی از آثار پرحاشیه امسال بوده و دلیل این ماجرا هم انصراف پدر و پسر کیمیایی از قضاوت شدن در بخشهای کارگردانی و بازیگری جشنواره است. بعد از اکران فیلم مشخص میشود این انصرافها با چه نیتی انجام شده است.
دِرب
کارگردان: سیدهادی محقق
تهیهکننده: سیدرضا محقق
بازیگران: محمد اقبالی و سیدهادی محقق
کلمه «دِرب» به معنای زمین سفت و سخت است، نامی که برای آخرین ساخته برادران محقق انتخاب شده است. سید هادی محقق نویسنده، کارگردان و بازیگر این اثر است و تهیهکنندگی آن نیز بر عهده سید رضا محقق بوده. این فیلم داستان مامور اداره برقی را روایت میکند که در صدد وصل کردن برق روستایی دورافتاده است و در این مسیر با چالشهایی مواجه است. فیلم سینمایی «دِرب» به نسبت دیگر آثار حاضر در جشنواره امسال، از نظر گروه بازیگران و تیم تولید، کمتر شناخته شده است، اگرچه سازنده این اثر در گفتوگو با آنا عنوان کرد نباید این اثر را از پیش شکست خورده دانست و نسبت به موفقیت آن، قصاص پیش از جنیات کرد. این فیلم هنر و تجربهای در دهدشت، سوق و مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد جلوی دوربین رفته است و کل فیلم با تیمی هشت نفره تولید شده است!
دسته دختران
کارگردان: منیر قیدی
تهیهکننده: محمدرضا منصوری
بازیگران: نیکی کریمی، هدی زین العابدین، پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی، حسین سلیمانی و...
دیگر نماینده سینمای دفاع مقدس فیلم سینمایی «دسته دختران» است، دومین اثر بلند منیر قیدی که خود نویسندگیاش را برعهده داشته. البته میلاد اکبرنژاد و ابراهیم امینی نیز به عنوان دیگر نویسندگان در نوشتن فیلمنامه این اثر نقش داشتند. این فیلم به نقش دلاوریهای زنان در دوران جنگ تحمیلی مخصوصا در روزهای ابتدایی این واقعه در خرمشهر میپردازد. یکی از ویژگیهای «دسته دختران» این است که با بازسازی تصاویر زنده و مستند از حضور زنان در زمان دفاع مقدس تولید شده است. سازندگان این فیلم همچنین مدعی ارائه روایتی با نگاه زنانه هستند. منیر قیدی تنها کارگردان زن حاضر در این دوره از جشنواره است و به همین خاطر هم بسیاری از مخاطبان سینما در انتظار تماشای اثر او هستند.
شادروان
نویسنده و کارگردان: حسین نمازی
تهیهکننده: عباس نادران
بازیگران: سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان، رضا رویگری، بهرام ابراهیمی و...
یکی از فیلمهای حوزه هنری انقلاب اسلامی در جشنواره امسال فیلم «شادروان» است که دومین ساخته بلند حسین نمازی به حساب میآید. نمازی که پیش از این فیلم سینمایی «آپاندیس» را ساخته برای فیلم دومش ترکیبی از بازیگران تئاتر و سینما را انتخاب کرده است. فیلم ۹۰ دقیقهای «شادروان» روایتی از زندگی یک خانواده حاشیهنشین است که بر خلاف دو فیلم دیگر حوزه هنری در جشنواره امسال (ضد و دسته دختران) وقایع آن در دوران معاصر و در دهه نود میگذرد.
شب طلایی
کارگردان: یوسف حاتمیکیا
تهیهکننده: ابراهیم حاتمیکیا
بازیگران: حسن معجونی، مریم سعادت، یکتا ناصر، بهناز جعفری، مسعود کرامتی و...
«شب طلایی» نیز یکی دیگر از فیلمهای مهم جشنواره امسال است که از زمان اعلام حضورش در فهرست نهایی سودای سیمرغ، توجهات زیادی را به سمت خود جلب کرد. این فیلم سینمایی یوسف حاتمیکیا، فرزند ابراهیم حاتمیکیا است که حاتمیکیای بزرگ وظیفه تهیهکنندگیاش را برعهده داشته است. «شب طلایی» ماجرای خانوادهای است که برای برپایی جشن تولد مادربزرگشان دور هم جمع شدهاند اما با گم شدن شمش طلای یکی از اعضای خانواده، همهچیز بههم میریزد. نام اولیه این فیلم «شمش طلا» بود که در آخرین اعلانها پیش از فهرست نهایی آثار به «شب طلایی» تغییر یافت. این فیلم فضایی امروزی دارد و احتمالا کرونا هم در زندگی شخصیتهای داستان رخنه کرده است.
شهرک
کارگردان: علی حضرتی
تهیهکننده: علی سرتیپی
بازیگران: ساعد سهیلی، مهتاب ثروتی، کاظم سیاحی، شاهرخ فروتنیان و...«شهرک» یکی از فیلمهای تکنیکال و خاص جشنواره امسال است، فیلمی که داستان آن را علی حضرتی نوشته و خودش هم آن را کارگردانی کرده است. حضرتی در کارنامه هنریاش بیش از کارگردانی، تهیهکنندگی کرده و حالا بار دیگر با این قصه، به دنیای فیلمسازی در قامت کارگردان برگشته است. داستان شهرک در رابطه با جوانی است که آرزوی بازیگر شدن دارد و با یک آگهی به شهرکی میرود که در آنجا باید به جای شخصیتهای داستان، زندگی کند. ساعد سهیلی و مهتاب ثروتی بازیگران اصلی این فیلم هستند که شنیده میشود بازیهای خیلی خوبی از خود به نمایش گذاشتهاند. «شهرک» از آن دسته آثاری است که اطلاعات کمی از آن رسانهای شده و احتمالا از سورپرایزهای جشنواره امسال است.
ضد
کارگردان: امیرعباس ربیعی
نویسنده: حسین ترابنژاد
تهیهکننده: محمدرضا شفیعی
بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی و...
چهارمین محصول حوزه هنری در بخش سودای سیمرغ جشنواره امسال «ضد» است، فیلمی به نویسندگی حسین ترابنژاد و کارگردانی امیرعباس ربیعی. این فیلم درامی سیاسی است که داستانش به یکی از حوادث مهم سالهای ابتدایی پس از انقلاب مرتبط است. در خلاصه داستان فیلم «ضد» آمده: «بعضی آدمها میتوانند بر ضدّ هدفی باشند که همه میپندارند در خدمت آن هستند. این ضد میتواند حذف یک نفر یا یک ملت باشد.» امیرعباس ربیعی، پیش از این فیلم «لباس شخصی» را کارگردانی کرده بود که این فیلم در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و مورد توجه قرار گرفت.
علفزار
کارگردان: کاظم دانشی
تهیهکننده: بهرام رادان
بازیگران: پژمان جمشیدی، سارا بهرامی، ترلان پروانه، مائده طهماسبی، ستاره پسیانی، مهدی زمینپرداز، فرخ نعمتی و...
امسال تعداد قابل توجهی از فیلمهای جشنواره فجر بر اساس داستانهای واقعی یا شخصیتهای حقیقی ساخته شدهاند. یکی از این آثار فیلم سینمایی «علفزار» است که داستان آن درباره یکی از پروندههای قضایی جنجالی سالهای اخیر کشورمان است. کاظم دانشی کارگردان این فیلم که پیش از آن بیشتر در ساخت آثار کوتاه فعال بود و فیلمهایی مثل «راحانا»، «پرتقال» و «بادکنکهای رنگی» را ساخته بود، وظیفه نویسندگی این فیلم را نیز برعهده داشته است. یکی از نامها مهم «علفزار» نیز بهرام رادان است، سوپراستار سالها نه چندان دور سینما که این بار در قامت تهیهکننده در این فیلم حضور دارد. رادان پیش از این فیلم «گربه سیاه» را نیز تهیه کرده بود که خودش هم در آن بازی کرده و این روزها در حال اکران است.
لایههای دروغ
کارگردان: رامین سهراب
نویسندگان: رامین سهراب، امیرحسین ماکویی، سامی لاولایان و کریستوفر لارسن
تهیهکننده: محسن صرافی، رامین سهراب و جونا انرات
بازیگران: رامین سهراب، نادر فلاح، مجید سعیدی، ارسلان قاسمی، روشنک گرامی، جسیکا ولف، آنتی رینی و...
قدیمیترین فیلم حاضر در بخش سودای سیمرغ امسال، فیلم «لایههای دروغ» است، این فیلم چهار سال پیش ساخته شده و محصول مشترک سینمای ایران و فنلاند است. این اثر با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی و شرکت فنلاندی سونام جلوی دوربین رفته و داستان آن درباره یک آتش نشان سابق است که پس از دوری ده ساله به ایران بازگشته تا پولهای خود را از دشمنش پس بگیرد، اما سرانجام نظر وی به سمت انتقامگیری از دشمنش سوق پیدا میکند. رامین سهراب برای ساخت این فیلم هرچه در توان داشته گذاشته، او کارگردان، یکی از نویسندگان، یکی از تهیهکنندگان و یکی از بازیگران اصلی فیلم است. طبق ادعای سازندگان «لایههای دروغ» الگوی ساخت این فیلم سریال «فرار از زندان» بوده است.
ماهان
کارگردان: حمید شاهحاتمی
نویسندگان:
تهیهکننده: علی شاهحاتمی
بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان
امسال دو فیلم پدر – پسری در جشنواره فجر حضور دارد. یکی فیلم «شب طلایی» به کارگردانی یوسف حاتمیکیا و تهیهکنندگی ابراهیم حاتمیکیا و دیگری فیلم «ماهان» ساخته حمید شاهحاتمی با تهیهکنندگی علی شاهحاتمی. قصه فیلم «ماهان» درباره هنرمند تئاتری است که زندگیاش پس از ابتلا به سرطان با تغییرات بزرگی مواجه میشود. این فیلم در دسته آثار آپارتمانی و کم لوکیشن قرار نمیگیرد و گروه تولیدش برای ساخت آن به شهرهای تهران، اصفهان، یزد، کاشان و چابهار سفر کردند. طبق گفته سازندگان اثر این فیلم نیز با الهام از اتفاقی واقعی ساخته شده و باید «ماهان» را هم در دسته فیلمهای جشنواره چهلم قرار داد که رگههایی از واقعیت و اتفاقات حقیقی را میتوان در دل آن دید. هامون قاپچی و زهرا شاهحاتمی نویسندگان این فیلم هستند.
مرد بازنده
کارگردان: محمدحسین مهدویان
تهیهکننده: امیر بنان و کامران حجازی
بازیگران: جواد عزتی، رعنا آزادیور، بابک کریمی، آناهیتا درگاهی، مهدی زمین پرداز و...
محمدحسین مهدویان که یک بار با ترکیب جواد عزتی و رعنا آزادیور توانست سریال موفق «زخم کاری» را بسازد، برای فیلم جدیدش دست به ترکیب برنده نزده و این دو بازیگر را به عنوان شخصیتهای مرکزی فیلم «مرد بازنده» انتخاب کرده است. فیلمی که یکی از آثار مهم جشنواره امسال است و با آغاز بلیتفروشی آنلاین آثار حاضر در جشنواره امسال، تعداد زیادی از بلیتهایش به فروش رفت. ابراهیم امینی، حسین حسنی و محمدحسین مهدویان نویسندگان این فیلم هستند که فیلمنامه را بر اساس طرحی از حسین حسنی نوشتهاند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: احمد خسروی، درگیر و دار زندگی شخصی پرمسئلهاش، مسئول رسیسدگی به پروندهای رازآلود میشود. پروندهای که روند کشف آن با شکها و نگرانیهای احمد درمیآمیزد و زندگیاش را تحت تاثیر قرار میدهد.
ملاقات خصوصی
کارگردان: امید شمس
نویسندگان: امید شمس، علی سرآهنگ
تهیهکننده: امید شمس
بازیگران: هوتن شکیبا، پریناز ایزدیار، ریما رامین فر، رویا تیموریان، نادر فلاح، سیاوش چراغیپور و...
فیلم سینمایی «ملاقات خصوصی» دارای داستانی عاشقانه است که وقایع اصلی قصه آن در جنوب شهر تهران روی میدهد. بهمن ارک، تهیهکننده فیلم سینمایی «پوست» بهعنوان مشاور کارگردان در ساخت فیلم ملاقات خصوصی دست داشته است. همچنین از علی مجیدی بهعنوان سرمایه گذار فیلم سینمایی ملاقات خصوصی یاد شده است. امید شمس به جز کارگردانی و تهیهکنندگی این اثر وظیفه نویسندگی فیلمنامه آن را نیز برعهده داشته است، اگرچه علی سرآهنگ نیز به عنوان دیگر نویسنده در این پروژه حضور داشته. در خلاصه داستان فیلم «ملاقات خصوصی» آمده است: پروانه در محلهای در حومه شهر تهران صاحب یک عطاری است و خانواده ضعیفی دارد. پدر او در زندان است و به همین دلیل مجبور میشود با فرهاد، هم بندی پدرش برای برخی امور در ارتباط باشد.
موقعیت مهدی (باکری)
کارگردان: هادی حجازیفر
تهیهکننده: حبیب الله والینژاد
بازیگران: هادی حجازیفر، ژیلا شاهی، وحید حجازیفر، معصومه ربانینیا، وحید آقاپور و...
یکی دیگر از فیلمهای مورد انتظار امسال فیلم «موقعیت مهدی» است، فیلمی که اولین ساخته هادی حجازیفر است و در حقیقت از دل سریال تلویزیونی «عاشورا» که حجازیفر مشغول تولید آن است، استخراه شده. فارس باقری، امیر نوروزی و هادی حجازیفر نویسندگان فیلمنامه این اثر هستند و خود حجازیفر نقش شهید باکری را در آن ایفا کرده است. در خلاصه داستان فیلم «موقعیت مهدی» آمده است: مهدی باکری، فرمانده لشگر ۳۱ عاشورا از برادر کوچکترش حمید میخواهد علیرغم مشکلاتی که برایش پیش آمده به منطقه برگردد و در کنار او باشد. حمید میپذیرد و همراه میشود. حالا بعد از عملیات خیبر، مهدی باید تنها به خانه برگردد... این فیلم به احتمال فراوان یکی از آثار موفق جشنواره امسال خواهد بود.
نگهبان شب
کارگردان: رضا میرکریمی
تهیهکننده: رضا میرکریمی
بازیگران: محسن کیایی، تورج الوند، لاله مرزبان، ویشکا آسایش و...
رضا میرکریمی نیز یکی از نامهای مهم جشنواره امسال است که با تازهترین اثرش «نگهبان شب» به چهلمین دوره جشنواره آمده است. میرکریمی برای این فیلم همه کاری کرده است، کارگردانی، تهیهکنندگی، تدوین و نویسندگی. البته در بخش نویسندگی فیلمنامه محمد داوودی نیز با او همراه بوده است. «نگهبان شب» به واسطه حواشی مربوط به لو رفتن داستانش و بخشهایی از آن و ادعاهای محمد تقی فهیم (منتقد سینما) درباره تماشای بخشهایی از فیلم پیش از جشنواره، قبل از شروع جشنواره با حرف و حدیثهایی همراه بود و حالا دوستداران سینما بیش از پیش در انتظار تماشای آن هستند. میرکریمی برای این فیلم در کنار بازیگران مطرح، تعدادی از بازیگرانش را با فراخوانهایی در فضای مجازی جذب کرد.
نمور
کارگردان: داود بیدل
نویسنده: نوشین معراجی
تهیهکننده: سید یاسر جعفری
بازیگران: محمدرضا علیمردانی، نسیم ادبی، باربد بابایی، بهاره کیان افشار و...
بیست و دومین فیلم فهرست آثار سودای سیمرغ جشنواره امسال «نمور» است، دومین فیلم بلند سینمایی داود بیدل که در بندر انزلی جلوی دوربین رفته و کاملا قصه محور است. داستان این فیلم سینمایی در رابطه با خانوادهای است که به واسطه فوت شوهرِ خواهرشان به زادگاه خود بازمیگردند اما در آنجا درگیر ماجراهای مختلفی میشوند. بیدل برای آخرین اثرش به سراغ بازیگران متوسط سینما و تلویزیون رفته است، بازیگرانی که البته از نام و اعتبار خوبی برخوردارند اما به اندازه سوپراستارها و سلبریتیها سینما نمیتوانند در جذب مخاطب عام موفق باشند. او در گفتوگو با ما پیش از این اعلام کرده بود که حضور سلبریتیها در این اثر به کارش لطمه میزد.
هِناس
کارگردان: حسین دارابی
تهیهکننده: محمدرضا شفاه
بازیگران: بهروز شعیبی، مریلا زارعی، وحید رهبانی، سیاوش طهمورث، سولماز غنی و...
فیلم سینمایی «هِناس» که پیش از این با نام صورت فلکی شناخته میشد، یکی دیگر از محصولات حوزه هنری در چهلمین جشنواره فیلم فجر است. «هِناس» که معنی لغوی آن نفس است، دومین ساخته حسین دارابی به حساب میآید که داستان آن را احسان ثقفی و مهدیه عیناللهی نوشتهاند. این اثر به روایت داستان زنی میپردازد که در آستانه از دست دادن تمام زندگیاش است و در حقیقت روایتی رازآلود از داستانی واقعی در دهه نود جامعه ایران و در ژانر بیوگرافی است. حاصل اولین همکاری حسین دارابی و حوزه هنری فیلم «مصلحت» بود که در هفت رشته جشنواره فجر سال گذشته نامزد دریافت سیمرغ شد، باید منتظر ماند و دید نتیجه دومین همکاری چه خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۷۳/
انتهای پیام/