به دنیا آمدن یک کودک شیرینترین لحظه بود/ ماجرای امیدی که با تولد فرزند وارد زندگیها میشود
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مستند «زهرا گلی» به کارگردانی نگین احمدی امروز ساعت ۱۸ در قالب هفتمین قسمت مجموعه «پا به ماه» از شبکه سه سیما پخش میشود. مستند «زهرا گلی» درباره حجت است که برای تأمین هزینههای تولد فرزند دوم باید ۵۰۰ نخل را تا ماه نُهم بارداری همسرش، که فصل گردهافشانی است بارور کند، در این میان مشکلاتی نیز بر سر راه آنها قرار میگیرد.
از عوامل این مستند میتوان به نگین احمدی تصویربردار، سمانه میقانی تدوین، مرتضی بهرامی صدابردار و شاهین پورداداشی بهعنوان صداگذار اشاره کرد. مستند «زهرا گلی» به تهیهکنندگی مهدیهالسادات محور در خانه هنری رسانهای دیما تهیه شده و محصول سازمان هنری رسانهای اوج است. به همین مناسبت با نگین احمدی کارگردان مستند «زهرا گلی» به گفتوگو پرداختهایم که در ادامه از نظر میگذرانید.
خانوادهای که توان مالی ندارد فرزندی به دنیا نیاورد!
احمدی درباره انگیزه ساخت مستند «زهرا گلی»، گفت: آنچه بهدنبال آن بودم پیدا کردن خانوادهای بود که بهواسطه به دنیا آمدن فرزند تغییراتی را در زندگی خودشان و جهان اطرافشان ایجاد کنند؛ یعنی امیدی وارد زندگیشان شود. این موضوع در خانوادهای که به سراغشان رفتیم، وجود داشت. همکاری خانوادهای که با آنها مشغول تولید مستند شدیم خیلی خوب بود، آنها پذیرای ما بودند و اینطور نبود که به سختی همکاری با گروه را قبول کنند. بنابراین در پروسه تولید هیچ مشکلی نداشتیم. تولید مجموعا یک هفته زمان برد. دو روز قبل و چند روز پس از تولد فرزند در کنار این خانواده بودیم. فقط باید مراعات حال خانم را میکردیم که آیا توانایی آمدن مقابل دوربین را دارد یا خیر. این موضوع قدری کارمان را کُند میکرد، اما سختی ویژهای نداشتیم.
این مستندساز با بیان اینکه نیازی نیست به خانوادههایی که توان مالی ندارند و نمیتوانند فرزندی را مدیریت کنند پیشنهاد فرزندآوری دهیم، تاکید کرد: در بهترین شرایط هم فرزندی که به دنیا میآید اساسا دردها و رنجهای خاص خودش را دارد. چه برسد به اینکه در خانوادهای متولد شوی که شرایط مالی خوبی نداشته باشد. نظر شخصی من این است که اگر در شرایط نابسامانی هستیم نباید فرزندی به دنیا بیاوریم! اما اگر حس میکنید کودک امید و روشنایی را به زندگیتان میدهد به دنیا آمدن او کمککننده خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
- مراسم رونمایی از مستند «ملک شهروز» برگزار شد/ تجلیل از دوبلور «آقای ووپی» در حضور همکاران قدیمی
- «۷۲ ساعت» تا لحظه تلخ ترور قهرمان/ آخرین روزهای سردار سلیمانی پیش از شهادت چگونه گذشت؟
- «ساموئل خاچیکیان؛ یک گفتوگو» مستندی با طعم شیرین سینما/ داستان مردی که در دام فیلمفارسی نیفتاد
- روایتی از ۵۵۰ روز آوارگی در «کابوس نیمهشب»/ مستندی که روزهای آخر زندگی محمدرضا شاه پهلوی را نمایش میدهد
همیشه با درد و رنج آدمها سروکار داشتم
احمدی درباره اهداف ساخت «زهرا گلی»، بیان کرد: من بیشتر از هر چیزی دوست داشتم لحظههای شیرین یک زن را موقع به دنیا آمدن فرزندش ثبت کنم. چون بیشتر در حوزه بحران و جنگ کار کردم، همیشه تلخترین لحظههای یک فرد را دیدم. مثلا تلخترین لحظه آدمی که کنار دستم کشته شده یا عزیزترین فرد زندگیاش را را از دست داده، اما وقتی برای اولین بار لحظه به دنیا آمدن یک کودک را دیدم خیلی برایم شیرین بود؛ تجربه و زیست جالبی بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: من خیلی علاقه پیدا کرده بودم که همیشه در کارهایم با درد و رنج آدمها سروکار داشته باشم، اما این بار موفق شدم لحظه تولد و حضور یک آدم را ثبت کنم؛ لحظهای که به دنیا میآید، زندگی میکند و اولین نفسها و نگاههایش را به دنیا میدهد. دوست داشتم این حس را تجربه کنم. همچنین به تصویر کشیدن حس مادری که اولین بار فرزندش را میبینید و در آغوش میکشد. در این مستند موفق شدم دیدار و اشتیاق به دنیا آمدن فرزند را به تصویر بکشم و این لحظه ناب، بسیار زیبا است.
انتهای پیام/۱۱۰/پ
انتهای پیام/