دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
داور جایزه ادبی پروین اعتصامی در گفت‌وگو با آنا:

نمایشگاه مجازی کتاب ناشران سنتی را برای حضور در بستر الکترونیک ترغیب می‌کند

فریبا یوسفی معتقد است که نمایشگاه مجازی کتاب ناشران سنتی را برای حضور در فضای مجازی ترغیب می‌کند.
کد خبر : 638162
فریبا یوسفی



به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، تفاوت‌ نمایشگاه مجازی و حضوری کتاب برای کسی پوشیده نیست. زیرا که لذت و اشتیاقی که در خرید کتاب از نمایشگاه‌های حضوری وجود دارد، در فضای مجازی یافت نمی‌شود، اما تداوم ویروس کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن باعث شد تا امسال نیز برای دومین سال پیاپی امکان برگزاری نمایشگاه کتاب به‌صورت فیزیکی نباشد. این رویداد فرهنگی فرصت‌های جدیدی را به روی فعالان صنعت نشر و علاقه‌مندان حوزه فرهنگ باز کرد، هرچند که تعامل میان نویسنده و ناشران در فضای مجازی ممکن نبود. در نمایشگاه مجازی کتاب علاقه‌مندان با مراجعه به سایتی که در آن ناشران غرفه‌های مجازی دارند کتاب خود را انتخاب کرده و پس از ثبت‌نام، واریز مبلغ کتاب و درج آدرس، محصولات خریداری‌شده از سوی ناشران برای آن‌ها به‌صورت رایگان ارسال می‌شود.



فریبا یوسفی شاعر، نویسنده و منتقد ادبی متولد سال ۱۳۴۹ در تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی است. وی در سال ۱۳۸۹ برنده جایزه پروین اعتصامی شد و بعدها داور این جشنواره نیز بود. به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب با فریبا یوسفی، به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه از نظر می‌گذرانید.



لزوم مکمل بودن نمایشگاه مجازی در پساکرونا


یوسفی درباره اهمیت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، گفت: هر اقدامی که به برقراری ارتباط بین کتاب با مخاطبان و تقویت و رشد کتابخوانی کمک کند، حائز اهمیت است. به‌ویژه در شرایط کرونایی، برگزاری این نمایشگاه‌ها اهمیت ویژه‌تری دارد. این رویداد فرهنگی می‌تواند فضای کتابخوانی را در جامعه تقویت کند. به علاقه‌مندان نیز که کتاب در زندگی‌شان جایگاه همیشگی و عمومی دارد، کمک می‌کند که به نیاز خودشان به راحتی دست پیدا کنند. قطعا هر اقدامی که بتواند باعث افزایش سرانه مطالعاتی مردم جامعه شود، مفید است. کسانی هم که کمتر با این فضا مرتبط هستند هم می‌توانند با استفاده از موقعیت ایجاد شده با کتاب‌ها و آثار منطبق با سلیقه‌شان آشنا شده و شاید همین موقعیت بتواند باعث پیوند عمیق‌تر آن‌ها با کتاب و کتابخوانی شود.


این نویسنده و شاعر ایرانی با اشاره به این‌که برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی از ضروریات کشور است، بیان کرد: در زمان پساکرونا نیز نمایشگاه‌های مجازی کتاب باید در کنار نمایشگاه‌های حضوری برگزار شود تا افراد علاقه‌مندی که به نمایشگاه فیزیکی دسترسی ندارند و موقعیت و شرایط‌شان به گونه‌ای نیست که در آن زمان مشخص در نمایشگاه باشند، از آن بهره ببرند. این فضا حتما باید تقویت شده و پس از پایان کرونا نیز ادامه‌دار باشد. امروزه همه دنیا به‌سمت استفاده از پیشرفت‌های جدید، تکنولوژی‌های نوین و فضای مجازی می‌روند.


ترغیب ناشران سنتی برای حضور در فضای مجازی


وی در ادامه نمایشگاه مجازی کتاب تهران را عاملی برای ترغیب ناشران سنتی برای حضور در فضای مجازی برشمرد و اظهار کرد: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که در همه بخش‌ها به‌سمت بهره‌گیری از موقعیت‌های مجازی سوق پیدا کردیم. نمایشگاه مجازی کتاب هم یکی از این موقعیت‌هاست. باید این رویداد فرهنگی هم همانند سایر جنبه‌های زندگی تقویت شود. در این راه افرادی که با این شرایط آشنا نیستند، رفته رفته آشنایی پیدا کرده و وارد این فضای تازه می‌شوند. افرادی هم که آشنا هستند، نهایت بهره را از آن می‌برند و بخش مهمی از نیازهای روزمره‌شان را از این فضا تهیه می‌کنند.


داور جایزه ادبی پروین با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از افراد جامعه با فضای مجازی سازگار شده و به‌ویژه نسل‌ جوان عمده نیازهای خود را از این طریق برطرف می‌کنند، خاطرنشان کرد: برای جذب نسل جوان، آشنایی و حضور در فضای مجازی یک ضرورت است، زیرا که دیگر فضای مجازی یک کاربرد کاملا معمول پیدا کرده است. استفاده بهینه از زمان در موقعیت‌های مختلف و برقرای ارتباط با جهان اطراف در فضای مجازی امکان‌پذیر است. افرادی هم که با آن آشنا نیستند با فراهم شدن زمینه به‌ این سمت گرایش پیدا می‌کنند.


نمایشگاه مجازی کتاب ناشران سنتی را برای حضور در بستر الکترونیک ترغیب می‌کند




بیشتر بخوانید:‌





نظارت‌دقیق‌تر برای ورود کتاب در نمایشگاه مجازی


وی در ادامه با تأکید بر اینکه صنعت نشر هم از این قاعده مستثنی نیست و به سمت فضای مجازی سوق داده می‌شود، اظهار کرد: ناشران ما هم دیر یا زود باید برای جذب مخاطب و معرفی آثارشان به استفاده از فضای مجازی روی آورند که البته هرچه این اتفاق زودتر بیفتد، برای خودشان هم بهتر است. البته نمایشگاه مجازی کتاب تهران این زمینه را فراهم می‌کند که این اتفاق سریع‌تر رخ دهد.


این منتقد ادبی درباره امکان بیشتر نمایشگاه مجازی کتاب تهران برای جلوگیری از ورود کتاب‌های کپی و غیراستاندارد به فضای نشر، خاطرنشان کرد: هر فضای تازه‌ای نظارت‌های بیشتر و دقیق‌تری را می‌طلبد. شاید با توجه به قوانینی که در زمینه ورود کتاب به نمایشگاه وجود دارد، نظارت بر این فضا ساده‌تر باشد و بشود حتی آن آسیب‌ها را پیش‌بینی کرده و راهکارهای آن را هم از قبل در نظر گرفت. اما فکر می‌کنم قطعا با گذر زمان، آسیب‌های این حوزه هم به‌سرعت قابل شناسایی و رفع خواهد بود.


انتهای پیام/۱۱۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب