تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولت روحانی به کجا رسید؟
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا،-میثم حمزهلو- چندی پیش تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای طرحی مبنی بر تقاضای تحقیق و تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم (دولتهای روحانی) خواهان تحقیقات و واکاوی درباره عملکرد این نهاد در دوره ریاستجمهوری حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور سابق شدند.
**تفحص از نهاد ریاستجموری دولت روحانی از کجا شروع شد؟
بر همین اساس، نمایندگان متقاضی تحقیق و تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم که تعدادشان نیز ۱۵ نفر است، اقدامات اولیه برای این تفحص را از ابتدای سالجاری آغاز کردند، به طوری که در یازدهم مرداد امسال اطلاعاتی، از سوی نهاد ریاستجمهوری درباره این تفحص، طبق ماده ۲۱۲ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در اختیار تفحصکنندگان قرار گرفت، اما از آنجا که این اطلاعات کافی نبود و نمایندگان به اطلاعات بیشتری برای روشن شدن محورهای این تفحص نیاز داشتند، بنابراین طرح تکمیلی در جلسه چهاردهم شهریور امسال کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
پس از تصویب تقاضای نمایندگان برای تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم، گزارش کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی مبنی بر این تحقیق و تفحص در جلسه علنی ۲۱ دیماه پارلمان، از سوی روحالله نجابت سخنگوی این کمیسیون قرائت و با رأی ۱۳۸ تن از بهارستاننشینان تصویب شد. (اینجا بخوانید)
**سرانجام تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای روحانی
طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، پس از تصویب طرحهای تحقیق و تفحص در صحن پارلمان، اعضای آن میبایست در کمیسیون اصلی متقاضی آن تعیین شوند که بر همین اساس، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی که با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا داشته، از انتخاب اعضای تحقیق و تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم خبر داده است.
جلسه کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی برای تعیین اعضای هیئت تحقیق و تفحص ازنهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم در روز پنجم بهمنماه تشکیل و اعضا نیز در همین جلسه با رأی اکثریت اعضای کمیسیون شوراهای مجلس انتخاب شدهاند.
++اسامی اعضای تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم را در اینجا بخوانید.
البته پرونده تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم به همین جا ختم نمیشود، زیرا طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس میبایست پس از تعیین اعضای هیئترئیسه این تحقیق و تفحص، احکام آنها را برای فعالیت و اقدام قانونی صادر کند؛ اعضای این تحقیق و تفحص نیز، پس از صدور احکام از سوی رئیس مجلس، ۶ ماه فرصت دارند تا نتیجه اقدامات خود را به رئیس و هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کنند.
حالا، آن طور که هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرده، قرار است اعضای هیئترئیسه کمیته تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم در جلسه هفته جاری کمیسیون شوراهای مجلس انتخاب شوند.
محورهای تفحص از نهاد ریاستجمهوری دولتهای یازدهم و دوازدهم به شرح زیر است:
۱-معاونین و مدیران نهاد ریاست جمهوری در تخلفات این نهاد به ویژه عملکرد مالی و مداخله در مذاکرات هسته ای و سلطه بر گلوگاههای تولید رانت چه نقشی داشته اند؟
۲-تحقیق و تفحص پیرامون نقش آقای حسین فریدون مشاور رئیس جمهور در مذاکرات هسته ای و پیامدهای نامطلوب مداخلات ایشان
۳-نقش رئیس دفتر آقای روحانی در انتصاب مدیران موسسات اقتصادی، کارخانجات، بانکها و مراکز حساس و درآمدزاد
۴-بررسی نقش تیم اقتصادی دولت دکتر روحانی به ویژه معاون امور اقتصادی، آقای نهاوندیان در تزریق ۱۸ میلیارد دلار به بازار ارز و هدر دادن ذخایر ارزی کشور و همچنین توزیع ۶۰ تن طلا که در راستای کنترل قیمت طلا صورت گرفت اما هیچگونه نتیجه مثبتی نداشته و باعث هدر رفتن منابع بیت المال گردید.
انتهای پیام/ ۴۱۶۴
انتهای پیام/