دانشور: آبروی بخش خصوصی در خطر است
به گزارش گروه اقتصادی آنا، فاطمه دانشور عملکرد اتاق بازرگانی را ضعیف دانست و اعلام کرد: علت اصلی ناکارآمدی این نهاد اقتصادی، نشات گرفته از ساختار معیوب ان است.
عضو شورای مرکزی انجمن مدیران و متخصصین صنعتی و اقتصادی کشور ادامه داد: نمایندگان بخش خصوصی حاضر در اتاق بازرگانی افراد موثری نیستند و نمیتوانند از ظرفیت و توانمندی خود در جهت رفع مشکلات بخش خصوصی استفاده کنند.
رئیس کمیسیون اخلاق و کسب و کار و مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی ایران با مد نظر قرار دادن تجربه خود از فعالیت چهارسالهاش در اتاق بازرگانی، افزود: در دوره گذشته بار ها شاهد بودهام که جلسات اتاق هر ماه تنها برای یکبار آن هم حداکثر 3 ساعت برگزار میشد. با این شرایط طبیعی است که 60 عضو هرگز فرصت بیان مشکلات صنف خود را به دست نیاورند.
وی تاکید کرد: یکی از اهداف اجرایی نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی آینده باید اصلاح ساختار معیوب اتاق باشد.
دانشور یادآور شد: ساختار اتاق بازرگانی در بلاتکلیفی به سر میبرد، زیرا نه پارلمانی است که اعضا بتوانند در آن از توانایی و ظرفیتهایشان استفاده کنند و نه تشکلی است که نمایندگان بتوانند در تایید و تصویب قوانین و مقررات مشارکت داشته باشند. این پارلمان بخش خصوصی حتی اتاق مشارکت حداقلی و صدای حداکثری هم ندارد که بتواند ماهیت خود را شکل دهد تا اعضای آن بتوانند با 3 قوه به گفتوگو و تبادل نظر بنشیند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به خلاء روحیه مطالبهگری نمایندگان عضو اتاق بازرگانی، گفت: اعضای اتاق باید به اشخاصی مطالبه گر تبدیل شوند تا این پارلمان بخش خصوصی بتواند به وظایفی که بر عهدهاش است به درستی عمل کند.
وی با اشاره به حضور فعالان اقتصادی دولتی در اتاق بازرگانی، ادامه داد: درست است که رئیس اتاق باید از نمایندگان و فعالان بخش خصوصی باشد، اما واقعیت این است که اگر رئیس اتاق از سمت دولتیها تایید شده باشد، بین سیاسیون و دولتمردان اثرگذارتر خواهد بود.
دانشور اعلام کرد: مسئولان باید طبق قانون فضای کسب و کار قبل از هر گونه تصمیمگیری و سیاستگذاری، با گرفتن مشاوره از بخش خصوصی، با آنها به گفتوگو بنشینند، به طوری که در تصمیمها تغییراتی ایجاد کنند.
وی یادآور شد: من نماینده بخش معدن در اتاق هستم و در این سالها شاهد تعریف و تمجیدهای نابجای برخی نمایندگان حوزه معدن از اقدامات نادرست دولت، قوانین دست و پاگیر آن و تغییرات مکرر در این قوانین بودهام.
انتهای پیام/