دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1400 - 14:10

چالش‌هایی که گریبان دانشجویان و ناشران دانشگاهی را گرفت

نمایشگاه مجازی کتاب برای ناشران هزینه‌ای از جهت جابه‌جایی غرفه، نیروی انسانی و... ندارد و از طرفی هم مخاطب برای دسترسی به کتاب‌ها راحت‌تر است، اینکه می‌تواند در هر ساعتی از نمایشگاه بازدید کند.
کد خبر : 637482
34243



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، نمایشگاه مجازی کتاب تهران برای دومین‌بار در سایه گسترده پاندومی کرونا از یکشنبه (۳بهمن‌ماه) به مدت یک هفته آغاز به‌کار کرد، نمایشگاهی که توانست مرهمی بر زخم‌های ناشی از آسیب‌های شرایط کرونایی ناشران داخلی باشد و بتواند گوشه‌ای از ضررهای مادی چرخه ناشران و اهالی کتاب را جبران کند؛ به‌نوعی که چنین تهدید بزرگی به فرصتی برای فعال ‌شدن دوباره چرخه نشر و دسترسی سراسری مردم برای خرید کتاب از سراسرکشور، حتی دورترین نقاط مرزی تبدیل شد. البته که در میان ناشران داخلی(عمومی، کودک و...) ناشران کتاب‌های دانشگاهی بیشترین ضرر را از شرایط کرونایی به‌ویژه تعطیلی دانشگاه‌ها و آموزش مجازی و به‌دنبال آن کپی‌های غیرمجاز از کتاب‌های دانشگاهی و تکثیر بی‌رویه آن متحمل شدند. از این رو برگزاری رویداد نمایشگاه مجازی کتاب بخشی از دغدغه‌های تامین منابع مالی ناشران به‌ویژه ناشران کتاب‌های دانشگاهی را جبران می‌کند. از آنجایی که نمایشگاه مجازی کتاب، تجربه جدیدی است، طبیعتا برگزاری چنین رویدادی خالی از چالش و مشکل نیست.


نمایشگاه مجازی کتاب برای ناشران هزینه‌ای از جهت جابه‌جایی غرفه، نیروی انسانی و... ندارد و از طرفی هم مخاطب برای دسترسی به کتاب‌ها راحت‌تر است، اینکه می‌تواند در هر ساعتی از نمایشگاه بازدید کند؛ اما برگزاری این رویداد نمایشگاه مجازی کتاب تهران با چالش‌های عمومی‌ای همچون نداشتن تبلیغات جامع از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران در رسانه‌های جمعی، ترافیک اینترنتی، قطع‌شدن سیستم و اینترنت و چالش‌های اصلی همچون عدم متناسب‌سازی بن‌های اختصاص‌یافته به دانشجویان با قیمت‌های روز کتاب، تخفیف‌های ارائه‌شده در نمایشگاه و... مواجه است. همچنین عدم دستیابی به مشخصات فیزیکی کتاب مانند عدم امکان ورق‌زدن اثر، صحافی کتاب و کیفیت صفحات کتاب از دیگر دغدغه‌های بیان‌شده دانشجویان در برگزاری این رویداد است که موجب می‌شود گاهی کتاب‌هایی در دسترس مخاطبان دانشگاهی قرار گیرد که جلدبندی و حاشیه مناسبی ندارد و از لحاظ کیفیتی در درجه مطلوبی نیست و چنین امکانی نیز در نمایشگاه مجازی کتاب برای اطمینان از باکیفیت بودن آثار وجود ندارد. در این گزارش به سراغ بررسی آسیب‌شناسانه برخی از چالش‌ها و دغدغه‌های ناشران دانشگاهی و دانشجویان خریدار کتاب از این نمایشگاه رفته‌ایم و دیدگاه‌های آنها را جویا شده‌ایم که در ادامه برخی از این نظرات را می‌خوانید.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب