رمز پایداری و استحکام بین شیعه و سنی چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از بندرعباس، ماموستا عبدالسلام کریمی در نشست «راهبردها و راهکارهای تقریب مذاهب اسلامی از دیدگاه نخبگان» که به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار شد با اشاره به تفاوت دیدگاه در مذاهب اظهار کرد: شیعه و سنی در کلیات با هم همفکر و همنظر هستند و جزئیات نباید موجب تفرقه و شکستن وحدت بین آنها شود.
بیشتر بخوانید:
نخبگان فرهنگی با پیوند شیعه و سنی وحدت اسلامی را استمرار بخشند
وی با تأکید بر اینکه اختلاف سلایق همواره وجود داشته و در عالم هستی عجیب نیست، افزود: تفاوت دیدگاه نباید به اختلاف و دشمنی مبدل شود؛ بلکه هرکس درباره موضوعی نظر خود را دارد و اختلاف سلایق نباید مانع رشد و تعالی بشریت و احکام دینی شود.
عبدالسلام کریمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری نقل کرد که از دیدگاه ایشان توهین و جریحهدار کردن مقدسات شیعه و سنی خط قرمز نظام است و نباید هیچکس بر این مسائل دامن بزند و موجبات تفرقه را بین مسلمانان فراهم کند.
مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، دوری از اختلافافکنی، تأکید بر مشترکات، رفتار مسالمتآمیز، دوری از بیان کلمات توهینآمیز را رمز پایداری و استحکام بین شیعه و سنی برشمرد و متذکر شد: نباید در این میان فریب عوامل استکبار را بخوریم.
نقش استادان دانشگاه در هدایت جامعه بسیار موثر است
این پژوهشگر دینی با اشاره به آیه ۵۹ سوره نساء با مضمون «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَأُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ... ۖ» اطاعت از خدا و رسول گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم و سپس اولیالامر که همان ائمه اطهار علیهمالسلام باشند را مهمترین وجه پیوند بین شیعه و سنی دانست و یادآور شد: آیاتی که مشترکات را معرفی میکند و میتواند بهعنوان کلام وحدتآفرین در جامعه جاری و ساری باشد باید بهعنوان پرچم وحدت به اهتزاز درآید.
وی، نقش استادان دانشگاه را در هدایت جامعه بسیار موثر دانست و بیان کرد: استاد همواره در ذهن افراد جامعه بهعنوان یک هدایتگر نقش مهمی دارد و میتواند بر افکار و رفتار جامعه تأثیر بگذارد؛ بنابراین باید بهعنوان یک الگوی نمونه در ترویج اخلاقیات و معنویات دینی کوشا و با انتقال مفاهیم انقلاب به نسل آینده تضمینکننده اقتدار نظام و انقلاب باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس هم در این نشست با اشاره به نقش دانشگاه در توسعه وحدت ملی گفت: مهمترین نقش دانشگاهها در این برهه زمانی صحه گذاشتن بر وحدت ملی و ترمیم اختلافات سلیقهای است.
احسان کامرانی تشریح کرد: دشمنشناسی، بصیرتافزایی، اقدام بهموقع و روشنگری میتواند در پیشبرد عملی وحدت ملی نقش اساسی داشته باشد و در توسعه اندیشههای وحدتگرا کمک زیادی بکند.
وی از مذاهب بهخصوص شیعه و سنی خواست تا با حفظ وحدت ملی بهعنوان رمز موفقیت و پیروزی نظام جمهوری اسلام از هیچ تلاشی دریغ نورزند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/