دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کاگردان «شهرک» در گفت‌وگو با آنا:

«شهرک» فیلمی متفاوت و مدرن است/ امیدوارم هیئت داوران منصفانه و با جسارت کارها را ببینند

علی حضرتی، سازنده فیلم «شهرک» از آثار حاضر در جشنواره چهلم فیلم فجر، معتقد است فیلمش ویژگی‌های فنی فراوانی برای دیده شدن دارد و می‌تواند از آثار برگزیده در اختتامیه جشنواره باشد.
کد خبر : 636963
علی حضرتی

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، یک هفته به آغاز چهلمین جشنواره فیلم فجر زمان مانده است و حالا دیگر توجه بخش زیادی از جامعه هنری کشور به این رویداد مهم معطوف شده است. رویدادی که امسال حواشی آن از چند هفته پیش از افتتاحیه، آغاز شد و با احتساب حاشیه‌های همیشگی چنین رویدادی، باید انتظار داشت که حداقل تا مدتی پس از جشنواره نیز ادامه داشته باشد.


اما تنها نکته جالب توجه جشنواره امسال حواشی آن نیست و آن طور که از گوشه و کنار مطرح شده، در فیلم‌های امسال چند شگفتی وجود دارد که به احتمال فراوان پس از این رویداد نیز راجع به آنها زیاد صحبت می‌شود. جشنواره چهلم را می‌توان به نوعی جشنواره فیلم دومی‌ها دانست، چون درصد قابل توجهی از کارگردان‌هایی که آثارشان در بخش سودای سیمرغ امسال شرکت خواهد کرد، فیلمسازان عمدتا جوانی هستند که برای دومین بار ردای کارگردانی را به تن کرده‌اند و دومین فیلم بلندشان را ساخته‌اند.


یکی از فیلم‌های جشنواره امسال که در این دسته قرار می‌گیرد فیلم سینمایی «شهرک» است، اثری با بازی ساعد سهیلی، مهتاب ثروتی، شاهرخ فروتنیان، کاظم سیاحی و... که کارگردانی آن را علی حضرتی برعهده داشته و تهیه‌کننده‌اش نیز علی سرتیپی، از چهره‌های نام‌آشنای سینمای ایران است. حضرتی دو سال پیش به‌عنوان کارگردان نخستین اثرش را با نام «سازهای ناکوک» تولید کرد، فیلمی که هنگامه قاضیانی، غزل شاکری، حامد کمیلی و مرتضی ضرابی در آن بازی می‌کردند و سال گذشته به عنوان یکی از تجربیات اکران آنلاین، در پلتفرم‌ها به نمایش درآمد.


حضرتی بیش از اینکه به‌عنوان کارگردان شناخته شده باشد، در قامت تهیه‌کننده مطرح بوده و در سینما، تئاتر و موسیقی آثار مختلفی را تهیه کرده است. به بهانه دومین تجربه کارگردانی‌اش و در فاصله یک هفته تا آغاز چهلمین جشنواره فیلم فجر، با علی حضرتی در رابطه با فیلم سینمایی «شهرک»، ویژگی‌های سینمایی‌اش و اتفاقاتی که ممکن است در جشنواره فجر برای آن رخ دهد، گفت‌وگو کردیم.


کارگردان فیلم سینمایی «شهرک» در رابطه با قصه و حال و هوای کلی این اثر گفت: «شهرک» داستان جوانی است علاقه‌مند به بازیگری که برای حضور در یک پروژه سینمایی خیلی بزرگ پذیرفته می‌شود. اما آن پروژه شرایط خاص و ویژه خودش را دارد و این بازیگر به همراه دیگر هنرپیشه‌های آن باید در یک شهرک ایزوله به جای نقش‌هایشان زندگی کنند و آزمون‌های روحی و روانی زیادی را از سر بگذرانند.


«شهرک» فیلمی متفاوت و مدرن است/ امیدوارم هیئت داوران منصفانه و با جسارت کارها را ببینند


«شهرک» فیلمی تکنیکی و چند لایه


حضرتی با اشاره به این موضوع که ساعد سهیلی نقش این جوان علاقه‌مند به بازیگری را ایفا می‌کند، افزود: طبق گفته مجموع بازیگران «شهرک»، این فیلم جزء سخت‌ترین تجربه‌های کارنامه هنری این بازیگران بوده است. چه آن دسته که نقش‌های اصلی را ایفا کردند چه گروهی که نقش‌های فرعی داشتند، دلیل این مسئله نیز موقعیت پارادوکسیکالی است که در «شهرک» به آن دچار می‌شوند.


وی افزود: در حقیقت مخاطبان سینما با یک اثر متفاوت و مدرن روبه‌رو خواهند شد و به نظرم این فیلم طیف وسیعی از مخاطب را در بر می‌گیرد، چون فیلمی چندلایه و چندوجهی است و هر مخاطبی از هر دسته‌ای می‌تواند با این اثر ارتباط برقرار کند.


این کارگردان در رابطه با ویژگی‌های فنی فیلم «شهرک» نیز بیان کرد: بُعد تکنیکی در این فیلم بسیار مهم است و ما سعی کردیم کارهای نو و جدیدی انجام دهیم که مشابه آن در سینمای ایران نیست یا اگر هست خیلی کم اتفاق افتاده. از فضاسازی، طراحی صحنه، نوپردازی و فیلمبرداری گرفته تا جلوه‌های ویژه میدانی و اکثر بخش‌های فنی کار نوید یک اثر نو را می‌دهد.


وی درباره نحوه انتخاب بازیگران و عوامل فنی فیلمش هم گفت: به طور کلی بیش از ۹۵ درصد بازیگران و عوامل پشت صحنه فیلم انتخاب‌های اول من بودند. بازیگران که تقریبا همگی انتخاب‌های اولم برای نقش‌ها بودند و این طور نبود که اول این نقش‌ها را برای افراد دیگری نوشته باشم و بعد آنها را جایگزین کنم. نتیجه هم این شد که همکاری ویژه و جذابی را از سر گذراندیم و این نوید را به شما می‌دهم که در این فیلم یک بازی ویژه از ساعد سهیلی، کاظم سیاحی و مهتاب ثروتی خواهید دید.


حضرتی که علاوه بر کارگردانی، فیلمنامه این اثر را نیز خود به رشته تحریر درآورده است، درباره اینکه چه چیزی بار دیگر او را به فیلمسازی ترغیب کرده گفت: برنامه‌ای برای فیلمسازی نداشتم، اما وقتی که فیلمنامه «شهرک» را نوشتم و تمام شد، احساس کردم که نمی‌توانم آن را نسازم. با دوستان و همکارانم هم که مشورت کردم این حس در آنها هم وجود داشت و نو بودن اثر و حسی که در آن جاری است موتور محرکی شد که به سمت تولید این اثر بروم.




بیشتر بخوانید:


فیلمسازانی که از قطار جشنواره چهلم جا ماندند


هنرمندانی که در کسوتی جدید به شکار سیمرغ می‌آیند


۱۰ ستاره سینما آماده درخشش در فجر ۱۴۰۰


«درب» استحقاق دیده شدن را دارد




«شهرک» فیلمی متفاوت و مدرن است/ امیدوارم هیئت داوران منصفانه و با جسارت کارها را ببینند


در آرزوی انصاف و جسارت


وی که به‌عنوان تهیه‌کننده سابقه کار با کارگردان‌های مختلفی را دارد، درخصوص ارتباطش با علی سرتیپی، تهیه‌کننده «شهرک» اظهار کرد: همکاری با علی سرتیپی خیلی خوب و ویژه بود. من وقتی خودم تهیه‌کننده بودم، دغدغه‌ام این بود کارها را طوری جلو ببرم که کارگردان بتواند با فراغ بال، فقط روی کیفیت اثر و خلق جهانی که در نظرش دارد، تمرکز کند و به همین دلیل نیاز هم داشتم وقتی خودم کارگردانی می‌کنم کسی با این زاویه دید در کنارم باشد که حضور آقای سرتیپی خیلی موثر و همدلانه بود و باعث شد بدون دغدغه خاصی حواسمان صرفا به کیفیت کار باشد.


حضرتی که پیش از این به‌عنوان تهیه‌کننده در بخش هنر و تجربه جشنواره فجر برنده جایزه شده است، در رابطه با احتمال برنده شدن این فیلم در بخش‌های مختلف جشنواره چهلم فیلم فجر گفت: هنوز جشنواره آغاز نشده و به طور دقیق نمی‌توان راجع به فیلم‌های برنده و مهم نظر داد چون ۲۲ فیلم در جشنواره حضور دارند و من ۲۱ فیلم را ندیدم (!) اما تنها نکته جذاب جشنواره فجر، اختتامیه آن نیست، این جشنواره بخش‌های جذاب دیگری مثل اکران اهالی رسانه، منتقدان، اکران‌های مردمی و... دارد که برای من خیلی اهمیت دارد بازخوردهای فیلم را در این اکران‌ها ببینم. اگرچه منکر نمی‌شوم یکی از بخش‌هایی هم که کنجکاوم بازخوردهای کار را در آنجا ببینم، در روز اختتامیه و امیدوارم این فیلم در بخش‌های زیادی کاندیدا شود.


وی در پایان صحبت‌هایش درخصوص احتمال نامزدی در بخش‌های مختلف سودای سیمرغ در جشنواره امسال گفت: همه هنرمندانی که در این پروژه فعالیت داشتند، یکی از بهترین تجربه‌هایشان را پشت سر گذاشتند و من به دیده شدن کار امیدوارم. اما در نهایت بحث اختتامیه کاملا به سلیقه هیئت داوران مربوط می‌شود. فقط امیدوارم این عزیزان که هنوز مشخص نشده چه کسانی هستند بتوانند منصفانه و با جسارت انتخاب‌هایشان را انجام دهند و هنرمندان برگزیده را انتخاب کنند.


انتهای پیام/۴۱۷۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب