رکورد جدید مصرف گاز پس از سرما و یخبندان
به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مصرف گاز در فصل سرما همان طور که پیشبینی میشد رشد فزایندهای داشته است که بخش عمده آن ناشی از توسعه شبکه گازرسانی و عدم اجرای طرح بهینه سازی مصرف گاز در کشور است که هر ساله مصرف گاز را با رکوردهای جدیدی مواجه میکند.
جواد اوجی وزیر نفت پیش از شروع فصل سرما از کاهش ۲۰۰ میلیون متر مکعبی گاز خبر داده بود و از مشترکان تقاضا کرده بود که برای پایداری شبکه گاز میزان مصرف خود را کاهش دهند اما روند مصرف بدون توجه به توصیههای وزیر نفت مانند سالهای گذشته مسیر افزایشی خود را ادامه داد.
مصرف گاز رکورد زد
جواد اوجی وزیر نفت با اشاره به مصرف روزانه ۶۷۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی و تجاری میگوید«سال گذشته در بیشترین حالت ۶۴۰ میلیونمتر مکعب گاز مصرف شده بود که ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش مصرف داشتهایم که رقم قابلتوجهی است بخش عمده این افزایش مصرف ناشی کاهش دما در ۲۸ استان کشور است، اکثر استانها هم اکنون سرما و یخبندان را تجربه میکنند و بر اساس گزارشهای دریافتی در برخی استانها کنتورهای گاز دچار یخزدگی شدهاند».
قطعی گاز نداشتیم
وزیر نفت با بیان اینکه خوشبختانه تا این لحظه افت فشار و قطعی گاز نداشتهایم، بیان میکند« از مردم خواهشمندم خادمان خود در وزارت نفت را برای مدیریت توزیع گاز یاری کنند، همکاران ما شبانهروز تلاش میکنند که مردم از نعمت گاز بیبهره نشوند».
بیشتر بخوانید:
ثبت رکورد تاریخی مصرف روزانه ۶۹۲ میلیون مترمکعب گاز
اوجی دمای رفاه را ۱۸ تا ۲۱ درجه دانست و با بیان اینکه با پوشیدن لباس گرم و خاموش کردن وسایل گرمایشی در هنگام خروج از منزل و محل کار، میتوان مصرف گاز را مدیریت کرد، بیان میکند«کاهش دما در روزهای آینده در سرتاسر کشور ادامه دارد، بنابراین از مردم خواهش میکنیم در مصرف گاز صرفهجویی کنند تا یک هفته تا ۱۰ روز آینده را بدون مشکل پشت سر بگذاریم».
موتورخانهها رایگان بهینه میشوند
وی درباره طرح رایگان اصلاح موتورخانهها در کشور عنوان میکند«اصلاح موتورخانههای مجتمعهای خانگی تا امروز جدی دنبال شده است و بیش از ۱۷ هزار مجتمع خانگی در سرتاسر کشور اصلاح موتورخانهها را اجرا کردهاند و دیگران هم میتوانند با ثبتنام در سایت شرکت ملی گاز اقدام کنند،پس از ثبتنام، متقاضیان از سوی مجریان طرح شناسایی میشوند و پس از تأیید فنی کارشناسان شرکت ملی گاز، تنظیم مشعل، عایقبندی لولهها و نصب رسوبگیر با هزینه شرکت ملی گاز انجام و اصلاح موتورخانه اجرا میشود».
البته باید اذعان کرد؛ کمبود گاز در شبکه برای کشور هزینههای فراوانی نیز داشته است به طوری که با افزایش مصرف سوخت مایع در فصل زمستان شاهد زمستان آلوده و ناسالمی بودیم و روی دیگر این کمبود باعث کاهش صادرات گاز به کشورهای ترکیه و عراق شده است.
اُفت تولید میادین گازی ادامه دارد
رضا مقیمی کارشناس حوزه انرژی در گفتوگو با خبرگزاری آنا با اشاره به رکورد مصرف گاز در کشور اظهار میکند«با توجه به اینکه در فصل زمستان سیستم عمده مصرف سیستمهای گرمایشی از سوخت گاز است همه سوال شاهد رشد مصرف در بخش خانگی و تجاری هستیم اما با توجه به توسعه شبکه گازرسانی این روند صعودی از توسعه میادین گازی پیشی گرفته است».
وی ادامه میدهد«طی سالهای گذشته با کاهش سرمایهگذاری در میادین گازی شاهد افت فشار تولید هستیم این روند در سالهای آینده تشدید خواهد شد، باید برای سالهای آینده برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم».
مقیمی بیان می کند«امسال اُفت میادین گازی به گفته وزیر نفت حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب بوده است با توجه به اینکه میادین گازی روند کاهشی خود را آغاز کردهاند در سالهای آتی نیز اُفت تولید خواهیم داشت، این روند کاهشی باعث میشود که دیگر از روش هایی مانند حذف سهمیه نیروگاههای برق و صنعت جواب نیاز بخش خانگی نباشد».
این کارشناس حوزه انرژی بیان میکند«به دلیل اینکه توسعه و سرمایهگذاری عظیم در میادین گاز حداقل برای ۳ تا ۴ سال آینده کمی دور از ذهن است باید الگوی مصرف در بخش گاز را تغییر داد و با مدیریت مصرف نسبت به بهینه سازی مصرف اقدام کرد».
وی بیان می کند«در بحث تامین گاز هیچ راه حل سریعی وجود ندارد و باید در گام اول نسبت به مدیریت تقاضا اقدام کرد و در سال های آتی با سرمایه گذاری میزان تولید را افزایش داد».
انتهای پیام/
انتهای پیام/