دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 بهمن 1400 - 12:09

پاسخ به ۱۱ پرسش رایج درباره دندان در آوردن کودکان

آنچه در این مقاله می خوانید پاسخ به ۱۱ سوال در خصوص لحظات حساس و خاطره انگیز دندان در آوردن کودکان است.
کد خبر : 636610
66



به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، پس از آنکه خودتان در طول بارداری به خوبی و با کمک دندانپزشکی بارداری، دوران پر خطر و البته شیرین بارداری را به اتمام رساندید و با سلامت کامل دهان و دندان فرزند دلبندتان را به دنیا آوردید، اکنون باید از تمام جنبه های سلامتی زندگی کودک مخصوصا سلامتی دهان و دندانش از زمانی که دندان های او در می آید مراقبت کنید. آنچه در این مقاله می خوانید پاسخ به ۱۱ سوال در خصوص لحظات حساس و خاطره انگیز دندان در آوردن کودکان است.


۱. دندان درآوردن از چه سنی شروع می شود؟


اولین دندان کودک شما ممکن است در اوایل سه ماهگی یا در اواخر یک سالگی یا حتی کمی دیرتر ظاهر شود. میانگین سنی در آمدن اولین دندان شیری حدودا شش ماهگی است. اگر کودک شما زودتر از موعد به دنیا آمده باشد، دندان های او احتمالاً بیشتر طول می کشد تا از لثه خارج شوند.


۲. در آمدن کامل دندان های شیری چقدر طول می کشد؟


هر دندان شیری معمولاً حداکثر برای چند روز باعث ناراحتی کودک می شود، اما این ناراحتی ممکن است برای برخی از نوزادان کمی بیشتر طول بکشد. کل فرآیند رویش دندان های شیری نیز معمولاً در سن دو تا سه سالگی کامل می شود.


۳. آیا دندان درآوردن نوزادان همیشه دردناک است؟


دندان درآوردن کودکان با درد و ناراحتی جزئی همراه است، اما همیشه اینطور نیست. به نظر می رسد که نوزادان کوچکتر بیشتر از دندان درآوردن رنج می برند، زیرا کمتر به مواجهه با ناراحتی عادت دارند و این ممکن است آن ها را بی قرار کند.


۴. علائم دندان درآوردن چیست؟


همیشه اولین علامت دندان درآوردن که بسیاری از والدین متوجه آن می شوند، بدرفتاری و تحریک پذیری فرزندشان است. اما علائم رایج تری نیز وجود دارد که باید به آنها توجه کرد، از جمله این علائم عبارتند از:


· افزایش ترشح بزاق


· قرمز شدن لثه ها


· تورم لثه


· قرمزی روی گونه ها یا چانه


· افزایش رفتارهای تهاجمی مانند گاز گرفتن، جویدن و مکیدن بیشتر


· ممانعت از خوردن غذا


· به هم خوردن ریتم خواب


· کشیدن گوش


· مالش صورت


این ها علائم رایج هستند اما ممکن است علائم دیگری نیز باشند که کمتر قابل توجه باشند. در صورتی که شدت علائم مذکور بالا بود حتما با یک متخصص دندانپزشکی کودکان صحبت کنید.


۵. آیا علائم دندان در آمدن در شب بیشتر می شود؟


به دلیل اینکه کودک در شب سرگرمی ندارد و هیچ چیزی نیست که باعث حواسپرتی او شود، ممکن است در طول شب علائم دندان در آوردن کودک ناراحت کننده تر باشند. دندان درآوردن ممکن است باعث شود برخی از کودکان چندین بار در طول شب از خواب بیدار شوند.


پاسخ به ۱۱ پرسش رایج درباره دندان در آوردن کودکان


۶. چه روش هایی برای تسکین درد لثه و دندان درآوردن موثر است؟


اگر کودک شما درد دندان درآوردن را احساس می کند، روش ها، داروهای خانگی و محصولات زیادی وجود دارد که می توانید برای تسکین این علائم و تسکین درد لثه او امتحان کنید. برخی از این روش ها عبارتند از:


· ماساژ لثه: بعد از اطمینان از تمیز بودن انگشتانتان، به آرامی نواحی دردناک لثه کودکتان را مالش دهید. این فشار متقابل می تواند به آنها آرامشی موقت بدهد.


· اسباب بازی های دندان درآوردن: اسباب بازی های نرم و پلاستیکی برای جویده شدن توسط کودک شما بی خطر هستند و می توانند لثه های او را بی حس کنند.


· دستمال سرد: یک دستمال مرطوب و تمیز را در یخچال یا فریزر قرار دهید و بعد از در آوردن اجازه دهید کودکتان آن را بجود. این می تواند مقداری از فشار و تورم لثه را کاهش دهد.


· دارو: اگر درمان‌های خانگی مؤثر نبودند، از پزشک اطفال، دندانپزشک یا یک داروساز در مورد گزینه‌های تسکین درد که برای کودکان بی‌خطر هستند سؤال کنید.


۷. آیا شیر خوردن باعث ناراحتی کودکان در سن دندان در آوردن می شود؟


برخی از نوزادان ترجیح می‌دهند در طول دندان درآوردن بیشتر شیر بخورند، در حالی که برای برخی دیگر، مکیدن می‌تواند درد و نارحتی را بدتر کند. در طول در آمدن دندان سعی کنید رفتار کودک خود را زیر نظر داشته باشید و ببیند آیا دردش تسکین میابد یا باعث اذیت و ناراحتی او می شود. اگر دردش بیشتر می شود با انگشت تمیز لثه او را ماساژ دهید سپس به او شیر بدهید.


۸. دندان های کودک به چه ترتیبی رشد می کنند؟


دندان ها معمولاً به صورت جفتی رویش پیدا می کنند و طبق افزایش سن کودک از یک روال پیروی می کنند، اما همیشه هم اینطور نیست.


دو دندان میانی پایین در جلو (ثنایای مرکزی) معمولاً اولین دندان‌هایی هستند که در حدود شش ماهگی ظاهر می‌شوند و چند ماه بعد دندان‌های میانی بالایی ظاهر می‌شوند. بعد از دو ماه دندان های اطراف (ثنایای جانبی پایین و فوقانی) به دنبال این دندان ها رویش پیدا می کنند.


اولین دندان‌های عقب (آسیاب‌های آسیاب) معمولاً در ۱۲ تا ۱۴ ماهگی ظاهر می‌شوند. اینها بزرگترین دندان های دهان هستند و می توانند بیشترین ناراحتی را هنگام رویش ایجاد کنند. پس از آن، چهار دندان نیش در حدود ۱۸ ماهگی و دندان آسیاب دوم در حدود دو سالگی قرار می گیرند.


۹. آیا در زمان دندان در آوردن، کودکان غذای کمتری می خورند؟


برخی از نوزادان ممکن است وقتی لثه‌هایشان متورم شده نتوانند به خوبی غذا بخورند. در حالی که برخی دیگر ممکن است بخواهند بیشتر غذا بخورند تا فشار متقابلی را روی لثه‌هایشان احساس کنند. اگر کودک برای مدت زیادی در غذا خوردن به مشکل بر بخورد باید او را به یک دندانپزشک یا متخصص اطفال نشان دهید.


۱۰. از چه زمانی مسواک زدن کودکم را شروع کنم؟


به محض ظاهر شدن اولین دندان کودک، باید مراقبت از آن را شروع کنید. پوسیدگی دندان می تواند کودکان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین مهم است که با تمیز کردن منظم آن را از بین ببرید.


دندان های شیری آنها را به آرامی با آب تمیز مسواک زده یا مالش دهید. شما نیازی به استفاده از خمیر دندان ندارید زیرا نوزادان تمایل دارند آن را به سادگی قورت دهند!


پاسخ به ۱۱ پرسش رایج درباره دندان در آوردن کودکان


۱۱. چه زمانی به متخصص دندانپزشکی کودکان مراجعه کنیم؟


کودک شما باید اولین معاینه دندانپزشکی خود را تا زمانی که به دومین سال تولد خود می رسد انجام دهد. دندانپزشک در این جلسه ویزیت و سایر جلسات آینده مسائل دهان و دندان کودک شما برا تحت نظر گرفته و سلامت او اطمینان حاصل می کند. همچنین مشکلات احتمالی که ممکن است برای کودک پیش بیاید را به موقع تشخیص داده و درمان می کند. همچنین در هر سنی از نوزادی و کودکی و در هر لحظه که کودک با مشکلی مواجه شد می توانید او را به یک کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی که خدمات مربوط به کودکان را ارائه می دهند ببرید.


انتهای پیام/ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب