«درباره جنگ...» از زاویه دوربین عکاسان ایرانی و عراقی
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مسترکلاس «داستان گویی بصری» و نمایشگاه «درباره جنگ...»به میزبانی مجموعه فرهنگی هنری «شهر» در شیراز برگزار میشود.
این مجموعه که به تازگی در شیراز آغاز بکار کرده است در آغاز فعالیت خود عکاسی خبری و جنگ را موضوع مسترکلاس و یک نمایشگاه قرار داده است که با حضور یونس محمد و سعید صادقی برگزار خواهد شد.
میگویند «شهر» زیباترین و پرارزشترین ابداع انسانی است و «جنگ» زشتترین و بیارزشترین دستاورد او. ما «جنگ» را به «شهر» آوردهایم تا از دریچهای متفاوت به دستاورد انسان بنگریم. هدف، نه ستایش جنگ است، نه نکوهش آن! روایتی است از خشونت، بیرحمی، دفاع و فداکاری.
«دربارهی جنگ...» عنوان نمایشگاه عکسی است با محوریت جنگ از آثار سعید صادقی و یونس محمد که به مدت ۱۴ روز در «گالری شهر» به نمایش گذاشته خواهند شد.
یونس محمد، متولد ۱۹۶۸ در دهوک عراق و ساکن اربیل عراق است. بعد از ۲۴ سال زندگی در ایران و فارع التحصیلی از دانشگاه تهران در رشته مدیریت بازرگانی در سال ۱۹۹۸ به زادگاهش، اربیل برمیگردد و مشغول به کار میشود. بعد از سالها کار و زندگی در حالیکه مدیر عامل شرکت پیمانکاری بود، تصمیم میگیرد شغل مدیریتی خود را رها کرده و شروع به عکاسی کند و به قول خودش از زندگی به نحو دیگری لذت ببرد.
«یونس» از سال ۲۰۱۳ به شکل حرفهای مشغول به عکاسی خبری و مستند است و با پیدایش داعش در منطقه و آواره شدن مردم و آغاز درگیریها اقدام به پوشش خبری جنگ و اتفاقات پیرامون آن در سوریه و عراق میکند و تا به امروز و با انجام پروژههای شخصی خود تاثیرات جنگ را بررسی و ثبت میکند. «یونس» در طی این سالها برای آژانسهای مختلف خبری از جمله «پولاریس» و «گتی ایمیجز» کار کرده است اما بخاطر عدم رضایت از نحوه کار این آژانسها از آنها جدا شده و بصورت آزاد به عکاسی ادامه میدهد. آثار او در بسیاری از نشریات مهم جهان منتشر شده است و جوایز متعددی را در سالهای گذشته دریافت کرده است. در سال گذشته میلادی، ۲۵ جایزه مختلف بینالمللی هنری و عکاسی دریافت کرد و آثارش در ۱۳ فستیوال مطرح عکاسی بینالمللی پذیرفته شده و به نمایش درآمده است.
سعید صادقی نیز متولد ۱۳۳۲ در تبریز، عکاس، مدیر فیلمبرداری سینما و تلویزیون و دارای نشان درجه یک هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد است. صادقی از سال ۱۳۵۶ به صورت تجربی کارش را با عکاسی از سینما آغاز کرد. دوربین ۸ میلیمتری او شکلگیری انقلاب را به تصویر کشید که ماحصل آن فیلم مستندی شد به نام «لیله القدر» که بارها از تلویزیون کشورمان و سایر کشورها پخش شده است. صادقی در سال ۱۳۵۸ با پیوستن به روزنامه جمهوری اسلامی عکاسی از وقایع کردستان، گنبد، تبریز و تهران را آغاز و با شروع جنگ تحمیلی عازم جبهه شد. ماحصل این حضورِ هشت ساله، چاپ عکسهایش در رسانههای مختلف و برگزاری دهها نمایشگاه با عناوین «جنگ»، «کودکان»، «ایران امروز»، «زنان ایران»، «نیمه پنهان جنگ» و... بود.
صادقی علاوه بر عکاسی، به عنوان مدیر فیلمبرداری در فیلمهای سینمایی و مجموعههای تلویزیونی از جمله پایان کودکی، مرگ سیاوش، آخرین روز تابستان و... فعالیت داشته است. کارگردانی مستند بلگراد و هفت قسمت از مجموعه مستند جنگ با نام «هفت زخم از دفاع مقدس» از دیگر فعالیتهای او به شمار میرود. این هنرمند در سال ۱۳۶۷ موفق به دریافت لوح زرین مزین به پیام امام خمینی از دست رئیس جمهور وقت شد. صادقی عضو شورای سیاستگذاری و دبیر علمی دوسالانه عکاسی معاصر جهان اسلامِ فرهنگستان هنر است.
نمایشگاه عکس «دربارهی جنگ...» ۳۰ دی آغاز به کار کرده و تا ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ ادامه دارد. این در حالیست که افزون بر این نمایشگاه، مسترکلاس داستان گویی بصری با حضور یونس محمد، عکاس برجسته عراقی از برنامههای جنبی این نمایشگاه به شمار میرود.
در نمایشگاه عکس «دربارهی جنگ...» ۳۰ قاب در ابعاد متفاوت به نمایش در میآید و علاقهمندان میتوانند برای تماشای آثار به گالری شهر به نشانی: شیراز، خیابان معدل غربی، حدفاصل باغشاه و ملاصدرا، نبش کوچه ن۹ مراجعه کنند.
یادآور می شود نمایشگاه عکس «دربارهی جنگ...» و مسترکلاس داستان گویی بصری با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار میشود.
انتهای پیام/۴۱۷۳/
انتهای پیام/