واکاوی خشونتهای خیابانی در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از یاسوج، کارگاه فرهنگی با موضوع واکاوی خشونتهای خیابانی، بایدها و نبایدها در راستای تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه حل مسئله با حضور سیدعلی ملکحسینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برگزار شد.
حجتالاسلام محمد غفاری مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج در این کارگاه اظهار کرد: احصای چالشهای مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در واحد دانشگاهی، شهرستان، استان و کشور و تدوین برنامههای علمی و تخصصی برای حل مسائل آن توسط دانشگاه آزاد اسلامی در اولویت برنامههای مدیریت فرهنگی و اجتماعی این واحد دانشگاهی بوده و در همین راستا با دعوت از نخبگان علمی و فرهنگی سعی در حرکت به سوی اجرایی شدن برنامههای مصوب سازمان مرکزی دانشگاه را دارد. به همین دلیل در راستای شناسایی دلایل خشونتهای خیابانی و واکاوی علل و عوامل چنین مسائلی با دعوت از سیدعلی ملک حسینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد این مسئله را به بحث و بررسی و واکاوی گذاشتیم و امیدواریم بتوانیم در این باره قدمهای علمی و مؤثری را برداریم.
بیشتر بخوانید:
مطالبهگری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج از مسئولان
برخورد بازدارنده دستگاه قضا با استفادهکنندگان از سلاح
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: موضوعات ناامنی گاهی در سطح جامعه، فضای مجازی و رسانه بروز میکند که عامل ایجاد این شرایط ناامنی میتواند موارد مختلفی باشد از حمل سلاح، تیراندازی و فساد گرفته تا ماجرای اراذلواوباش که گاهی اوقات تیتر نخست رسانهها و فضای مجازی است و در این مواقع معمولاً دستگاه قضا و نیروی انتظامی سیبل درخواستها و انتقادات هستند که چرا برخورد نمیشود؟
سیدعلی ملکحسینی تأکید کرد: در حوزه جرائم خشن افزایش صدور قرار بازداشت موقت داشته و در مقایسه با سال گذشته افزایش بازداشت موقت داشتهایم. در حوزه جرائم خشن در استان کهگیلویه و بویراحمد فراوانی در مقایسه با کشور کمتر است. این استان سی و یکمین استان کشور در زمینه نزاع بوده؛ اما تعداد زندانیها در این زمینه در مقایسه به کشور بیشتر شده که نشاندهنده برخورد قاطع با عاملان نزاع است دستگاه قضا با استفادهکنندگان از سلاح برخورد بازدارنده خواهد داشت و با کسی تعارف و مماشاتی نداریم و امنیت مردم از اولویتهای ماست.
وی افزود: زندان مصیبت و خانوادههای زندانیان مصیبت دیگر هستند. رئیسکل دادگستری استان سرکشی منظم را از خانواده زندانیان دارند و در حوزه حقوق عامه، دادستان بهعنوان مدعیالعموم مدافع حقوق جامعه است. مردم استان کهگیلویه و بویراحمد تبهکار و مجرم نیستند و اکثر معضلات اجتماعی و فرهنگی است. همانطور که بارها اعلام کردهایم نگاه به خشونتهای خیابانی در استان، باید نگاه کارشناسانه باشد از آن طرف هم اعلام میکنیم که هر دستی برای به خطر انداختن امنیت مردم بلند شود این دست قلم خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح کرد: لازم به ایجاد فضایی در جامعه هستیم که عملی قبیح شمرده و سپس با هنجارشکنان برخورد شود؛ چرا که همه به داشتن بعضی از رفتارهای ناهنجار افتخار میکنیم. این مسائل فرهنگی و اجتماعی باید اصلاح شوند. در استان و شهر یاسوج کانونهای فرهنگی مردمنهاد، خیریه، مسجد و ...یا خیلی کم است یا اصلاً وجود ندارد. وضعیت صنایع اشتغالزا در حد مطلوب نیست و جوانان و افراد جویای کار برای اشتغال و کار مجبور به ترک شهر و خانواده و مهاجرت به استانهای دیگر میشوند که تبعات آن شامل خانوادهها میشود. شغلهای کاذب و زودگذر در شهر و استان فراوان شده که خود منشأ بسیاری از مشکلات است.
ملکحسینی توضیح داد: بحث فضای مجازی یکی از چالشهای دیگر و همطراز با استانهای دیگر است؛ اما در استان و شهر ما بدون ضابطه و علم لازم صورت میگیرد. به سبب یکسری بداخلاقیهایی که در فضای مجازی رخ میدهد و با پخش فیلمهای کوتاه از درگیریهای خانوادگی و بهنوعی اختلافسلیقه، مردم فکر میکنند که امنیت مخدوش شده؛ اما اینطور نیست و باید فضای مجازی تحت کنترل و ضابطهمند شود.
آمادگی واحد یاسوج برای حل ناهنجاریهای جامعه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد یاسوج نیز حرکت جدی دانشگاه آزاد اسلامی به سمتوسوی تبدیل شدن به دانشگاه حل مسئله را سرآغاز تحولی عظیم در دانشگاه دانست و بیان کرد: این واحد دانشگاهی در این راستا با دعوت از متخصصان با استعداد، خلاق، نوآور و انقلابی در این راستا حرکت را آغاز کرده وهمان گونه که مسائل مذهبی و دینی را محدود به مساجد و اماکن مذهبی نمیدانیم نباید فعالیتهای فرهنگی را به دانشگاه محدود کنیم؛ بلکه دانشگاه را به بطن جامعه و مردم برده و برای حل مشکلات و مسائل مردم و اجتماع برنامههای علمی و مدون طراحی و اجرائی شود.
رحیم اکرامی افزود: احساس مسئولیت اجتماعی را باید در میان همه اقشار جامعه افزایش دهیم و از نقش افراد ذینفوذ محلی و ریشسفیدان در جلوگیری از آسیبهای اجتماعی بهره کافی را ببریم. دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد هر مشکل، نقص یا ایرادی که جامعه را از هدف مطلوب خود دور میکند را بهعنوان مسئله شناسایی کرده و با استفاده از افراد متخصص و صاحبنظر و دارای ایدههای نو و انقلابی در رفع این مشکلات همه آحاد جامعه را کمکرسانی کند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/
انتهای پیام/