دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 دی 1400 - 14:01
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل:

شیعه شمشیری برنده در برابر ظالمان روزگار است

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل شیعه را شمشیری برنده در برابر حاکمان و ظالمان روزگار دانست و گفت: بزرگ‌ترین هویت مکتب شیعی همین مبارزه عملی با ظلم و جور بوده است.
کد خبر : 635850
همایش نقش هویت شیعی در همبستگی آذری های جهان



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اردبیل، حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده در همایش نقش هویت شیعی در همبستگی آذری‌های جهان که با حضور پژوهشگران منطقه و به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل برگزار شد، شیعه را شمشیری برنده در برابر حاکمان و ظالمان روزگار دانست و اظهار کرد: بزرگ‌ترین هویت مکتب شیعی همین مبارزه عملی با ظلم و جور بوده است. امروز با وجود همه تبلیغات منفی علیه تشیع و مکتب اسلام، مسلمانان سعی می‌کنند تا هویت شیعی و اعتقادی خود را حفظ کرده و زمینه دفاع از الگوها و معیارهای اسلامی را به وجود آورند.


وی افزود: کشور آذربایجان به‌عنوان مرکزیت حضور آذری‌ها امروز به کانون نشر اندیشه‌های شیعی و اسلامی تبدیل شده که در دهه‌های اخیر شرایط این کشور متفاوت از دهه‌های گذشته بوده است. در ۳ دهه گذشته جایگاه شیعی کشور آذربایجان و دفاع مردم این منطقه از حریم اسلام قابل ستایش است. در برهه نخست شاهد ورود اندیشه شیعی به کشور آذربایجان بودیم که به‌عنوان اندیشه ناب تسری و توسعه پیدا کرده هر چند در ایران از زمان صفویه مکتب تشیع با هویتی مشخص گسترش یافته و به تحکیم اندیشه‌های اسلامی منجر شده است؛ اما در سال‌های قبل از آن نیز در منطقه آذربایجان شاهد بروز و ظهور اندیشه شیعی و اسلامی بودیم.




بیشتر بخوانید:


وقتی استادان دانشگاهی و حوزوی شیعه و سنی همکلام می‌شوند




مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل عنوان کرد: مکتب اسلام همواره حامی پابرهنگان و مظلومان بوده و مبنای اندیشه اسلامی نیز همین الگو است، هرچند که در طول تاریخ برخی افکار و اندیشه‌های آلوده سعی کردند به این حرکت خودجوش مردمی شکل و جریان انحرافی ببخشند.


جعفرزاده توجه به مبانی عقلانی و معرفتی را در انتشار اندیشه ناب اسلامی و شیعی یادآور شد و بیان کرد: برخلاف تبلیغات منفی دشمنان ورود تشیع به کشور آذربایجان جبری نبوده؛ بلکه در دوره اشغال کمونیسم و دو قطبی جریان غرب و شرق همیشه مردم مسلمان آذربایجان توانستند از هویت خود دفاع کنند. هر چند در مقطع حاکمیت کمونیسم حتی مدارس و مساجد کشور آذربایجان تغییر ماهیت داده و دشمنان سعی می‌کردند تا مبارزه‌ای عملی با علمای دینی و مکاتب ارزشی داشته باشند؛ اما با فروپاشی کمونیسم و بیرون آمدن آذربایجان از دوره خفگان شاهد شکل‌گیری مکتب با هویت شیعی در این منطقه بودیم.


وی ادامه داد: علما سعی می‌کردند با برپایی مجالس خانگی تربیت دینی را به‌عنوان اصل اساسی مورد توجه قرار داده و همواره عشق به اهل‌بیت به‌ویژه سیدالشهدا(ع) زمینه دفاع از حق و حقیقت را فراهم کرده بود.


تأکید بر هویت دینی برای به وجود آمدن تمدن اسلامی


فرشید سلیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل نیز نامگذاری ۱۹ ژانویه به‌عنوان روز گرامیداشت روز آذری‌های مسلمان جهان را استراتژی هوشمندانه توصیف کرد و گفت: برای به وجود آمدن تمدن اسلامی نه روی مرزها و قومیت‌ها؛ بلکه باید روی هویت دینی تأکید شود و شواهد نشان می‌دهد در مسیر خوبی که انتخاب شده در حال حرکت هستیم؛ اما برای ثمربخش شدن این برنامه‌ها باید این‌گونه همایش‌ها مداوم و با محور حوزه و دانشگاه برگزار شود.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب