داوران به تقابل دانشجویان در مباحث علمی کمک کنند
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری، رویداد ملی مسابقات دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی را پیش از عید نوروز ۱۴۰۰ بهصورت واحدی و استانی برگزار کرد و تیمهای راهیافته به مرحله کشوری مشخص شدند. بر این اساس از نیمه دوم فروردین مرحله کشوری این رویداد آغاز شد و دانشجویان رقابت نفسگیری را در این مرحله انجام دادند.
نکتهای که در مرحله استانی رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی بیشتر نمود داشت، گزارهها و موضوعاتی بود که توسط دانشجویان انتخاب میشد و دغدغه دانشجویان مورد توجه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی قرار داشت.
مسئولان برگزاری رویداد استانی کرسی آزاداندیشی سعی داشتند اصول و اخلاق، فرآیندهای علمی و منطقی و طرح مسئله و مهارت فن بیان را در برگزاری این رویداد پررنگتر کنند و داوری نیز بر همان اساس صورت گرفت.
بیشتر بخوانید:
انتشار دورهمیهای حوزه در دانشگاه با طعم تضاب آرا
بیرمقی کرسیهای آزاداندیشی با جنبههای تکلیفی
کرسیهای آزاداندیشی فرصتی برای شکفتن اندیشه دانشجویی
در نخستین رویداد رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی یکهزار و ۴۵۶ تیم شرکت کردند. هر تیم چهارنفره در قالب ۶ موضوع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی هنری، هنر و معماری و سلامت رودرروی یکدیگر قرار گرفتند. در این رقابتها ۸۰۰ عضو داوری در مرحله استانی حضور داشتند و از تعداد یکهزار و ۴۵۶ تیم و برگزاری ۲ هزار کرسی ۲۶۳ تیم به مرحله کشوری راه یافتند.
از سوی دیگر اجرای دور دوم رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی مدتی است که آغاز شده و واحدهای دانشگاهی برنامهریزی لازم را برای حضور پرقدرت در این رویداد انجام میدهند تا یکی از تیمهای برنده این رویداد باشند.
اطلاعات تیمهای برنده و محورهای مختلف مرحله پایانی نخستین دوره رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی را اینجا بخوانید.
خبرگزاری آنا در سلسله گفتوگوهای خود با معاونان فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی فعالیتهای دانشگاه را با تأکید بر کرسی آزاداندیشی بررسی میکند.
در این بخش از گفتوگو به سراغ علی ماندگار معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند رفتیم تا اقدامات و فعالیتهای این معاونت را در راستای توسعه و گسترش کرسیهای آزاداندیشی در این دانشگاه جویا شویم.
ماندگار با تشریح وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و استقبال دانشجویان از این کرسیها اظهار کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانجنوبی با توجه به ریشهکن نشدن بیماری منحوس کرونا و سکونت دانشجویان در شهرهای دور و نزدیک ۱۰ تیم برای حضور در کرسیهای آزاداندیشی ثبت نام کردند که رشد ۲۰ درصدی را در مقایسه به مرحله نخست نشان میدهد.
چگونه میتوان از ساختارشکنی در کرسیهای آزاداندیشی جلوگیری کرد؟
وی در پاسخ به این سؤال که چه راهکاری دارید تا کرسیهای آزاداندیشی از حالت تشریفاتی خارج شده و به گفتوگوی آزاد و جدی تبدیل شود؟ توضیح داد: نخست باید انتخاب موضوعات مورد بحث توسط دانشجویان در تمام مراحل برگزاری کرسیها انجام شود و مواضع موافق و منتقد در همه مراحل با نظر دانشجویان شرکتکننده باشد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند با تأکید بر اینکه باید تغییراتی ناچیز در نحوه اجرا مانند صحبت کردن داوران در حین برگزاری کرسیهای آزاداندیشی برای ایجاد مباحث تقابلی بین گروه موافق - منتقد و داوران شکل بگیرد، یادآور شد: در شکل و چینش کرسیها هم باید تجدیدنظر شده تا این کرسیها از شکل تشریفاتی خارج شود.
ماندگار درباره اینکه چگونه میتوان از ساختارشکنی، شالودهشکنی و بر هم زدن پایههای هویت ملی در کرسیهای آزاداندیشی جلوگیری کرد؟ مطرح کرد: ابتدا موضوعات باید با نظارت انتخاب شوند و نظارت درستی بر گفتمان صورت بگیرد، داورانی برای این کرسیها انتخاب شوند که قادر به مجاب کردن دانشجویان باشند و به جای بر هم زدن پایههای هویت ملی، این پایهها را تحکیم کنند؛ بنابراین نقش اصلی را در این زمینه، داوران نخبه، عالم و مسلط بهکار بازی میکنند.
وی برای جاری و ساری کردن نتیجه کرسیهای آزاداندیشی در جامعه پیشنهاد کرد که بعد از بحث و تبادلنظر گروهها، داورانی که صاحبنظران رشتهها هستند باید به بیان دیدگاهها و واقعیات موضوع مورد بحث بپردازند که در نهایت گروهی را مجاب به تسلیم میکنند؛ بنابراین زمانی که عقیده گروهی تغییر یابد، نتیجه آن در جامعه ساری و جاری میشود.
تضارب آرا محصول برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و تأثیر آن مثبت است
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند در پاسخ به سؤال دیگر مبنی بر اینکه محور منطق و عقلانیت تا چه اندازه در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی رعایت میشود؟ گفت: برخی اوقات بهدلیل انتخاب موضع و موضوع مورد بحث توسط مسئولان، گروهی که مخالف یک موضوع هستند، ناخواسته باید در جبهه موافق دفاعیات خود را مطرح میکردند که این خود از منطق، عقلانیت و واقعی بودن کرسیهای آزاد اندیشی میکاهد و جنبه نمایشی به خود میگیرد.
ماندگار تبیین کرد: در برخی مواقع تضارب آرا محصول برگزاری کرسیهای آزاداندیشی بوده و نقش و تأثیر آن بسیار مثبت است.
وی، تعامل حوزه و دانشگاه در کرسیهای آزاداندیشی را مثبت ارزیابی و تأکید کرد: حوزه و دانشگاه قابل تفکیک کامل نیستند و با هم تعامل بسیاری دارند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند بیان کرد: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در زمینهها و موضوعات اصولی نظام جمهوری اسلامی و موارد شبههبرانگیز سؤالاتی را در ذهن جوانان به وجود میآورد و جلو فتنه بیگانگان را از طریق بالابردن آگاهی جوانان را خواهد گرفت.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/