دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمد خوش‌چهره:

قطار اقتصاد کشور پس از جنگ دچار انحراف شد

یک کارشناس اقتصادی درباره وضع اقتصاد ایران2016 گفت: قطار اقتصاد کشور پس از جنگ تحمیلی دچار انحراف شده و این از وابستگی دولت‌های به خام فروشی نفت نشات می‌گیرد.
کد خبر : 63432

محمد خوش‌چهره در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا به رفع موانع اجرای برجام اشاره و عنوان کرد: هنوز تحول بنیادینی در کشور مشاهده نمی‌شود اما این اتفاق را می‌توان حرکتی رو به جلو تلقی کرد.


وی اظهار کرد: اینکه انتظار داشته باشیم در کوتاه مدت بیکاری متراکم در کشور از بین برود و نرخ رشد اقتصادی افزایش پیدا کند، امری محال است.


خوش‌چهره ادامه داد: اگر تمام سیاست‌های کشور از جمله سیاست‌های پولی، مالی و ارزی به درستی اتخاذ شود، می‌توان انتظار داشت که در بلندمدت شرایط مساعدی بر اقتصاد کشور حاکم شود.


وی با بیان اینکه اکنون موانع در زمینه مبادلات و نقل‌و‌انتقالات بانکی کشور رفع شده است، افزود: باید دید در آینده رفع موانع اجرای برجام چه تاثیراتی در اقتصاد کشور خواهد گذاشت.


این نماینده مجلس هفتم به انحراف ریل اقتصادی کشور پس از دوران جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: دلیل این انحراف این است که هر دولتی که روی کار آمد نسبت به دولت گذشته خود وابستگی بیشتری به درآمدهای نفتی پیدا کرد.


وی ضمن تاکید بر اینکه وابستگی دولت به دلارهای نفتی، واردات را به شدت افزایش داد، تصریح کرد: در چنین وضعی تولید ملی به شدت در معرض تهدید واردات بی‌رویه قرار گرفت.


این استاد اقتصاد دانشگاه تهران تاکید کرد: از کل میزان واردات به کشور 75 درصد از مبادی رسمی و 25 درصد آن به صورت قاچاق است.


وی با بیان اینکه اکنون ساده‌ترین کالاهای مصرفی کشور وارداتی هستند، افزود: رفع موانع مالی و سوئیفت قبل از اینکه به اقتصاد ملی و صادرات کمک کند، واردات را تسهیل می‌کند.


خوش‌چهره اظهار کرد: در پسا‌برجام باید تسهیلاتی در رویکردها به‌وجود آید تا نگرش در رویکرد نظام‌های تصمیم‌گیری، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کشور تصحیح و با اولویت تقویت تولید ملی و به تبع آن ظرفیت‌سازی برای صادرات به آن نگاه شود.


وی تاکید کرد: اگر رویه قبلی در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها باقی بماند، افزایش درآمدهای ارزی و آزاد شدن دارایی‌های بلوکه‌شده اختلال‌های اقتصادی کشور را بیشتر می‌کند.


این کارشناس اقتصادی ادامه داد: این اتفاق به این معنی است که واردات همچنان افزایش می‌یابد، بر تعداد بیکاران کشور افزوده می‌شود و از آنجا که اشتغال و رونق در تولید ملی به هم متصل هستند، تولید ملی را نیز تحت تاثیر خود قرار و شکاف طبقاتی را افزایش می‌دهد.


به گفته وی برجام و رفع موانع شرط لازم برای رونق اقتصادی است اما کافی نیست و دولت مردان و نمایندگان مجلس باید به رفع موانع، حمایت، تقویت و ارتقا کیفیت تولید ملی و پیرو آن ظرفیت‌سازی‌های مناسب برای بازارهای صادراتی احتمالی اهتمام ورزند.


خوش‌چهره با بیان اینکه اگر اقتصاد کشور با ظرفیت خام‌فروشی نفت و گاز پیش رود، رهاورد مناسبی نخواهد داشت، خاطر نشان کرد: این وضع مشکلات اقتصادی ایران را بخصوص در حوزه‌های اشتغال، تورم، سرمایه‌گذاری و توزیع عادلانه ثروت تشدید می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب