دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

علما و بزرگان قم در مورد «سید حسن خمینی» چه گفته‌اند؟

جایگاه علمی و حوزوی یادگار گرامی امام خمینی مهم ترین موضوعی بود که از نخستین روزهای اعلام کاندیداتوری وی در پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، در محافل سیاسی و رسانه ای مورد بحث ها و مناقشات فراوان قرار گرفت.
کد خبر : 63392

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از جماران، با توجه به اینکه «اجتهاد» شرط علمی احراز صلاحیت جهت شرکت در انتخابات خبرگان است، این سوال توسط افراد و تریبون های مختلف مطرح شد که آیا «خمینی جوان» به چنان رتبه ای نائل شده است تا امکان حضور در این عرصه را داشته باشد؟


در مقابل این سوالات حامیان سیاسی و علاقه مندان امام راحل و بیت ایشان، برگزاری چندین ساله کلاس های خارج فقه و اصول و کثرت شاگردان یا تألیفات ایشان را به عنوان دلایل و شواهد جایگاه علمی حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی مطرح می کردند.


اما اعلام نظر چندین تن از مراجع عظام و علمای برجسته حوزه علمیه قم در خصوص جایگاه و رتبه علمی یادگار گرامی امام، در این مورد حجت را بر کسانی که در خصوص بُعد علمی شخصیت یادگار امام سوالاتی در ذهن داشتند تمام کرد که آخرین مورد آن سخنان روز گذشته حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی در خصوص ضرورت حفظ جایگاه یادگار امام بود.


کدام علما در مورد سید حسن خمینی سخن گفته اند؟


تأیید اجتهاد توسط استاد


حضرت آیت الله سید علی محقق داماد از اساتید مبرّز حوزه علمیه قم ضمن تجلیل از شخصیت خانوادگی و علمی یادگار گرامی امام سید حسن خمینی، تأکید کرد: ایشان به رتبه اجتهاد و قدرت استنباط نائل آمده است.


به گزارش جماران، متن تاییدیه ایشان بدین شرح است:


بنام خداوند بخشنده بخشایشگر


حمد و سپاس براى خداست و بهترین صلوات و تحیات الهی بر بهترین انبیاء و پایان بخش رسولان و خاندان پاکش خصوصاً داماد و جانشین برحقش على بن ابى طالب علیه السلام و الصلاة و فرزندان پاک و برگزیده اش رواست و لعنت دائم پروردگار دشمنانشان را سزاست.


از زمره نعمت هایى که خداوند بر من به واسطه آنها منت نهاد حضور برادر عزیزم حجة الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی دامت افاضاته در دروس فقه و اصولم بود.


ایشان که نواده رهبر انقلاب اسلامى ایران مرحوم آیت الله العظمى خمینى است داراى قوه علمى بالا و سلیقه ى مستقیم و نظر دقیق است.


ایشان یک دوره ی کامل در درس اصول شرکت نموده و شانزده سال نیز به طور مستمر در درس فقه حاضر می شد، در حالیکه خود در همان زمان، مکاسب و کفایه یعنى دروس سطح عالى حوزه علمیه را تدریس مى کرد.


لذا با عنایت به هوش خانوادگى سرشار و تلاش علمى بسیار ونیز حضور مداوم در مجالس علمى و کوشش وافر در فهم عمق مسائل ، به بالاترین مراتب علمى رسیده است و دیگر نیازى به شرکت در درس ندارد و خود به تدریس فقه و اصول بر شاگردانش مبادرت نموده و الحمد لله به بالاترین درجات و مراتب علمى دست یافته است به حدى که به رتبه ى اجتهاد و قدرت استنباط نائل آمده است.


از خداى متعال دوام توفیقاتشان را خواستارم و امید دارم که ذخیره انقلاب اسلامى و یادگار صالحى براى جدّ خویش باشد.


امیدوارم که مرا از دعاى خیر فراموش نکند. سلام و رحمت و برکات خداوند بر او باد.


سید على محقق داماد


آیت الله العظمی محفوظی:حاج سید حسن آقا علماً و عملا شایستگی دارد


یکی از علمای برجسته حوزه علمیه قم با تأکید بر صلاحیت یادگار امام برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: ایشان در خبرگان می تواند وجود موثری داشته باشد، صحبت کند، فکر کند و در کمیسیون ها شرکت کند.


آیت الله العظمی عباس محفوظی وصی مرحوم آیت الله العظمی محمدتقی بهجت(ره) در گفت و گو با نشریه حریم امام در پاسخ به سوالی در مورد کاندیداتوری یادگار امام در انتخابات مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: قطع نظر از اینکه ایشان از خانواده امام هستند، خود ایشان شخصیتی علمی و عملی هستند؛ حاج حسن آقا هم اهل فضل و مدرس هستند و هم اهل عمل هستند


ایشان یادآور شد: در تاریخ امده است که صدرالمتألهین در اصفهان خدمت میرداماد آمد؛ میرداماد پرسید برای چه آمده ای؟ او گفت آمده ام تا حکمت متعالیه را بیاموزیم؛ میرداماد گفت حکم متعالیه جز از راه علمی بدست نمی آید. یعنی کسی که علم داشته باشد و عمل نداشته باشد هیچ ارزشی ندارد.


آیت الله محفوظی گفت: شخص امام که به خوبی در جامعه ما شناخته نشد بلکه فقط جنبه انقلابی ایشان در نظر مردم آمد، در جهت عمل فوق العاده بود؛ ایشان شخصیتی بود که هم از نظر فکری و علمی و هم از لحاظ رفتاری وعملی عالی بودند.


ایشان با اشاره به عناوین و القاب حوزوی یادآور شد: وقتی آخوند خراسانی را مرحوم میرزای شیرازی به نجف فرستاد، برای علمای نجف نوشت که من حجت الاسلام آشیخ محمد خراسانی را برای تدریس و تعلیم طلبه ها فرستاده ام. در آن زمان خود میرزا در سامرا بود و می گفت مثل توپ در نجف صدا کرد که ملا محمد خراسانی حجت الاسلام شده است. اما الان دیگر به حجت الاسلام و آیت الله هم اکتفا نمی کنیم در حالی که اینها ابزار است؛ واقعیت این است که حاج سید حسن آقا هم علماً و هم عملا شایستگی دارد. ایشان هر حرکتی که می کند واقعا اسلامی است و به خاطر انتساب خانوادگی به امام در رفتارش غرور ندارد.


آیت الله محفوظی تأکید کرد: بهتر از حاج حسن آقا کسی برای کاندیداتوری خبرگان نیست و باید گفت «وقع فی محله». ایشان در خبرگان می تواند وجود موثری داشته باشد، صحبت کند، فکر کند و در کمیسیون ها شرکت کند.


ایشان با تأکید بر اینکه هیچ شبهه ای از لحاظ شایستگی و صلاحیت ایشان برای خبرگان وجود ندارد، گفت: من ایشان را علما و عملا تایید می کنم و این سخن برای این نیست که رشوه زبانی بدهم بلکه من صلاحیت ایشان را واقعا درک کرده ام؛ من اعضای خبرگان را هم از ابتدای انقلاب تاکنون دیده ام؛ فارغ از انتساب خانوادگی، لایق تر ایشان چه کسی می خواهد بیاید؟! در این مساله هیچ تردیدی وجود ندارد و ایشان می تواند در مجلس خبرگان مفید واقع شود.


آیت الله محفوظی در پایان با اشاره به برخی مخالفت ها با یادگار امام گفت: اگر کسی قصد مخالفت با ایشان را داشته است، مخالفت مبنایی نبوده است بلکه از روی عناد است؛ و الا وقتی ایشان را با دیگران مقایسه می کنیم پی می بریم که در صلاحیت واقعی ایشان نباید تردید کرد.


این مرجع تقلید همچنین به صورت مکتوب اجتهاد سید حسن خمینی را تایید کرد.


در متن اطلاعیه دفتر ایشان در این خصوص آمده است: «راه هایی که قانون برای بررسی و صلاحیت علمی و سیاسی اشخاصی که برای خبرگان ثبت نام کرده اند مطاع و متبع است اما در مورد حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج سیدحسن خمینی وقتی مجتهدین و اساتید مستقیم ایشان از حوزه علمیه قم قدرت اجتهاد و استنباط آن را تایید می کنند و نقل مفید به تواتر و کثرت در مورد اجتهاد موجود است حجت تمام می شود و معظم له نیز فرمودند: حاج سیدحسن خمینی از حیث علمی، عالمی مجتهد و آگاه به زمان و متقی می دانم و از نظر سیاسی و اعتقادی صلاحیت حضور در مجلس خبرگان را دارد.


مجلس خبرگان آینده به فضل الهی علاوه بر مجتهدین از علمای بزرگ و سابقون در نهضت شامل مجتهدین جوان و معتمد نیز خواهد بود که استحکام مبانی نظام جمههوری اسلامی و رهبری آن را موجب خواهد شد و ثمره این انتخابات با هوشیاری و حضور ملت مسلمان و دقت مسئولان دلسوز، اتحاد و استحکام نظام و یاس دشمنان را در پی خواهد داشت. اللهم و فقنا لما تحب و ترضی»


آیت الله ابراهیم امینی: با ورود سید حسن خمینی، وزن مجلس خبرگان افزایش می یابد/ به ایشان برای حضور اصرار کردم


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز خرسندی از حضور یادگار امام در انتخابات مجلس خبرگان گفت: ورود ایشان در خبرگان هم وزنی برای خبرگان است و هم در افکار عمومی تأثیر خواهد گذاشت.


آیت الله ابراهیم امینی در گفت و گو با نشریه حریم امام در خصوص حضور آیت الله سید حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: من قبلا به ایشان گفتم که شما در انتخابات خبرگان شرکت کنید زیرا با این کار هم وزن مجلس خبرگان افزایش پیدا می کند و هم خود ایشان در این شرایط می توانند وظایف خود را انجام دهند.


وی تأکید کرد: من موافقم که ایشان این کار(حضور در انتخابات) را انجام دهند و به ایشان اصرار کردم.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه سید حسن خمینی با اعلام حضور خود کار بسیار خوبی کردند، ابراز امیدواری کرد: ورود ایشان در خبرگان هم وزنی برای خبرگان است و هم در افکار عمومی تأثیر خواهد گذاشت که مهم همین است و امیدواریم که ایشان ان شاء الله موفق باشند و زمینه ها برای این کار فراهم شود.


آیت الله سید جعفر کریمی، رییس شورای استفتائات مقام معظم رهبری: سید حسن خمینی همه شرایط علمی، سیاسی و اعتقادی برای خبرگان را دارد


حضرت آیت الله سید جعفر کریمی گفت: سید حسن خمینی از حیث علمی، سیاسی و اعتقادی برای مجلس خبرگان صلاحیت دارد.


یک شاگرد امام خمینی طی گفت و گویی در پاسخ به سؤالی در خصوص حضور آیت الله سید حسن خمینی در انتخابات خبرگان گفت: هرکس عملکرد و جایگاه ایشان را ملاحظه کند صلاحیت او برایش روشن می شود.


رییس شورای استفتائات مقام معظم رهبری افزود: وجود ایشان در انتخابات مجلس خبرگان رهبری وجود مفیدی خواهد بود.


آیت الله سید جعفری کریمی با اشاره به جایگاه علمی یادگار امام گفت: من نوشته ی ایشان( کتاب الافادات و الاستفادات) را دیده ام قوت علمی ایشان برای من معلوم است و همان ذوق و اندیشه ی امام در ایشان نیز وجود دارد.


این استاد برجسته حوزه ی علمیه در پایان با اشاره به ثبت نام آیت الله سید حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: ایشان از حیث علمی، سیاسی و اعتقادی بحمدلله همه شرایط را داراست.


آیت الله کریمی از شاگردان مطرح و محبوب امام بود و مسئولیت امتحان از طلاب و نظارت بر دفتر شهریه ی ایشان را بر عهده داشت.


ایشان هم اکنون ناظر و رییس شورای استفتائات مقام معظم رهبری است و به امر معظم له، تنظیم استفتائات رهبری در قالب کتاب تحت نظارت ایشان انجام می گیرد.


آیت الله العظمی موسوی اردبیلی: سید حسن آقا صلاحیت حضور در مجلس خبرگان را دارد


حضرت آیت الله موسوی اردبیلی از کاندیداتوری آیت الله سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان استقبال کرد.


حضرت آیت الله موسوی اردبیلی عصر یکشنبه بیستم دیماه در دیدار با برخی از فضلای حوزه ضمن مفید دانستن حضور حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید حسن خمینی در انتخابات خبرگان فرمودند: حضور ایشان به خیر و صلاح همه است و موجب تشویق مردم به شزکت در انتخابات می شود.


این مرجع تقلید ادامه داد: ایشان انصافاً فردی خوشفکر است و به مسائل احاطه دارد و اگر ده نفر مانند ایشان داشتیم، اوضاع ما بهتر از این می توانست باشد.


وی افزود: سید حسن آقا صلاحیت حضور در مجلس خبرگان را دارد و به گمان من کارشکنی های صورت گرفته به جایی نخواهد رسید، چرا که مردم ما به امام عقیده دارند و ایشان علاوه بر انتساب به امام، فردی خوشنام و مورد علاقه مردم است.


حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی: مراتب علمی آسید حسن خمینی از خیلی ها که بعنوان مجتهد پذیرفته شده اند، کمتر نیست / اهل فن و تشخیص از کیفیت آثار فقهی ایشان تعریف کرده اند


حضرت آیت الله شبیری زنجانی از مراجع عظام تقلید در گفتگو با شاگردان خود فرمودند: «آقای آسید حسن خمینی در مقایسه با بسیاری از کسانی که متصدی برخی از امور حکومتی اند که شرط آن اجتهاد است و به عنوان مجتهد پذیرفته شده اند، مراتب علمی ایشان کمتر نمی باشد.»


ایشان در گفتگویی که با برخی از شاگردان خویش داشتند پیرامون مسائل حوزه، مرجعیت شیعه، اجتهاد و ... مطالبی را ایراد فرمودند که قسمتی از آن که به تأیید دفتر ایشان رسیده است، به شرح ذیل می باشد: « در مورد آقای آسید حسن خمینی، آنچه مسلم است ایشان با استعداد، فاضل، مشتغل به درس و بحث بوده و نسبت به سطوح عالی و خارج، انجام وظیفه داشته اند و دارای تألیفات مختلفی در زمینه های فقه، اصول و مباحث دیگر می باشند که برخی از اهل فن و تشخیص از کیفیت آن تعریف کرده اند.»


ایشان در ادامه فرمودند: « از آنجا که مبانی شهادت به اجتهاد متفاوت می باشد به طوری که برخی از علما مانند آقای آسید جمال خوانساری می فرموده است: من فقط یک نفر را مجتهد می دانم. در حالی که در دوره ایشان علمای بسیار بزرگی وجود داشته اند و همچنین از مرحوم آقای خمینی نقل شده است که تمام یا اکثر شاگردان من مجتهدند که قطعا آقای آسید حسن از کثیری از آنها افضل می باشد و در مقایسه با بسیاری از کسانی که متصدی برخی از امور حکومتی اند که شرط آن اجتهاد است و به عنوان مجتهد پذیرفته شده اند، مراتب علمی ایشان کمتر نمی باشد.»


آیت الله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی: مرحوم پدرم به جنبه علمی حاج حسن خمینی بسیار نظر داشت


رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به حضور یادگار امام در انتخابات مجلس خبرگان رهبری گفت: برای من جای تردید نیست که ایشان امروز یکی از صاحب نظران در مباحث فقهی و اصولی است و بزرگان هم بر این امر اقرار دارند و آقایانی که بیرون از حوزه علمیه قم هستند به حوزه بیایند و از بزرگان و مراجع در این مورد سوال کنند.


آیت الله شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی اظهار داشت: مجلس خبرگان مهم ترین نهاد در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و تاریخی که ما گذرانده ایم نشان داد که تصمیم گیری بسیار حیاتی این مجلس بعد از ارتحال امام رضوان الله تعالی علیه و انتخاب رهبری معظم انقلاب چه آثار، فواید و برکاتی را برای ملت ایران و انقلاب داشت.


وی یادآور شد: مجلس خبرگان مجموعه ای است که بقاء ولایت فقیه در نظام جمهوری اسلامی ایران مرهون آن خواهد بود. البته درست است که مساله ولایت فقیه را در قانون اساسی داریم و مردم ایران با اعتقاداتشان آن را پذیرفته اند اما آنچه باعث بقاء ولایت فقیه خواهد شد، مجلس خبرگان است، زیرا این نهاد باعث می شود افرادی که در این جایگاه قرار می گیرند ویژگی های مشخص شده در قانون را در حد بالایی دارا باشند.


این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه هرچه ما این مجلس را از افراد ارزنده که شرایط را دارا باشند، قوی تر کنیم موجب اعتماد بیشتر دنیا و مردم و استقرار نظام خواهد بود، تصریح کرد: اگر افرادی که در این مجلس حضور پیدا می کنند از لحاظ علمی ضعیف باشند از لحاظ سیاسی شائبه به آنها وارد باشد یک مجلس خبرگان قوی شکل نمی گیرد.


وی گفت: همین جا این نکته را عرض می کنم که در انتخابات مجلس خبرگان همه باید تلاش کنند هرکس شرایط بیشتری را داراست حضور پیدا کند و نگذارند حب و بغض های سیاسی و جناحی و تسویه حساب ها در چنین نهاد مقدسی راه پیدا کند؛ بلکه ما باید یک مجلس بسیار قوی در آینده نزدیک داشته باشیم که به وظایف قانونی خود کاملا عمل کند. لذا انتظار این است افرادی که در مجلس خبرگان حضور پیدا می کنند بین خودشان و خدا با قطع نظر از هرگونه حب و بغض های جناحی به وظایف قانونی خود عمل کنند.


آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی با اشاره به ثبت نام یادگار امام در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: در این دوره شاهد هستیم که برادر عزیز، فاضل و فرهیخته مان جناب آقای حاج حسن آقا خمینی ثبت نام کرده اند. من به سهم خودم از حضور ایشان بسیار خوشحال شدم و معتقدم که یکی از شخصیت هایی که حضورش در این نهاد مقدس موجب تحکیم انقلاب و استمرار آن خواهد شد ایشان است.


وی با اشاره به جایگاه علمی یادگار امام افزود: من از نزدیک در قم فعالیت های علمی ایشان را در دو دهه اخیر شاهد بوده ام. در بحث های فقهی و اصولی، مقالاتی در باب «تضلیل» و «شبهه عبائیه» را من دیده ام که بسیار خوب و قوی بوده اند. انصافا ایشان قبل از هر چیزی حیثیت و وجاهت علمی امام را حفظ کرده است و یکی از اموری است که ما به ایشان امید داشتیم.


این مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه شخصیت عظیم الشأن علمی امام خمینی تحت الشعاع قضایای سیاسی واقع شد، افزود: ما معتقدیم منزلت علمی امام هنوز در خود حوزه ها روشن نشده است. ما یکی از مبانی اصولی امام را در «استصحاب» در بحث «تعاقب حادثین» طی دو روز دنبال کردیم؛ بعد از درس یکی از فضلا از من پرسید چرا تاکنون مبانی امام اینگونه تحلیل نشده است؟


وی با اشاره به اینکه پذیرش این واقعیت برای بعضی افراد مشکل است، تصریح کرد: کسانی که شاید یک صفحه از کتب امام را ندیده اند این مطلب را نپذیرند؛ اما امام یکی از پرابتکارترین فقهای دوران معاصر در مباحث فقهی و اصولی است. واقعا قبل از هر چیز می خواهم عرض کنم که وجاهت علمی و وراثت علمی امام را این برادر عزیز ما به خوبی حفظ کرده است و امیدواریم این جهت شخصیت ایشان در آینده قوی تر ظهور پیدا کند.


آیت الله فاضل لنکرانی گفت: هرکس با تلاش های علمی ایشان طی دو دهه اخیر شامل تدریس، رساله ها و مقالات، آشنا باشد به خوبی بر برجستگی علمی، فقهی و اصولی ایشان واقف است. من گاهی اوقات در بحث های بین الاثنینی دیده ام که ایشان قوت بالایی در مباحث فقهی و اصولی دارد.


وی تأکید کرد: برای من جای تردید نیست که ایشان امروز یکی از صاحب نظران در مباحث فقهی و اصولی است و بزرگان هم بر این امر اقرار دارند و آقایانی که بیرون از حوزه علمیه قم هستند به حوزه بیایند و از بزرگان و مراجع در این مورد سوال کنند. مرحوم والد ما رضوان الله تعالی علیه به جنبه علمی ایشان بسیار نظر داشت و بزرگان و مراجع نسبت به این مساله اذعان دارند. البته نباید از این جهت غفلت کنیم که ایشان در مباحث فلسفی و سایر مباحث علمی هم کار کرده اند و در آن جهت نمی خواهم شهادت دهم زیرا عمدتا از جهات فقهی و اصولی ایشان آگاهی دارم.


فرزند مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی با اشاره به ویژگی های سیاسی یادگار امام گفت: با توجه به آشنایی نزدیک، من ایشان را یکی از آشناترین افراد به مبانی سیاسی امام می دانم. ایشان این مبانی را به خوبی هضم کرده و عمیقا فهمیده است. امروز در جامعه ما شاید خیلی ها از ولایت فقیه دم می زنند و حتی شاید خود را در مسائل سیاسی منسوب به امام کنند ولی فاصله های فراوانی از آن مبانی دارند. اما ایشان از کسانی است که مبانی سیاسی امام را خیلی خوب فهمیده است و ولایت فقیه را همانطور که امام معتقد بودند پذیرفته است و به دنبال آن است.


وی یادآور شد: در مقام عمل بعد از ارتحال حاج احمد آقا این را نشان داده است و خود ایشان عملا در صحبت ها و سخنرانی ها نسبت به مساله ولایت فقیه ملتزم بوده است. ما نباید گاهی اوقات توهمات و مسائلی را که برخی از روی حب و بغض های شخصی ایجاد می کنند بپذیریم.


آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: برخی مخالفت ها که با ایشان می شود بر اساس مخالفت هایی بوده که با امام داشته اند. اما واقعا انسان می تواند بگوید حاج حسن آقا مسائل سیاسی را خوب می داند و می فهمد.


وی با اشاره به بعد اخلاقی یادگار امام گفت: ایشان ویژگی های خاصی ایشان دارد؛ حلم و تواضع از جمله این خصلت هاست. ما در ارتباط با ایشان هیچ گاه احساس نکرده ایم که تعینات کاذبی برای خودش ایجاد کند. خود مسائل اخلاقی که یکی از ویژگی های اساسی امام بود و دقت های خاصی را در این زمینه از ایشان سراغ داشتیم، رشحات خوبی از آن رفتار را در حاج حسن آقا می بینیم.


این مدرس حوزه علمیه قم تأکید کرد: واقعا حاج حسن آقا آن وجاهت علمی، فقهی، فلسفی امام را در درجه اول حفظ کرده است و مبانی امام را در جمیع قضایا به خوبی مسلط است. اگر ایشان ان شاء الله در مجلس خبرگان حضور پیدا کند اعتبار برای آن مجلس خواهد بود. گرچه بزرگانی در آن مجلس حضور دارند که هرکدام تأثیرگذار هستند اما وجود ایشان همانطور که در فرمایشات آیت الله امینی بود وزانتی به آن مجلس خواهد بود. البته با رویه ای که از ایشان سراغ دارم نیازی به حضور در آن مجلس ندارد. خصوصا آنکه ایشان به اعتبار امام و به اعتبار خودش از اینکه در جامعه مطرح شوند غنی هستند و به اندازه کافی مشهور هستند.


وی با بیان اینکه ایشان هم جایگاه حوزوی بالا و هم اعتبار مردمی بالا دارد، گفت: ما باید این امر را بپذیریم و خدا را شاکر باشیم و خوشحال باشیم که ایشان می خواهد وظیفه ای را برای انقلاب انجام دهد. ایشان بر مبانی امام خصوصا ولایت فقیه مسلط است. اگر کسی نسبت به ولایت فقیه از لحاظ علمی، اجرایی، کبروی و صغروی تأملی داشته باشد صلاحیت حضور در این مجلس را ندارد اما انصافا ایشان از همه جهات نسبت به این اصل و مقام معظم رهبری معتقد است و من این قضیه را کاملا خبر دارم.


آیت الله فاضل لنکرانی گفت: امیدوارم ایشان در مجلس خبرگان حضور یایند و برای انقلاب فعالیت کنند؛ خاصیت این مجلس ابقاء ولایت فقیه است و ان شاء الله در این جهت تأثیر بسیاری خوبی را داشته باشند.


وی تأکید کرد: تردیدی ندارم که هدف حضور ایشان غیر از اینکه بخواهد خدمت به امام و انقلاب کند چیز دیگری نیست. البته برخی جو سازی ها از سوی برخی افرادی که حس می کنند حضور چنین شخصیت هایی دایره را برای حضور آنها تنگ می کند آنجا می شود که نصیحت می کنم نگذارند این مسائل در جامعه مطرح شود. مردم ما به خوبی افراد را می شناسند و برای همه روشن است که حضور چنین شخصیتی جز خدمت به انقلاب نیست. اجازه ندهیم شایعه سازی ها و تعابیری که این روزها می بینم و رنج می برم تکرار شود.


این مدرس حوزه علمیه گفت: جامعه و مردم ما امروز ولایت فقیه را با همه وجود پذیرفته است. خصوصا در ناامنی های چند سال اخیر در جهان مردم فرمایش امام را دیدند که با ولایت فقیه کشور حفظ می شود و واقعیت این است که در چند سال اخیر با تدابیر حکیمانه رهبر انقلاب کشور حفظ شده است.


آیت الله فاضل لنکرانی در پایان تأکید کرد: مجلس خبرگان مانند سایر نهادها محل تنافس جناح های سیاسی نیست و همه نسبت به هم مساله ولایت فقیه و تقویت آن در آن مسیر هستند و افرادی که در مجلس خبرگان هستند غالبا در یک جناح نمی گنجند و برای همه آنها باید ابنگونه باشد.


وی در پایان گفت: این شایعات را باید کنار گذاشت، البته همیشه مراقبت باید کرد.


آیت الله جوادی آملی: سید حسن آقا را از هر جهت، واجد شرایط می دانم


آیت‌الله جوادی آملی در پاسخ به سؤال بعضی از شاگردانشان در مورد حضور یادگار امام در انتخابات خبرگان ضمن ابراز خوشنودی از این حضور، برای او آرزوی موفقیت کردند.


در این جلسه آیت الله جوادی آملی پیرامون شخصیت علمی آیت‌الله سیدحسن خمینی فرمودند: سید حسن آقا از نظر فقهی در زمره علمای بزرگ است که جلسات درس فقه و اصول را بسیار خوب و پربار برگزار می‌کند.


ایشان که سال‌ها عضو برجسته خبرگان بودند در ادامه سخنان خود نسبت به صلاحیت سیدحسن خمینی اظهار داشت: بنده ایشان را از هر جهت واجد شرایط می‌دانم.


حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی: اگر علاقه اى به آقای خمینى دارید در اولادش حفظ کنید


حضرت آیت الله وحید خراسانى جمعه در دیدار با برخى از شاگردانشان فرمودند : نظرم در رابطه ى با حسن آقا همان است که قبلا گفتم؛ "المرء یحفظ فى ولده".


ایشان افزودند: اگر علاقه اى به آقای خمینى دارند در اولادش حفظ کنند.


این مرجع عالیقدر تقلید تأکید کردند: اگر بفهمند، (در مى یابند که) حفظ آقای خمینى (در) حفظ( اولاد ) ایشان است و هرچه اینها دارند از او است.


گفتنی است، عبارت "المرء یحفظ فی ولده" (حفظ حرمت هر مردی در حفظ احترام به اولادش مى باشد) روایتی از پیامبر گرامی اسلام است که حضرت فاطمه زهرا(س) پس از رحلت آن حضرت و در جلسه محاجه ، از ایشان نقل کردند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب