کلانتری: وضعیت بودجه فرهنگی دانشگاهها فاجعه است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، عبدالحسین کلانتری، با دبیران و اعضای انجمنهای علمی دانشجویی و کانونهای دانشگاه شهید چمران اهواز دیدار و گفتوگو کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ابتدای این جلسه با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری در موضوع دانشجویان، عنوان کرد: چه در بیانیه گام دوم انقلاب و چه در صحبتهای چند سال اخیر رهبری، تاکید اساسی بر روی موضوع تحول وجود دارد. بعد از اینکه ایشان بحث تحول را مطرح کردند و شاخصههای تحول را گفتند، به یک نکته مهمی اشاره فرمودند، که در این زمینه من از دانشجویان، به ویژه اعضای انجمنهای علمی دانشجویی و کانونها میخواهم که این امر را مورد مطالبه خود قرار بدهند و آن این است که «یگانه نیروی پیشران تحول، این جوانان هستند» به این معنی که این راه منحصر به جوانان است، به همین خاطر این گفته رهبری تکلیف را بر همه تمام میکند.
کلانتری با تاکید بر اینکه فعالیتهای دانشجویی باید تکثیر شود، تصریح کرد: باید فرصتی در نظر گرفته شود تا دانشجویان فعالیتهایشان را به خوبی انجام دهند یا به عبارتی دیگر اگر نوش نمیدهیم، نیش هم نزنیم و اگر بودجهای نداریم، حداقل کارشکنی نکنیم، لذا باید فرصت بدهیم تا دانشجویان فعالیتهایشان را انجام دهند و احساس کنند که ما کنارشان هستیم و خواهیم ماند.
وی با اشاره به مسئله بودجه فرهنگی وزارت علوم، اظهار کرد: تاکنون هیچکس در زمینه کمبود بودجه فرهنگی وزارت علوم صدایش در نیامده بود، ازاینرو درکمال تأسف باید گفت که وضعیت بودجه فرهنگی دانشگاهها فاجعه است، با این وجود بنده قول خواهم داد که با یاری خداوند این موضوع را حل خواهیم کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: موضوع دیگر در زمینه بودجه فرهنگی دانشگاهها این است که چون دانشگاهها به صورت هیئت امنایی اداره میشوند، خودشان در زمینه تقسیم بندی بودجه تصمیمگیری میکنند که چند درصد از بودجه دانشگاه را به فعالیت فرهنگی اختصاص دهند، لذا به همین سادگی بودجه از ساحت فرهنگی میرود.
کلانتری با اشاره به اینکه ردیف بودجه فرهنگی باید به گونهای باشد که قابلیت مصرف در کدهای دیگر را نداشته باشد، عنوان کرد: ما نباید از ردیفهای فرهنگی برای سایر فعالیتها استفاده کنیم، ازاینرو تخصیص اعتبار فرهنگی باید بهطور دقیق، مستقل و تخصصی پایش شده و درنظر گرفته شود تا در حوزهها و کدهای دیگر قابل مصرف نباشد. فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجویی، کانونها و تشکلها باید معطوف به حل مشکلات کشور شود. همانطور که مقام معظم رهبری میفرمایند عنصری که در این کارگاه عظیم با همت و تلاش خود و با هدایت و کمک استادان، ارزش افزوده بینظیری پیدا میکند، دانشجو است.
معاون وزیر علوم در ادامه گفت: یقیناً با این نگاه، دانشگاه مهمترین زیرساخت پیشرفت و توسعه کشور محسوب میشود؛ لذا هیچ یک از زیرساختهای گوناگون کشور اهمیت و نقش دانشگاه را ندارد؛ چراکه دانشگاه تربیت نیروی انسانی را به عهده دارد و مهمترین سرمایهی کشور نیروی انسانی است.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/