دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1400 - 00:02
در گزارش آنا بخوانید؛

واکاوی ادعای تقلب دانشجویان پزشکی/ خطای سازمان سنجش در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس پیگیری می‌شود

ادعایی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور در رابطه با تقلب از سوی دانشجویان پزشکی ورودی کنکور سراسری سال ۹۸ مطرح شده است؛ موضوعی که بررسی آن به دلیل سکوت سازمان تاکنون ثابت نشده است.
کد خبر : 633378
دانشجوی پزشکی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در روزهای اخیر موضوعی کم‌سابقه رسانه‌ای شد، «تقلب تعدادی از دانشجویان پزشکی در کنکور سراسری سال ۹۸». انعکاس این خبر موجی از تردید و نگرانی را در گروهی از دانشجویان این رشته که دو سال پیش در کنکور سراسری پذیرفته‌شده بودند و با پشت سر گذاشتن موفقیت‌آمیز آزمون علوم پایه و پس از ۴ یا ۵ ترم متوالی دانشجوی پزشکی بودن، آماده حضور در بیمارستان‌ها می‌شوند، به راه انداخت.


از ادعای سازمان سنجش آموزش کشور که این دانشجویان را متهم به تقلب و آن‌ها را به شرکت مجدد در کنکور، پذیرش و تحصیل از ابتدا ملزم کرده است تا اعتراض و تجمعات جمع کثیری از این افراد در مقابل درب مجلس شورای اسلامی که پیگیری و واکنش نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ و نیز کمیسیون آموزش را در پی داشت. در این میان سؤال اساسی این است؛ چرا از سوی سازمان سنجش از دو سال گذشته تاکنون درباره این موضوع صحبتی مطرح نشده است؟ دو فرضیه در این خصوص مطرح است؛ فرضیه اول؛ وقوع تقلب گسترده و سکوت سازمان سنجش و فرضیه دوم، اشتباه سازمان سنجش در بررسی پاسخنامه‌های کنکور که هر دوی این فرضیات نیاز به بررسی دارد.


تذکر نماینده مجلس درباره وضعیت دانشجویان پزشکی


سازمان سنجش به دلیل اشتباه خود، تصمیم به برگزاری کنکور مجدد برای دانشجویان گرفته است


احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هفته گذشته در صحن علنی مجلس با انتقاد از تصمیم سازمان سنجش در ابطال نتایج کنکور سال ۹۸ در رشته علوم تجربی و الزام برخی دانشجویان پزشکی به شرکت در آزمون سراسری مجدد، می‌گوید؛ «سازمان سنجش آموزش کشور به گروهی از دانشجویان پزشکی گفته که مجدداً در آزمون شرکت کنید، زیرا مشکوک به تقلب در آزمون هستید. این دانشجویان پنج ترم درس خوانده‌اند و در تجمعاتی در جلو مجلس حضور یافته‌اند. سنجش به آن‌ها گفته است که به نظر ما شما دانشجو نیستید، داوطلب به شمار می‌روید و باید دوباره در آزمون شرکت کنید.»


البته در صورت وقوع این اتفاق و در صورت پذیرفته شدن، ورود به دانشگاه و تحصیل باید از صفر شروع کنند. نادری دراین‌باره خاطرنشان می‌کند، «جای سؤال دارد که چرا سازمان سنجش در زمان خود اقدام نکرد؟ از سوی دیگر این سازمان باید دلایل محکم در خصوص تقلب دانشجویان ارائه کند در غیر این صورت نمی‌تواند آن‌ها را مجبور به آزمون مجدد کند.»


به گفته وی حتی درصورتی‌که سازمان سنجش مشکوک به تقلب بود باید از پذیرش و ثبت‌نام این دانشجویان در همان زمان ممانعت به عمل می‌آورد و می‌گوید، «دانشجویی که‌ترم پنج پزشکی است و ترم بعد در بیمارستان حضور می‌یابد آیا شایسته است به او گفته شود، مجدداً در آزمون شرکت کنید؟»




بیشتر بخوانید:





نکته عجیب در این رابطه مسکوت ماندن این موضوع به مدت دو سال است. چرا سازمان سنجش در این مدت سیاست سکوت در پیش گرفت و اینکه چه عواملی مانع از پرداختن به این موضوع تا امروز شده بود. نماینده مردم تهران در این باره می‌گوید، «استراتژی برخی از مسئولان در دولت قبلی همچنان در این دولت باقی است و قصد دارند که نارضایتی عمومی در جامعه ایجاد کنند. کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی این موضوع را دنبال کرده و اجازه نمی‌دهد حقی از دانشجویان ضایع شود.»


ضرورت پیگیری خطای سازمان سنجش در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس


در کنار بحث تقلب و در فرضیه دوم از موضوع دیگری با عنوان اشتباه سازمان سنجش در بررسی پاسخنامه‌های کنکور سال ۹۸ صحبت به میان آمده است. حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، روز چهارشنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۰ در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تصمیم سازمان سنجش دراین‌باره می‌گوید، «این کمیسیون، خطای سنجش در خصوص دانشجویان پزشکی را دنبال می‌کند زیرا معتقد هستیم سازمان سنجش آموزش کشور به دلیل اشتباه خود، تصمیم به برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان پزشکی گرفته است.»


به گفته وی، «نباید با اشتباه سازمان سنجش آبروی دانشجویان را بُرد. این دانشجویان در آزمون شرکت کرده و پذیرفته‌شده‌اند. دانشجوی ما نباید با این مسائل مواجه شود. اگر سازمان سنجش اشتباه کرده است باید با آن برخورد شود نه این‌که آبروی دانشجو برده شود.»


سازمان سنجش آموزش کشور باید دلایل محکم در خصوص تقلب دانشجویان پزشکی ارائه کند


این عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با انتقاد از برخورد سازمان سنجش با دانشجویان رشته پزشکی عنوان کرد؛ «این کمیسیون، مسئله ایجادشده برای این دانشجویان را با جدیت دنبال خواهد کرد و قطعاً با مسئولان مرتبط برخورد خواهد شد.»


پیگیری‌های خبرگزاری آنا از سازمان سنجش آموزش کشور دراین‌باره تاکنون بی‌نتیجه مانده است. باید منتظر ماند و دید که این سازمان درباره موضوع فوق چه واکنشی نشان می‌دهد و آیا اسناد و دلایل محکم و قانع‌کننده‌ای برای تصمیم خود دارد یا خیر و باید مشخص شود، چرا از دو سال گذشته تاکنون درباره این موضوع صحبتی مطرح نشده و در همان زمان اقدام لازم انجام نگرفته است؟


هرچند شاید طرح این موضوع ساده به نظر بیاید اما شروع مجدد آنهم از صفر در رشته پزشکی پس از چند سال ممارست و تلاش در پشت سر گذاشتن موفق درس‌های این رشته و آزمون علوم پایه، بسیار دشوار و تااندازه‌ای شبیه عملیات غیرممکن خواهد بود. لذا باید تدابیر لازم از سوی مجلس شورای اسلامی برای حل این مسئله و وارد آمدن کمترین فشار روحی و روانی به این دانشجویان به عمل آید. هر چند که با توجه به رویه سکوتی که سازمان سنجش آموزش کشور در پیش گرفته است و تا روشن شدن موضوع، نمی‌توان حق را متوجه دانشجویان دانست.


انتهای پیام/۴۱۶۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب