اعتبارات پژوهشی دستگاههای اجرایی باید در اختیار دانشگاهها باشد
عبدالله معتمدی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در رابطه با بودجه پژوهشی که هر ساله به دانشگاهها اختصاص پیدا میکند، گفت: نسبت به سال گذشته، بودجه مرکز آموزشی ما نیز افزایش پیدا کرده است اما حداکثر ۱۵ درصد این بودجه وارد دانشگاه میشود و مابقی آن به اساتید و مجری پژوهشها برمیگردد.
سرپرست دانشگاه علامه در پاسخ به این سوال که چرا با وجود درآمدزا بودن کارهای پژوهشی و حتی ارتقا جایگاه علمی دانشگاه از طریق امور پژوهشی، به این امر بیتوجهی میشود، اظهار کرد: این مشکل دو طرفه است و بخشی از آن به صنعت مربوط میشود. باید به این نکته نیز توجه داشت که بخش خصوصی نداریم و صنعت ما وارداتی و وابسته به دولت است.
وی افزود: مسائل انسانی حاکم بر صنعت یک نگاه مکانیکال است که به شکل تخصصی به آن توجه نمیشود. باید کسانیکه مدیریت صنعت را بر عهده دارند بیش از اینکه به فکر هزینه و سود خود باشند و سفارشات خود را از شرکتهای خارجی طرف قراردادشان پیگیری کنند به بررسی تاثیر روابط انسانی بر بهرهوری یک مجموعه صنعتی بپردازند که جنبههای علمی و مدیریتی نیز بر این امر اثرگذار است.
معتمدی خاطرنشان کرد: از طرفی صنعت و دانشگاه با مسائل یکدیگر آشنا نیستند. در سیاستهای کلان دولت باید بخشهایی از درآمد صنعت در قالب صندوق حمایت از فعالیتهای پژوهشی قرار گیرد و حتی اعتبارات پژوهشی دستگاههای اجرایی در اختیار دانشگاهها باشد تا از این طریق امکان تعریف پروژه وجود داشته باشد. اگر دانشگاه به سمت صنعت پیش برود دیگر همکار هیئت علمی ما مجبور نمیشود از طریق ارتباطات فردی به دنبال انجام کارهای پژوهشی خود باشد.
سرپرست دانشگاه علامه در پایان اضافه کرد: باید دانشگاهها با استفاده از اعتبارات، نیازهای صنعت را برطرف کنند. این اقدامات باید در درجه اول در سیاستگذاریهای مجلس مدنظر قرار گیرد، صندوقهای پژوهشی اعتبارات خود را از دستگاهها تأمین کنند و این صندوق را در اختیار وزارت علوم و دانشگاهها قرار دهند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/